Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren Marc Overmars.

Deze normale topic is open en bestaat uit 90 pagina's: 1 2 3 4 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 86 87 88 89 90

Kans dat Sulemana komt lijkt me aanzienlijk. Voorspelt wat minder goeds over Neres vrees ik. Dat blijft een van mijn favoriete spelers van deze groep. Heel matig jaar gedraaid natuurlijk. Maar drie vleugelspitsen van niveau moet je sowieso wel hebben, al had ik liever doorstroom van jeugd gehad. Kluivert is alweer de laatste geweest...


Ihattaren zou geweldig zijn. Dan heb je een echte voetballer erbij voor het middenveld.

Achterin zullen Rensch en Timber verder doorgroeien. Mooiste zou zijn als Onana bij zinnen komt en nog een jaar wil vlammen en bijtekent.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.

Dit bericht is gewijzigd op 26 mei 2021, 10:15:16.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 10:38:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.Dat van die openlijke uitlatingen van Tadic heb ik dan gemist, anders had ik zo niet gepraat. Als hij dat echt zo heeft laten citeren dan trek ik mijn argumenten op dat vlak in.

Onder Bosz speelden we wel vaak als een kip zonder kop haha. Je hebt gelijk, het was écht des - Ajax en ooooooooh wat genoot ik thuis tegen Lyon, thuis tegen Schalke. En ook thuis tegen Feyenoord toen we die gasten helemaal dronken speelden. Zoals Traoré Botteghin / Van der Heijden tot kliko's degradeerde zal nooit meer van mijn netvlies verdwijnen....wat was dat een heerlijke pot. (los van het feit dat het 7-0 had moeten worden ipv 2-1).

In Gelsenkirchen zat ik achter de goal met een vriend tussen allemaal duitsers. Ajax met tien man, 115e minuut, volle druk erop, het was immers 3-1. Nog een tegengoal zou fataal zijn. Wat zie ik? Davinson die sprints naar voren trok haha. Hij ging mee in de aanvallende omschakeling. Haha. Geweldig.

Dat was Bosz: niet teruglopen maar tegenpressing (of hoe noem je dit?).

Maar in Lyon viel hij ook al door de mand...en eerder in de wedstrijd in Gelsenkirchen ook. En wat denk je van zijn eigenwijsheid door twee dagen later in Eindhoven geen verse krachten te brengen? Dat kostte ons misschien wel de titel.

Alleen met je eens: Die thuiswedstrijden waren onvergetelijk. Wat een feest. En wat snakten we daar naar ...na al die jaren De Boer en daarvoor was het nog minder.

Ik zeg je eerlijk: ik weet ook niet wat ik van Ten Hag soms moet denken. Zo was ik enorm verbaasd toen Ajax het seizoen 2019-2020 begon met het centrum Martinez/ Veltman. Ik zag het als een enorme stap terug.

Verder deel ik veel voetbalinhoudelijke zaken welke je over Ten Hag zegt. De details zijn al besproken.

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.

Oh ja Rijkaard: het klopt dat Frenk zeker veel op het middenveld uitkwam, ook als hij vanaf 4 speelde. Maar voor het type speler Frenk is het juist belangrijk dat hij start vanuit die 4, en dan er daarna komt. Staat hij er al dan is het een stukje minder.

Dat hebben spelers als Pogba, Bazoer ook in mijn ogen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 10:38:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.Dat van die openlijke uitlatingen van Tadic heb ik dan gemist, anders had ik zo niet gepraat. Als hij dat echt zo heeft laten citeren dan trek ik mijn argumenten op dat vlak in.

Onder Bosz speelden we wel vaak als een kip zonder kop haha. Je hebt gelijk, het was écht des - Ajax en ooooooooh wat genoot ik thuis tegen Lyon, thuis tegen Schalke. En ook thuis tegen Feyenoord toen we die gasten helemaal dronken speelden. Zoals Traoré Botteghin / Van der Heijden tot kliko's degradeerde zal nooit meer van mijn netvlies verdwijnen....wat was dat een heerlijke pot. (los van het feit dat het 7-0 had moeten worden ipv 2-1).

In Gelsenkirchen zat ik achter de goal met een vriend tussen allemaal duitsers. Ajax met tien man, 115e minuut, volle druk erop, het was immers 3-1. Nog een tegengoal zou fataal zijn. Wat zie ik? Davinson die sprints naar voren trok haha. Hij ging mee in de aanvallende omschakeling. Haha. Geweldig.

Dat was Bosz: niet teruglopen maar tegenpressing (of hoe noem je dit?).

Maar in Lyon viel hij ook al door de mand...en eerder in de wedstrijd in Gelsenkirchen ook. En wat denk je van zijn eigenwijsheid door twee dagen later in Eindhoven geen verse krachten te brengen? Dat kostte ons misschien wel de titel.

Alleen met je eens: Die thuiswedstrijden waren onvergetelijk. Wat een feest. En wat snakten we daar naar ...na al die jaren De Boer en daarvoor was het nog minder.

Ik zeg je eerlijk: ik weet ook niet wat ik van Ten Hag soms moet denken. Zo was ik enorm verbaasd toen Ajax het seizoen 2019-2020 begon met het centrum Martinez/ Veltman. Ik zag het als een enorme stap terug.

Verder deel ik veel voetbalinhoudelijke zaken welke je over Ten Hag zegt. De details zijn al besproken.

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.

Oh ja Rijkaard: het klopt dat Frenk zeker veel op het middenveld uitkwam, ook als hij vanaf 4 speelde. Maar voor het type speler Frenk is het juist belangrijk dat hij start vanuit die 4, en dan er daarna komt. Staat hij er al dan is het een stukje minder.

Dat hebben spelers als Pogba, Bazoer ook in mijn ogen.
Juist, iedereen die heel erg roept om de trainer Bosz en het voetbal onder Bosz vergeten 3 zaken:


1. Bosz liet de hele finale het kaas van zijn brood eten door Mourinho. Alsof hij totaal niet was ingelicht over Mounrinho en wat hij zou doen.
Het was best wel triest. De mannen vs de jongens.
Vond het echt frusterend om te zien en eigenlijk best wel onkunde van Bosz.
Kwam in de buurt van Frank de Boer bij Graafschap uit...2. Schalke uit, Lyon uit, waar Ajax heel makkelijk kon uitgechakeld worden, zakte ze ook echt bijna door hun hoeven....
Dik en dik geluk. De thuiswedstrijden waren mooi.3. Bosz wint nooit een prijs. Ga hem dan maar voor de groep zetten en hij wordt niet kampioen....wat volgens een aantal hier op het forum, helemaal niet moeilijk is...iedereen met een trainersdiploma wordt kampioen met dit materiaal is de alom herhalende uitspraak van een aantal van jullie. Als je bij Ajax geen kampioen wordt schreeuw iedereen meteen dat de trainer weg moet.Efin:

Als we het hebben over mooi voetbal, maak ook winnen, sorry maar geef mij maar Juventus - Ajax 1-2. Deze wedstrijd was subliem van Ajax.
Als je het hebt over mooi voetbal en winnen, geef mij dan deze maar.
Uit bij Juventus winnen is voor Ajax vaak het onmogelijke gebleken. Geen enkele Ajax trainer won ooit in Turijn.


