Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Brian Brobbey

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

forumillustratie

https://www.telegraaf.nl/sport/1093025914/brian-brobbey-vervangt-klaas-jan-huntelaar-tegen-atalanta?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-televoetballink

Brobbey mag mee naar Atalanta. Buiten dat het leuk is dat een jongen vanuit de Ajax F'jes of E'tjes het eerste bereikt, is het een interessante speler.

Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik vind hem een beul van een spits die keihard werkt, een goed instinct heeft en zijn atletische vermogen kwa kracht en snelheid optimaal benut. Tegelijkertijd denk ik wel dat zijn techniek niet fenomenaal is. Ik snap de vergelijkingen met andere fysieke sterke spitsen zoals Lukaku wel.

Zijn fysiek is een product van zijn werkethiek zoals dat ook bij De Ligt het geval was. Zo'n fysiek is komt voort uit dag in, dag uit bikkelhard ervoor werken. Dat zegt mij dat deze jongen behalve ambitie, ook de drive heeft het maximale eruit te halen.

Zijn interview na afloop van Jong Ajax - Jong AZ vond ik ook wel lachen en typerend. Dikke schwalbe gemaakt, een penalty verdiend, maar wel daarmee de punten over de streep trekken en niet schijnheilig doen over het feit dat het om de winst gaat. Dat is profvoetbal. Voetbal is niet altijd alleen maar flair en fluwelen techniek, ook niet bij Ajax. Het is ook keihard knokken, scherpst van de snede en alles eraan doen om je tegenstander de baas te zijn, technisch, tactisch en fysiek. Zie Liverpool, Bayern en Real Madrid van de laatste jaren.

https://www.youtube.com/watch?v=1PC5vKWPdfglink

 

+3/-0

Gaat er niet komen als spits bij 1. Hoe graag ik het ook hoop is hij echt wat te eenzijdig. “Kont erin en draaien” is zijn handelsmerk. Geen super schot, geen enorme individuele actie, niet echt kopsterk, tactisch valt er ook nog winst te halen.
Hoop echt dat ik ongelijk heb, maar ben bang dat hij net te kort komt. (Vergelijkbaar met Traore)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

batistuta schreef op 26 oktober 2020 om 16:58:

(...)

(Vergelijkbaar met Traore)Hennie Meijer ...

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

batistuta

Hoop echt dat ik ongelijk heb, maar ben bang dat hij net te kort komt. (Vergelijkbaar met Traore)Ik denk dat hij er wel komt, mits zijn zaakwaarnemer Riola geen fratsen uithaald.
Hij is erg balvast en heeft oog voor anderen.
Hij doet me wel wat denken aan de stijl van Stefan Pettersson.

Wat betreft tactiek en techniek moet ie zeker nog wel het een en ander leren. Volgend jaar zal beslissend zijn voor hem.

 

+1/-0

Ben benieuwd hoe hij het in Ajax 1 zou doen. Vooralsnog heeft hij ook op profniveau dat grote fysieke voordeel nog. Mooi om te zien hoe goed hij heeft geleerd dat te gebruiken. Zowel als aanspeelpunt als op snelheid is hij echt een gevaarlijke speler. Alleen als afmaker is hij niet uitzonderlijk goed. Zou mooi zijn als het wedstrijdverloop er morgen naar is dat hij nog in mag vallen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Brian Brobbey