Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Eredivisie 2023/2024] Ajax - PEC Zwolle

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Slechte wedstrijd. Geen drang om een tegenstander kapot te maken (dat zie je bij Feyenoord en PSV wel).

Berghuis
Wat doet hij met de bal voor open goal? Wat een ellende

Sutalo
Wat doet hij in de laatste 10 minuten. Met beetje pech krijg je daar een tegengoal tegen. Erg grote fout...

 

+1/-0

Wat een ergernis weer. De ploeg maakte een uitgebluste indruk en de tegengoals waren aan de lullige kant, maar ik vind ook de keuzes van de technische staf de laatste wedstrijden erg dubieus. Schandalig om Forbs te passeren ten faveure van Martha, en dan later ook nog Sosa te wisselen om Martha linksback te zetten. Martha heeft de hele tweede alleen maar tikkies terug gegeven. Als hij niet de ruimte heeft om om te komen dan voegt hij niet zo bijzonder veel toe.

Daarnaast klopt er tactisch ook weinig van de eerste helft. Je kan eigenlijk niet met Akpom op tien spelen als je niet echt speelt om te domineren, met een verdediging die ver van eigen doel speelt en alle linies kort op elkaar. Nu ontstond er steeds een gapen gat op het middenveld waar Zwolle makkelijk doorheen kon voetballen. Als je dan per se met Brobbey en Akpom voorin wil spelen kan je beter de posities omdraaien denk ik. Brobbey is geen speler die echt ruimte voor medespelers maakt.

Een andere grote ergernis was Berghuis. Bijna alles ging fout bij hem. Tahirovic creëerde meer kansen. Dieptepunt was nog die arrogante misser voor open doel. Welke ervaren speler doet zoiets? Het is gewoon veel te veel een mooiweervoetballer, die gefrustreerd raakt als het niet loopt.

 

+4/-0

Ze moeten gewoon 5-3-2/3-5-2 gaan spelen. Dan komen Brobbey en Akpom het best tot hun recht en daar is afgelopen zomer ook op ingekocht.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 20 december 2023 om 20:45:

Ze moeten gewoon 5-3-2/3-5-2 gaan spelen. Dan komen Brobbey en Akpom het best tot hun recht en daar is afgelopen zomer ook op ingekocht.Joh, dat roepen we toch al langer? Geen club zo conservatief en stronteigenwijs als Ajax, waar 4-3-3 blijkbaar verplicht is. Ongeacht je materiaal. Het is haast arrogant gewoon.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kroepoek schreef op 21 december 2023 om 20:21:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 20 december 2023 om 20:45:

Ze moeten gewoon 5-3-2/3-5-2 gaan spelen. Dan komen Brobbey en Akpom het best tot hun recht en daar is afgelopen zomer ook op ingekocht.Joh, dat roepen we toch al langer? Geen club zo conservatief en stronteigenwijs als Ajax, waar 4-3-3 blijkbaar verplicht is. Ongeacht je materiaal. Het is haast arrogant gewoon.Zeker, gelukkig blijven we in ieder geval aan onze identiteit vasthouden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Wedstrijden van Ajax » [Eredivisie 2023/2024] Ajax - PEC Zwolle