Wie was de trainer?


Ps: Iedere trainer is net zo goed als zijn materiaal. Maar er zijn trainers die alles uit een groep halen en er zijn trainers die dat minder hebben.


Verschil tussen Bosz en Ten Hag:


1. Ten Hag kan beter een volledige groep managen. (geen kikkers uit de kruiwagen) en kan beter met een groep omgaan en de diversiteit. Kortom, spelers houden van hem.

2. Ten Hag is meer een winnaar dan Bosz.

3. Bosz speelt nog aanvallender voetbal, maar wint nooit op topniveau een prijs. Soort van de Tottenham onder de trainers.

4. Ten Hag houdt echt van Ajax en blijft trouw aan de club. Bosz heeft heel snel al weer de afslag gepakt naar Dortmund en tuurlijk had dit ook te maken met Spijkerman etc. Maar feit blijft, na een jaar weer weg. Was Dortmund niet gekomen, was hij dan wel gebleven? Who knows.

 

+3/-3

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 10:38:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.Dat van die openlijke uitlatingen van Tadic heb ik dan gemist, anders had ik zo niet gepraat. Als hij dat echt zo heeft laten citeren dan trek ik mijn argumenten op dat vlak in.

Onder Bosz speelden we wel vaak als een kip zonder kop haha. Je hebt gelijk, het was écht des - Ajax en ooooooooh wat genoot ik thuis tegen Lyon, thuis tegen Schalke. En ook thuis tegen Feyenoord toen we die gasten helemaal dronken speelden. Zoals Traoré Botteghin / Van der Heijden tot kliko's degradeerde zal nooit meer van mijn netvlies verdwijnen....wat was dat een heerlijke pot. (los van het feit dat het 7-0 had moeten worden ipv 2-1).

In Gelsenkirchen zat ik achter de goal met een vriend tussen allemaal duitsers. Ajax met tien man, 115e minuut, volle druk erop, het was immers 3-1. Nog een tegengoal zou fataal zijn. Wat zie ik? Davinson die sprints naar voren trok haha. Hij ging mee in de aanvallende omschakeling. Haha. Geweldig.

Dat was Bosz: niet teruglopen maar tegenpressing (of hoe noem je dit?).

Maar in Lyon viel hij ook al door de mand...en eerder in de wedstrijd in Gelsenkirchen ook. En wat denk je van zijn eigenwijsheid door twee dagen later in Eindhoven geen verse krachten te brengen? Dat kostte ons misschien wel de titel.

Alleen met je eens: Die thuiswedstrijden waren onvergetelijk. Wat een feest. En wat snakten we daar naar ...na al die jaren De Boer en daarvoor was het nog minder.

Ik zeg je eerlijk: ik weet ook niet wat ik van Ten Hag soms moet denken. Zo was ik enorm verbaasd toen Ajax het seizoen 2019-2020 begon met het centrum Martinez/ Veltman. Ik zag het als een enorme stap terug.

Verder deel ik veel voetbalinhoudelijke zaken welke je over Ten Hag zegt. De details zijn al besproken.

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.

Oh ja Rijkaard: het klopt dat Frenk zeker veel op het middenveld uitkwam, ook als hij vanaf 4 speelde. Maar voor het type speler Frenk is het juist belangrijk dat hij start vanuit die 4, en dan er daarna komt. Staat hij er al dan is het een stukje minder.

Dat hebben spelers als Pogba, Bazoer ook in mijn ogen.


Ik vind Rijkaard zoveel sterker in tactisch opzicht dan Pogba. Bazoer is van een andere orde, al hoop ik dat hij doorgroeit.

Rijkaard las een wedstrijd en zorgde voor de CL winst door in te schuiven op het juiste moment. Pogba kan geen 4 spelen. Bekommert zich ook veel minder met de balans.

En verder helemaal mee eens. Ook dat het onder Bosz vaak kip zonder kop-achtig was. Ik noemde het vaak de ren je rot show. De afstanden tussen de linies werd zo groot, dat tegenstanders er een Griekse Falanx doorheen konden marcheren.

Dan kun je wel doordekken bij balverlies, enige juiste reflex, maar dat red je alleen met kloppende onderlinge afstanden.

Bosz bracht er geen circulatievoetbal in. Hij wilde a la Cruijff per se direct spel. Maar dan blijf je omschakelen, omdat spelers als Ziyech erg veel risico namen.

Hoop iig dat Overmars niet enkel voetballers scout, maar dat ze ook kijken naar jeugdtrainers met een goed track record.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:
minder.
(...)

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.Op dit niveau moet een speler zelf de mogelijkheden zien en de afweging kunnen maken wat wijs is op een bepaald moment.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 mei 2021 om 17:46:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 10:38:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.Dat van die openlijke uitlatingen van Tadic heb ik dan gemist, anders had ik zo niet gepraat. Als hij dat echt zo heeft laten citeren dan trek ik mijn argumenten op dat vlak in.

Onder Bosz speelden we wel vaak als een kip zonder kop haha. Je hebt gelijk, het was écht des - Ajax en ooooooooh wat genoot ik thuis tegen Lyon, thuis tegen Schalke. En ook thuis tegen Feyenoord toen we die gasten helemaal dronken speelden. Zoals Traoré Botteghin / Van der Heijden tot kliko's degradeerde zal nooit meer van mijn netvlies verdwijnen....wat was dat een heerlijke pot. (los van het feit dat het 7-0 had moeten worden ipv 2-1).

In Gelsenkirchen zat ik achter de goal met een vriend tussen allemaal duitsers. Ajax met tien man, 115e minuut, volle druk erop, het was immers 3-1. Nog een tegengoal zou fataal zijn. Wat zie ik? Davinson die sprints naar voren trok haha. Hij ging mee in de aanvallende omschakeling. Haha. Geweldig.

Dat was Bosz: niet teruglopen maar tegenpressing (of hoe noem je dit?).

Maar in Lyon viel hij ook al door de mand...en eerder in de wedstrijd in Gelsenkirchen ook. En wat denk je van zijn eigenwijsheid door twee dagen later in Eindhoven geen verse krachten te brengen? Dat kostte ons misschien wel de titel.

Alleen met je eens: Die thuiswedstrijden waren onvergetelijk. Wat een feest. En wat snakten we daar naar ...na al die jaren De Boer en daarvoor was het nog minder.

Ik zeg je eerlijk: ik weet ook niet wat ik van Ten Hag soms moet denken. Zo was ik enorm verbaasd toen Ajax het seizoen 2019-2020 begon met het centrum Martinez/ Veltman. Ik zag het als een enorme stap terug.

Verder deel ik veel voetbalinhoudelijke zaken welke je over Ten Hag zegt. De details zijn al besproken.

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.

Oh ja Rijkaard: het klopt dat Frenk zeker veel op het middenveld uitkwam, ook als hij vanaf 4 speelde. Maar voor het type speler Frenk is het juist belangrijk dat hij start vanuit die 4, en dan er daarna komt. Staat hij er al dan is het een stukje minder.

Dat hebben spelers als Pogba, Bazoer ook in mijn ogen.
Juist, iedereen die heel erg roept om de trainer Bosz en het voetbal onder Bosz vergeten 3 zaken:


1. Bosz liet de hele finale het kaas van zijn brood eten door Mourinho. Alsof hij totaal niet was ingelicht over Mounrinho en wat hij zou doen.
Het was best wel triest. De mannen vs de jongens.
Vond het echt frusterend om te zien en eigenlijk best wel onkunde van Bosz.
Kwam in de buurt van Frank de Boer bij Graafschap uit...2. Schalke uit, Lyon uit, waar Ajax heel makkelijk kon uitgechakeld worden, zakte ze ook echt bijna door hun hoeven....
Dik en dik geluk. De thuiswedstrijden waren mooi.3. Bosz wint nooit een prijs. Ga hem dan maar voor de groep zetten en hij wordt niet kampioen....wat volgens een aantal hier op het forum, helemaal niet moeilijk is...iedereen met een trainersdiploma wordt kampioen met dit materiaal is de alom herhalende uitspraak van een aantal van jullie. Als je bij Ajax geen kampioen wordt schreeuw iedereen meteen dat de trainer weg moet.Efin:

Als we het hebben over mooi voetbal, maak ook winnen, sorry maar geef mij maar Juventus - Ajax 1-2. Deze wedstrijd was subliem van Ajax.
Als je het hebt over mooi voetbal en winnen, geef mij dan deze maar.
Uit bij Juventus winnen is voor Ajax vaak het onmogelijke gebleken. Geen enkele Ajax trainer won ooit in Turijn.


Wie was de trainer?


Ps: Iedere trainer is net zo goed als zijn materiaal. Maar er zijn trainers die alles uit een groep halen en er zijn trainers die dat minder hebben.


Verschil tussen Bosz en Ten Hag:


1. Ten Hag kan beter een volledige groep managen. (geen kikkers uit de kruiwagen) en kan beter met een groep omgaan en de diversiteit. Kortom, spelers houden van hem.

2. Ten Hag is meer een winnaar dan Bosz.

3. Bosz speelt nog aanvallender voetbal, maar wint nooit op topniveau een prijs. Soort van de Tottenham onder de trainers.

4. Ten Hag houdt echt van Ajax en blijft trouw aan de club. Bosz heeft heel snel al weer de afslag gepakt naar Dortmund en tuurlijk had dit ook te maken met Spijkerman etc. Maar feit blijft, na een jaar weer weg. Was Dortmund niet gekomen, was hij dan wel gebleven? Who knows.Met je eens dat de tweede helft in Turijn Ajax piekte, voor rust was het tot die gelukkige 1-1 nogal vlakjes hoor. Maar daarna: die lange aanval met dan 1 keer raken, eindigend in een gekraakt schot van Ziyech is al vaak vertoond wat dat betreft. Ajax op dreef, wat een voetbalshow.

Peter Bosz gaf ons al eerder Ajax terug, daarvoor verdient hij alle credits. Helaas was hij wat te halsstarrig, teveel een one-trick pony om all the way te gaan. Dat was echt jammer maar ook wel weer charmant. Liever in schoonheid sterven dan a la De Boer op de Vijverberg met lange ballen op Mikey jezelf voor joker zetten. Hoe vaak schreven we dat niet in die periode? " Dat we niets voorstellen in Europa is nog daaraan toe maar laat Ajax weer Ajax zijn. Dan maar een paar counters om de oren." We kwamen van heel, heel, heel ver. Bosz draaide dat om en de Arena swingde weer, tomeloos aanvallend voetbal. Geweldig.

In Stockholm zat het ook tegen met die Lucky goal van Pogba, valt die goal aan de andere kant dan had ik het nog moeten zien met masterbrein (lees: nergens voor terugdeinzend / shameless) Mourinho.

Maar we hadden al in Lyon en Gelsenkirchen onze gelukspot verbruikt...

Blijft een mooi en apart seizoen.
Kan zijn dat Peter gegroeid is nu....hij blijft de ideale opvolger van Ten Hag.

Dit bericht is gewijzigd op 27 mei 2021, 13:57:25.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 20:21:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 10:38:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.Dat van die openlijke uitlatingen van Tadic heb ik dan gemist, anders had ik zo niet gepraat. Als hij dat echt zo heeft laten citeren dan trek ik mijn argumenten op dat vlak in.

Onder Bosz speelden we wel vaak als een kip zonder kop haha. Je hebt gelijk, het was écht des - Ajax en ooooooooh wat genoot ik thuis tegen Lyon, thuis tegen Schalke. En ook thuis tegen Feyenoord toen we die gasten helemaal dronken speelden. Zoals Traoré Botteghin / Van der Heijden tot kliko's degradeerde zal nooit meer van mijn netvlies verdwijnen....wat was dat een heerlijke pot. (los van het feit dat het 7-0 had moeten worden ipv 2-1).

In Gelsenkirchen zat ik achter de goal met een vriend tussen allemaal duitsers. Ajax met tien man, 115e minuut, volle druk erop, het was immers 3-1. Nog een tegengoal zou fataal zijn. Wat zie ik? Davinson die sprints naar voren trok haha. Hij ging mee in de aanvallende omschakeling. Haha. Geweldig.

Dat was Bosz: niet teruglopen maar tegenpressing (of hoe noem je dit?).

Maar in Lyon viel hij ook al door de mand...en eerder in de wedstrijd in Gelsenkirchen ook. En wat denk je van zijn eigenwijsheid door twee dagen later in Eindhoven geen verse krachten te brengen? Dat kostte ons misschien wel de titel.

Alleen met je eens: Die thuiswedstrijden waren onvergetelijk. Wat een feest. En wat snakten we daar naar ...na al die jaren De Boer en daarvoor was het nog minder.

Ik zeg je eerlijk: ik weet ook niet wat ik van Ten Hag soms moet denken. Zo was ik enorm verbaasd toen Ajax het seizoen 2019-2020 begon met het centrum Martinez/ Veltman. Ik zag het als een enorme stap terug.

Verder deel ik veel voetbalinhoudelijke zaken welke je over Ten Hag zegt. De details zijn al besproken.

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.

Oh ja Rijkaard: het klopt dat Frenk zeker veel op het middenveld uitkwam, ook als hij vanaf 4 speelde. Maar voor het type speler Frenk is het juist belangrijk dat hij start vanuit die 4, en dan er daarna komt. Staat hij er al dan is het een stukje minder.

Dat hebben spelers als Pogba, Bazoer ook in mijn ogen.


Ik vind Rijkaard zoveel sterker in tactisch opzicht dan Pogba. Bazoer is van een andere orde, al hoop ik dat hij doorgroeit.

Rijkaard las een wedstrijd en zorgde voor de CL winst door in te schuiven op het juiste moment. Pogba kan geen 4 spelen. Bekommert zich ook veel minder met de balans.

En verder helemaal mee eens. Ook dat het onder Bosz vaak kip zonder kop-achtig was. Ik noemde het vaak de ren je rot show. De afstanden tussen de linies werd zo groot, dat tegenstanders er een Griekse Falanx doorheen konden marcheren.

Dan kun je wel doordekken bij balverlies, enige juiste reflex, maar dat red je alleen met kloppende onderlinge afstanden.

Bosz bracht er geen circulatievoetbal in. Hij wilde a la Cruijff per se direct spel. Maar dan blijf je omschakelen, omdat spelers als Ziyech erg veel risico namen.

Hoop iig dat Overmars niet enkel voetballers scout, maar dat ze ook kijken naar jeugdtrainers met een goed track record.
Rijkaard was idd wel ff van een ander niveau maar het gaat mij om het type en zijn intrinsieke fysieke kwaliteiten.
Denk je dat Rijkaard uit zichzelf in Wenen mee naar voren trok? Dat Van Gaal dit niet aangaf?

Mooiste vond ik na die goal van Patrick: Frenk ging ineens als een soort van eenmansleger voor Van der Sar staan. Voor mijn gevoel sprong hij vier meter de lucht in toen hij een late vrije trap wegkopte. Als een soort van veldheer, een krijger als een menselijke middeleeuwse stadsmuur.

Dat was ongelooflijk. Frenk zei: " No way gaat het hier nog 1-1 worden."
Indrukwekkend. Wat een speler.

Maar ook Frenk had een periode dat hij als rechtshalf een beetje meehobbelde, zie seizoen 93/94 en het daarop volgende WK in de VS. Zonde was dat. Met hem als 4 had Oranje verder kunnen komen. Als hij in de dekking op Romario had gestaan....nou ja....we zullen het nooit. weten.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2021, 13:59:00.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 26 mei 2021 om 21:42:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:
minder.
(...)

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.Op dit niveau moet een speler zelf de mogelijkheden zien en de afweging kunnen maken wat wijs is op een bepaald moment.
Je had me niet gehoord Fier als Antony dit nog nooit eerder had gedaan want je hebt een punt.

Alleen ging Antony in zijn eerste weken bij Ajax wel vaker diep, daarna niet meer. Dat was zo. raar.

Mijn theorie: ze hebben teveel getraind op naar binnen trekken, Klaassen sluit bij, en dan balletje bij tweede paal leggen voor de kopgoal.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 27 mei 2021 om 13:51:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 26 mei 2021 om 21:42:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:
minder.
(...)

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.Op dit niveau moet een speler zelf de mogelijkheden zien en de afweging kunnen maken wat wijs is op een bepaald moment.
Je had me niet gehoord Fier als Antony dit nog nooit eerder had gedaan want je hebt een punt.

Alleen ging Antony in zijn eerste weken bij Ajax wel vaker diep, daarna niet meer. Dat was zo. raar.

Mijn theorie: ze hebben teveel getraind op naar binnen trekken, Klaassen sluit bij, en dan balletje bij tweede paal leggen voor de kopgoal.Ten Hag heeft aangegeven dat hij daar met Antony over bezig is.
Dat kan maar 1 ding betekenen, en dat is dat Antony vanuit zichzelf niet meer diep gaat en dat Ten Hag dit er terug probeert in te brengen.

Dus er is iets bij Antony zélf, of hij krijgt tijdens de wedstrijd instructies vanuit het veld zelf dat hij juist in de bal moet komen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 27 mei 2021 om 13:44:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 mei 2021 om 17:46:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:55:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 10:38:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 26 mei 2021 om 10:07:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 26 mei 2021 om 09:39:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 12:06:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 25 mei 2021 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 25 mei 2021 om 11:01:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 mei 2021 om 20:10:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 mei 2021 om 19:46:

Ook, maar primair voor de opleiding. Zo krijg je ook nooit innovatie van onderen af. In Duitsland heb je talloze vernieuwende trainers gekregen, in NL is het daar vrij droevig mee gesteld.Eens met dat laatste zinsdeel.

Ik ben enigzins bekend met de opleidingstof. Interessante materie, zonder meer, maar wel verpakt in een keurslijf door de opstellers.
Oftewel, er is weinig ruimte voor eigen interpretaties en uitvoeringen. De stof nodigt uit tot 'volgen' en niet tot 'initiatieven'.Wat is 'vernieuwend'? De laptoptrainers uit Duitsland zijn inmiddels ook alweer zo ongeveer ingehaald door de tijd.

Ik ben benieuwd hoe Bayern zich gaat ontwikkelen nu de invloed van Cruijff (door Van Gaal en Guardiola) aan het afbrokkelen is. Nu gaat Nagelsmann daar zijn visie op los laten. Ik krijg de indruk dat Duitsland weer meer en meer aan het terugvallen is op oude waarden als laufpensung, dampf machen etc. En dat er van the passing game straks weinig meer over is.


Je kunt zeggen van Ten Hag wat je wil maar hij past zich wel telkens aan. Zo staat de defensie veel en veel beter dan een jaar terug, terwijl het aanvallende gedeelte er niet onder heeft geleden.
Daarnaast is Ajax nog zo ongeveer de enige ploeg in Europa die volle bak hoge druk zet. Thuis tegen PSV in de beker deed men dat zo ongeveer een half uur lang, zonder haperen. Daar hoor ik weinig mensen over in de media, dat is het vollgas voetbal waar ze zo de mond over vol hadden betreffende Schmidt.

Het Europese topvoetbal is van een opwindende fase rondom 2008-2018 weer aan het terugvallen naar het massale verdedigen. De invloed van Johan ebt weg...en helaas kan hij het niet meer terug implenteren nu.....


Ik moest echt drie keer lezen omdat ik me niet kon voorstellen dat jij dit schreef.

Het klopt echt niet. TH draait en talmt, vindt zijn formaties pas halverwege het seizoen door die bizarre experimenten en dan presenteer jij dat als een soort aanpassingsvermogen, waaruit moet blijken dat TH innovatief is of zo?

TH had het zelf kunnen zeggen...

Martinez op 4 en Blind op 6 werd al veel langer geroepen. Maar dat is niets meer dan het formeren van een ploeg, puur ambachtswerk van een trainer. Heeft echt geen drol te maken met innovatie.

En Ajax de enige die met volle bak druk speelt in Europa? Heb je Ajax uberhaupt wel gezien tegen Liverpool en Atalanta? Of daarvoor tegen Valencia thuis? Daar werd absoluut geen vol en hoog druk gezet hoor. TH leunt meer achterover en probeert vanuit een soort gegenpressing idee de tegenstander te verrassen.

Leuk als je tegen een voetballende tegenstander speelt als Real, maar een houthakkersverdediging zonder Van Dijk moet je bij uitstek onder druk zetten. Spitsen als Mane en Salah willen niet door de lucht aangespeeld worden. Dus dwing je Liverpool tot een lange bal daarmee. Dat durfde TH gewoon niet. Omdat hij de kracht van Liverpool totaal niet goed inschatte. Terwijl het al zichtbaar was dat ze een schim van zichzelf waren en onder meer Van Dijk misten.

Tegen Atalanta ook geen vol druk. Hij speelt dat 'Bosz spel' niet in de Arena. Het is geen toeval dat we thuis zo vaak niet meer hebben gewonnen en juist vaak verliezen. Want om te voetballen loopt iedereen naar voren, maar het druk zetten gebeurt half.

En het aanvallend voetbal op zijn retour in Europa? Heb je City zien spelen? Bayern onder Flick? PSG? Liverpool is nu kansloos uit vorm maar zet normaal gesproken ook flink druk, zij het minder extreem dan toen Klopp begon.

Die laptoptrainers zijn niet achterhaald en en het Duits voetbal produceert nog steeds zat talent en goede trainers. Die staan internationaal aan de top, niet de Nederlandse trainers.

We zitten weer ouderwets in pot 3 bij de loting door het falen in de groepsfase de laatste jaren. Ik snap dat gegeil op TH niet. Als we inmiddels iets weten, is het wel dat hij enkel met een absolute topselectie kan verrassen.Ik geil zeker niet op TH haha.
Zeg alleen dat hij zich ontwikkelt. Ajax ging gedurende afgelopen seizoen toch wat anders spelen dan bijvoorbeeld in 2019-2020. Dit resulteerde in veel minder tegengoals.

Ik zie niet alle wedstrijden van Liverpool en Bayern maar vooral bij eerstgenoemd team heb ik toch sterk het idee dat de speelwijze enorm aan het verdefensieven is. Sowieso speelt Klopp alleen maar met renners op het middenveld. Ok, Thiago kwam erbij maar over het algemeen met atletische spelers.

En ja, dat komt misschien door mindere vorm en spelers. Laat Ajax nu net Liverpool en Atalanta ook getroffen hebben in een mindere periode. Hoewel Ajax veel minder budget heeft mag dat dan niet als klein excuusje gelden?

Misschien heb ik niet helemaal gelijk over dat druk zetten, zou best kunnen. Ik wou slechts aangeven dat het voetbal internationaal gezien defensiever wordt. Zelfs Manchester City gooit er nu een Van Gaal-saus overheen.
Ajax speelt relatief volgens mij enorm aanvallend....maar blijkbaar zie ik dat verkeerd. Dat kan!

Het gedoe met Martinez heb ik ook nooit gesnapt, je hebt daar een punt. Alleen ook op dat vlak heeft hij nu bakzeil gehaald. Al dan niet gedwongen door blessures, dat is waar. Maar toch.

Bosz was ook altijd meer mijn man dan Ten Hag, dat is duidelijk. Alleen moeten we niet net doen alsof TH er niets van kan, dat is niet eerlijk.
Een jaar of wat terug zou Alfredje Schreuder nog de grote man zijn die alle kikkers in de kruiwagen hield. (valentijn driessen cs)

Daar hoor ik ook al niets meer over.


Over dat laatste: waarom zou je daar nog steeds wat over moeten horen, ook als dat juist is geweest? Schreuder werkt bij Barcelona en volgens mij doet hij prima werk daar. (..)


(..) De assistent trainer is omschreven als een van de beste in zijn vak die er zijn.

(..) En nog weet TH tactisch niet in te grijpen tegen PSV 90 minuten lang, komt hij in een hele vreemde dip begin 2e seizoenshelft, houdt hij trainingen waar spelers zo geërgerd door raken dat een van hen de trainer erop aanspreekt - is niet heel normaal mocht je dan denken - etc.

.
Ik kan in 80% van wat je zegt meegaan, vind het alleen frappant / grappig dat er weer dingen bijgehaald worden waarvan ik denk: ";Ben jij (in dit geval jij) één van die handvol mensen die de trainingen mag bekijken?".

Dat had ik ook tegen op die opmerkingen tav dat Schreuder de grote katalysator zou zijn achter het goede spel van Ajax in die tijd. Ik denk dan: "Misschien klopt dat maar waar is dat op gebaseerd?"

De stelligheid waarmee bepaalde zaken, die voor mij oncontroleerbaar zijn, beweerd worden.


Ik weet niet of Ten Hag een echte toptrainer gaat worden, dat zullen we zien. Vond Valencia thuis vorig jaar ook enorm teleurstellend, hoewel ik het al weken zag aankomen. Denk ook dat het met vermoeidheid te maken had.

Ik zeg dit niet als excuus he, je hebt best wel gelijk, maar denk tegelijkertijd hardop wat de redenen geweest kunnen zijn. Je zag toen dat Tadic kapot was, Blind met gezondheidsproblemen kampte....de lucht was er een beetje uit. En, heel belangrijk: Neres was er weer eens niet en dan hebben we geen diepte. Geen diepte is fnuikend voor Ajax.

Daarom zeg ik soms gekscherend: haal Van Bergen er maar bij. Hij is technisch ver onder de maat maar hij komt tenminste niet constant de bal halen, rekt het veld op, en alleen daarom kan hij soms al nuttig zijn. (voor je me afschiet: lees goed wat ik erover zeg, ik weet dat Van Bergen geen Ajax-speler is.)


Peter Bosz is wel een beetje door het ijs gezakt in Stockholm. Ik was daar ook, weliswaar half dronken, maar je zag duidelijk dat er iets moest gebeuren. Die wedstrijd zat knetter op slot. En natuurlijk was er niets aan de hand geweest als Man United niet met dat lucky shot de deadlock had verbroken. Toen hadden we een probleem.

Peter deed echter niets, dat vond ik erg teleurstellend van hem.

Ten Hag is ook al diverse keren door de mand gevallen, dat is waar. Van Gaal viel in 1994/95 geen enkele keer door de mand maar het duurde hem wel een jaar om in te zien dat Rijkaard toch echt centrale verdediger moest spelen. En dat Ronald de Boer een matige spits was maar wél één van de beste rechtshalfs die we ooit gehad hebben.

In die zin verprutste Van Gaal ook het seizoen ervoor. Het is maar hoe je het bekijkt.

Even los van Ten Hag: kijk de geschiedenis in grote wedstrijden er maar op na....Neres is zo belangrijk voor Ajax. Een fitte Neres.....zonder hem halen we telkens bakzeil.

Diepte, diepte, diepte.


Het is nu een beetje ongericht verhaal geworden, maar volgens mij zijn we het inmiddels weer aardig eens geworden B)

Maar ik herinner mij Van Gaal / Rijkaard anders. Ik dacht dat Rijkaard als middenvelder wilde terugkeren, terwijl van Gaal hem als centrale man wilde hebben. Zou dat even moeten terugzoeken.

Hoe dan ook, Rijkaard speelde uiteindelijk als inschuivende 4. En Ajax was zo verschrikkelijk dominant en sterk, dat hij daarmee 80% van de tijd als 6 speelde.

Wat dat laatste betreft: diepte is waar het constant aan ontbreekt bij TH. Eerste halve seizoen was het trechtervoetbal, ook met Neres en Kluivert. Die twee blonken uit bij Keizer, maar er bleef weinig van dat vleugelspel over onder TH. Het was doods, tempoloos trechtervoetbal. Hij had alle lol die er net weer in was gekomen vakkundig uitgepraat.

En nee, dat zijn geen stellige standpunten die enkel de Telegraaf heeft verkondigd - Liam, shame on you - dat zijn interviews met De Ligt en Tadic. Komop, die waren openlijk beschikbaar.


Dat getalm met Tadic kostte ons ook een dip die totaal onnodig was. Speelde briljant op 9 tegen Bayern. Conclusie TH: gewoon op linksbuiten met Dolberg op 9 in de eredivisie. Weg balvastheid en chemie met Ziyech in de as. Neres excelleerde op rechtsbuiten tegen Bayern. Conclusie TH? Op de bank jij, gebrek aan rendement. Alle cijfers wezen op het tegendeel, maar ok. Weg diepgang, entree dip. Wober speelde solide tegen Bayern, Blind speelde uitstekend op 6. Conclusie TH? Blind terug naar 4, Wober niet goed genoeg. Verkoop maar en vervolgens entree Magallan. Degene die uitgleed in de slotfase tegen Spurs, toen we een solide centrale verdediger nodig hadden.

Het is een net niet coach...Je mag me met een koekenpan op mijn hoofd slaan, om te zien of ik van mening verander. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan mag ik de koekenpan ok? :B

Bosz door de mand gevallen in Stockholm? 100%. Volledig eens. Hij is een one trick pony. Heeft een prima opvatting en wil echte risico's nemen en vermaken, maar de echte visie om te zien waar de ruimtes liggen en hoe je moet ingrijpen zoals Van Gaal dat kan, mist hij. TH trouwens ook.

Bruins Slot had volledig voorspeld hoe Mourinho zou spelen. En dan gewoon zonder aanpassingen die wedstrijd ingaan en ook nog ongewijzigd spelen. Brevet van onvermogen. Niettemin denk ik dat hij wel geleerd heeft en zijn agressieve spel compenseert veel. Als ik denk aan de thuiswedstrijden, gaan mijn haren overeind staan. DAT was AJAX.

We gaan het weer zien komend jaar. Maar zou prettig zijn als TH eens een set ballen kweekt en vol druk durft te spelen, iig bij fases.Dat van die openlijke uitlatingen van Tadic heb ik dan gemist, anders had ik zo niet gepraat. Als hij dat echt zo heeft laten citeren dan trek ik mijn argumenten op dat vlak in.

Onder Bosz speelden we wel vaak als een kip zonder kop haha. Je hebt gelijk, het was écht des - Ajax en ooooooooh wat genoot ik thuis tegen Lyon, thuis tegen Schalke. En ook thuis tegen Feyenoord toen we die gasten helemaal dronken speelden. Zoals Traoré Botteghin / Van der Heijden tot kliko's degradeerde zal nooit meer van mijn netvlies verdwijnen....wat was dat een heerlijke pot. (los van het feit dat het 7-0 had moeten worden ipv 2-1).

In Gelsenkirchen zat ik achter de goal met een vriend tussen allemaal duitsers. Ajax met tien man, 115e minuut, volle druk erop, het was immers 3-1. Nog een tegengoal zou fataal zijn. Wat zie ik? Davinson die sprints naar voren trok haha. Hij ging mee in de aanvallende omschakeling. Haha. Geweldig.

Dat was Bosz: niet teruglopen maar tegenpressing (of hoe noem je dit?).

Maar in Lyon viel hij ook al door de mand...en eerder in de wedstrijd in Gelsenkirchen ook. En wat denk je van zijn eigenwijsheid door twee dagen later in Eindhoven geen verse krachten te brengen? Dat kostte ons misschien wel de titel.

Alleen met je eens: Die thuiswedstrijden waren onvergetelijk. Wat een feest. En wat snakten we daar naar ...na al die jaren De Boer en daarvoor was het nog minder.

Ik zeg je eerlijk: ik weet ook niet wat ik van Ten Hag soms moet denken. Zo was ik enorm verbaasd toen Ajax het seizoen 2019-2020 begon met het centrum Martinez/ Veltman. Ik zag het als een enorme stap terug.

Verder deel ik veel voetbalinhoudelijke zaken welke je over Ten Hag zegt. De details zijn al besproken.

Nog even over die diepte: Inderdaad is dat telkens het probleem, telkens breken we ons hoofd daarover. En dan zie je een Antony nooit diep gaan en dan denk je: "Mag hij dat niet van Ten Hag? Aanvankelijk deed hij dat namelijk wel vaker."

Als journalist had ik allang de vraag aan Ten Hag gesteld: "Mag Antony niet diep gaan?" Daar leek het namelijk op.

Tot mijn stomme verbazing hoor ik dan later dat Ten Hag met Antony daarover bezig is. "Hij moet veel vaker met en zonder bal diepte zoeken."

Sorry, maar ik begrijp er dan niets van. Op één of andere manier gaat er dan toch iets mis in de communicatie lijkt mij.

Oh ja Rijkaard: het klopt dat Frenk zeker veel op het middenveld uitkwam, ook als hij vanaf 4 speelde. Maar voor het type speler Frenk is het juist belangrijk dat hij start vanuit die 4, en dan er daarna komt. Staat hij er al dan is het een stukje minder.

Dat hebben spelers als Pogba, Bazoer ook in mijn ogen.
Juist, iedereen die heel erg roept om de trainer Bosz en het voetbal onder Bosz vergeten 3 zaken:


1. Bosz liet de hele finale het kaas van zijn brood eten door Mourinho. Alsof hij totaal niet was ingelicht over Mounrinho en wat hij zou doen.
Het was best wel triest. De mannen vs de jongens.
Vond het echt frusterend om te zien en eigenlijk best wel onkunde van Bosz.
Kwam in de buurt van Frank de Boer bij Graafschap uit...2. Schalke uit, Lyon uit, waar Ajax heel makkelijk kon uitgechakeld worden, zakte ze ook echt bijna door hun hoeven....
Dik en dik geluk. De thuiswedstrijden waren mooi.3. Bosz wint nooit een prijs. Ga hem dan maar voor de groep zetten en hij wordt niet kampioen....wat volgens een aantal hier op het forum, helemaal niet moeilijk is...iedereen met een trainersdiploma wordt kampioen met dit materiaal is de alom herhalende uitspraak van een aantal van jullie. Als je bij Ajax geen kampioen wordt schreeuw iedereen meteen dat de trainer weg moet.Efin:

Als we het hebben over mooi voetbal, maak ook winnen, sorry maar geef mij maar Juventus - Ajax 1-2. Deze wedstrijd was subliem van Ajax.
Als je het hebt over mooi voetbal en winnen, geef mij dan deze maar.
Uit bij Juventus winnen is voor Ajax vaak het onmogelijke gebleken. Geen enkele Ajax trainer won ooit in Turijn.


Wie was de trainer?


Ps: Iedere trainer is net zo goed als zijn materiaal. Maar er zijn trainers die alles uit een groep halen en er zijn trainers die dat minder hebben.


Verschil tussen Bosz en Ten Hag:


1. Ten Hag kan beter een volledige groep managen. (geen kikkers uit de kruiwagen) en kan beter met een groep omgaan en de diversiteit. Kortom, spelers houden van hem.

2. Ten Hag is meer een winnaar dan Bosz.

3. Bosz speelt nog aanvallender voetbal, maar wint nooit op topniveau een prijs. Soort van de Tottenham onder de trainers.

4. Ten Hag houdt echt van Ajax en blijft trouw aan de club. Bosz heeft heel snel al weer de afslag gepakt naar Dortmund en tuurlijk had dit ook te maken met Spijkerman etc. Maar feit blijft, na een jaar weer weg. Was Dortmund niet gekomen, was hij dan wel gebleven? Who knows.Met je eens dat de tweede helft in Turijn Ajax piekte, voor rust was het tot die gelukkige 1-1 nogal vlakjes hoor. Maar daarna: die lange aanval met dan 1 keer raken, eindigend in een gekraakt schot van Ziyech is al vaak vertoond wat dat betreft. Ajax op dreef, wat een voetbalshow.

Peter Bosz gaf ons al eerder Ajax terug, daarvoor verdient hij alle credits. Helaas was hij wat te halsstarrig, teveel een one-trick pony om all the way te gaan. Dat was echt jammer maar ook wel weer charmant. Liever in schoonheid sterven dan a la De Boer op de Vijverberg met lange ballen op Mikey jezelf voor joker zetten. Hoe vaak schreven we dat niet in die periode? " Dat we niets voorstellen in Europa is nog daaraan toe maar laat Ajax weer Ajax zijn. Dan maar een paar counters om de oren." We kwamen van heel, heel, heel ver. Bosz draaide dat om en de Arena swingde weer, tomeloos aanvallend voetbal. Geweldig.

In Stockholm zat het ook tegen met die Lucky goal van Pogba, valt die goal aan de andere kant dan had ik het nog moeten zien met masterbrein (lees: nergens voor terugdeinzend / shameless) Mourinho.

Maar we hadden al in Lyon en Gelsenkirchen onze gelukspot verbruikt...

Blijft een mooi en apart seizoen.
Kan zijn dat Peter gegroeid is nu....hij blijft de ideale opvolger van Ten Hag.
"De ideale opvolger van Ten Hag is Peter Bosz".

Ik ben het hier niet mee eens Liam.

Als ik mag filosoferen over de ideale opvolger van Ten Hag en hierbij mag dromen, want wensen/dromen zijn belangrijk want anders kom je nergens.
En dromen bestaan nog: zie Leicester City die de titel wint (een onmogelijkheid)
en nu ook de FA CUP en Villareal wint de Uefacup.

(prachtig overigens dat dit nog kan vandaag de dag :) Ik was blij gisteravond voor Villareal.


De ideale coach om na Ten Hag Ajax te trainen is in mijn ogen:

1. Frenk Rijkaard, 1 van de besten ter wereld, Ajaxied, een hele speciale man juist omdat hij normaal is gebleven terwijl hij een legend is. Liet Oranje in 2000 en Barcelona heel mooi spelen. Echter hij wil niet meer. En dat maakt hem zo speciaal. Barcelona of Ajax kunnen morgen hem weer bellen, maar hij wil niet meer. Hij is de ideale opvolger van Ten Hag.


2. Guardiola. Ik ga hier niet veel ;) uitleg over geven, maar hij is geen ver van je bed schow of een onmogelijke droom. Johan Cruijff is zijn mentor, zijn trainer, zijn stiefvader, of peetvader. Zijn voorbeeld. Hij weet hoe speciaal Ajax is en hij weet ook dat een Europese prijs met Ajax pakken is 10 x specialer dan met Barcelona, City of Bayern. Want die hebben het geld en zijn 6 x rijker dan Ajax. Guardiola weet dit. Guardiola weet dat als hij Cruijff echt wil volgen in zijn voetsporen hij ook bij Ajax gewerkt moet hebben. Want Ajax is heel bijzonder, heeft de beroemdse voetbal opleiding van de wereld. En Ajax is Cruijf. Hij zal trainer worden bij DE club van Johan. In het stadion dat Johan heet. Als het Guardiola zou lukken om met Ajax een Europese prijs te pakken, gaat Guardiola de boeken in als 1 van de beste trainers ooit en doet hij wat Johan ook heeft gedaan: Ajax coachen en Europese prijs winnen, Barcelona coachen en Europese prijs winnen. Johan won met Ajax in 1987 de EcII en in 1992 de Ec1.
De eerste EC1/CL voor Barcelona, misschien ook wel de speciaalste voor de Catalanen en Guardiola.


3. Jurgen Klopp. Super trainer. Super aardige vent. Past bij Ajax.
4. Tsja, wie nou nog meer?

* Louis van Gaal als trainer nog een x met Ajax wie wil dat nou niet?
Maar na zijn TD move onder Cruijff revolutie acht ik de kans nihil, maar je weet het maar nooit in voetbal.

* Emery van Villareal, wint voor de 4x de EL, 5 finales. Hij past bij Ajax. Als hij ooit ergens ontslagen wordt zou ik hem oppikken.

* Verder zijn Bosz, Koeman misschien interessant om te laten terugkeren. Maar niet de ideale trainer.


5. Voor mij is iemand als Jari litmanen ook echt een gast die ik als Ajax ooit als trainer wil zien. Jari weet nog niet zo goed wie hij nu is na zijn carriere, maar ik denk dat Jari met de juiste assistenten een heerlijke manager is voor een groep. Een trainer waar je van gaat houden. Een trainer waar je 100 % voor door het vuur gaat. Jari is een legend.
Nogmaals, dit is geen 'realistisch' lijstje, maar wel mijn ideale lijstjes. En een man zonder idealen is als een tent zonder stokken.

And I AIM HIGH.

 

+1/-1

Overmars lijkt Scherpen te gaan verkopen. Verstandig, had hem uberhaupt nooit moeten kopen. Talent zie je in een keeper en Scherpen komt echt tekort.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 mei 2021 om 20:24:

Overmars lijkt Scherpen te gaan verkopen. Verstandig, had hem uberhaupt nooit moeten kopen. Talent zie je in een keeper en Scherpen komt echt tekort.Klopt, had nooit gekocht worden. Maar ja is gehyped en werd neergezet als het nieuwe talent. Van der Sar heeft er natuurlijk wel meer kijk op dan wij allemaal bij elkaar. Maar ik had vanaf moment 1 al een slecht gevoel over hem.

Misschien heeft hij het talent wel en het lichaam, maar zit hem meer in zijn persoonlijkheid. Als je alleen maar met perr schuurs gaat hangen bij Ajax ga je het niet redden (zeg ik even kort door de bocht) en dat geldt ook voor schuurs. Als je alleen maar de makkelijke weg kiest en alleen maar Scherpen samen hokt dan ga je het ook niet redden. Van Antony snap ik het nog, die heeft zo'n beperkte kennis van Engels/ NL en komt uit Zuid Amerika.

 

+1/-0

Update van de lijst met Eiting en Traore die zijn vertrokken o.a.
De lijst wordt groter.


VERMOEDELIJK tot zeker verkoop /vertrek/ of is al weg:


1. Huntelaar
2. Brobbey
3. Promes
4. Scherpen (huur of verkoop, waarvan ik opper voor verkoop) Misschien naar
Brighton verkoop of huur Zwolle
5. Idrissi terug naar Sevilla
6. Mangalan definitief weg
7. Marin definitief verkocht aan Caligari
8. Bande blijft verhuurd tot medio 2022, zal vermoedelijk niet meer terug keren.
9. Pieri opnieuw verhuurt naar Twente
10.Quinten Timber naar Utrecht
11. Carel Eiting naar Genk
12. Traore naar Shaktar Donetsk
13. Kotarski verhuur aan Gorinka

-------------------------------------

(hoogstwaarschijnlijk nog verkocht in de zomer van 2021)

14. Onana
15. Labyad
16. Tagliafico
+- 13 spelers vertrekken/zijn vertrokken.

Vermoedelijk tot zeker aankoop of terugkeer selectie na huurperiode:

1. Pasveer (van vitesse)
2. Danilo (keert terug van huurperiode Twente)
3. Gorter (go ahead)
4. Roggeveen (Volendam)
----------------------------------------------

5. Berghuis (Fey, 6 miljoen)
---------------------------------------------
6. Wijndal als LB (AZ) bij vertrek Tagliafico)
7. Sulemana (Nordjealand) +- 11 miljoen euro


> Hierbij hoop ik dat Ajax niet voor Wijndal gaat en dat er nog een nieuwe keeper komt want Steek en Pasveer is niet genoeg.

* ik herhaal, ik schrijf bewust vermoedelijk - tot zeker puur om de selectie van volgend jaar wat in kaart te brengen. Ga me nou niet vangen op dat een speler 'nog' niet weg of nog niet verkocht is. Als TD moet je ook alvast inschattingen maken en denken aan eventuele vervanging voor bv spelers die misschien weggaan *
Ik ben er bewust van dat Neres ook kan weggaan (is er sinds 2017), maar ik denk eigenlijk niet dat er een club voor hem gaat komen voor het bedrag dat Ajax voor hem wil. Zijn actuele transferwaarde is 27 miljoen euro. Maar goed ik kan het ook fout hebben. *

 

+1/-0

Volgens mij is Sulemana allerminst zeker geworden, niet eens meer waarschijnlijk. Zou Ajax voor Van Aanholt kunnen gaan in plaats van Wijndal? Het zou me niks verbazen als dat gebeurt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 29 juni 2021 om 22:10:

Volgens mij is Sulemana allerminst zeker geworden, niet eens meer waarschijnlijk. Zou Ajax voor Van Aanholt kunnen gaan in plaats van Wijndal? Het zou me niks verbazen als dat gebeurt.Ik zou beide niet meer halen, beide zijn niet goed genoeg voor Ajax.

Ik hoop dat de scouting met wat beters komt.

Dit bericht is gewijzigd op 29 juni 2021, 23:07:25.

 

+1/-0

Laat Shanice alsjeblieft ergens anders naartoe gaan. Dat zou de teloorgang nog verder inluiden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 29 juni 2021 om 22:10:

Volgens mij is Sulemana allerminst zeker geworden, niet eens meer waarschijnlijk. Zou Ajax voor Van Aanholt kunnen gaan in plaats van Wijndal? Het zou me niks verbazen als dat gebeurt.Ik vind Wijndal qua stijl goed bij Ajax passen en is daarnaast ook het juiste type, jong en Nederlands. Tagliafico is al tijden minder en wil zelf ook weg, dus als je he kunt verkopen en Owen kunt halen doe je goede zaken wat mij betreft.

 

+1/-0

Als we er overigens vanuit gaan dat Berghuis komt en dat Neres, Labyad en Danilo vertrekken heb je alleen de rechtsbuitenpositie goed bezet. Een reservespits en linksbuiten heb je dan niet en voor een heel seizoen is dat absoluut nodig. Voor lb wil men duidelijk Sulemana, maar ik vraag me af wat ze met de spitspositie gaan doen. Hoop zelf op een jonge, technische spits die het van Haller kan winnen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 90 pagina's: 1 2 3 4 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 86 87 88 89 90

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren Marc Overmars.