Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Opvolger Onana

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Nog even terugkerend op het Onana verhaal/ Cillessen aantrekken wat sommige leden deden:

Dit staat op VI.nl - quote:
Valencia moet door de financiële gevolgen van de coronacrisis overgaan tot het verkopen van spelers om ruimte te maken voor nieuwe aankopen. Volgens Sport wil de club daarom Jasper Cillessen in de etalage zetten. De Oranje-international heeft geen overtuigend eerste seizoen achter de rug in Mestalla, maar zou nog altijd goed in de markt liggen en zo'n 15 miljoen euro kunnen opbrengen. Los Che zijn volgens de laatste berichten op zoek naar twee centrale verdedigers, een middenvelder en een aanvaller. (eind quote)

Valencia wil van hem af en dat is niet omdat ze hem een fantastische keeper vinden. Nope. Als hij echt een superkeeper was zouden ze hem denk ik wel willen behouden. Valencia heeft gewoon nog een andere keeper en die zetten ze wel op goal. Deed het prima tegen Ajax in de Arena. Beter dan Jasper in Mestalla, ik moet denken aan dat zondagsschot van Hakim. Jasper zag daar niet bepaald lekker uit.

Ajax moet hem niet terughalen en dit bericht bevestigd mijn mening/visie over de vervanging van Onana.

Mijn advies: ga indien Onana vertrekt voor de nieuwe Onana/ Van der Sar/ Ter Steegen talent OF haal een oude legende in de categorie van oudere keepers boven de 33 die internationaal er goed op staat en die graag een paar jaar bij die mooie club in het rood wit zou willen spelen. Ik denk aan oudere keepers zoals Van der Sar was vroeger, Buffon, Kahn, een top guy die nu wat ouders is die graag bij Ajax wil spelen. In de tussentijd kan je een jonge keeper opleiden. Ik neem aan dat ze nu wel weten hoe goed Scherpen is en of hij het niveau aan kan.

Misschien een interessante vraag voor dit forum: welke topkeepers van weleer zijn nog interessant voor Ajax om Onana op te volgen direct in september 2020.

 

+1/-0

Cillesen mag de veters van Onana nog niet strikken, maar is natuurlijk geen koekenbakker. Dus wat mij betreft wel een optie als ie haalbaar is. Probleem met Jasper is zijn uitstraling, het blijft toch een verlegen provinciaaltje eigenlijk.
Aan de andere kant kun je natuurlijk ook in eigen jeugd eens rondkijken wie er talent genoeg heeft en de euro`s uitgeven aan andere posities (ik verwacht toch nog wel aardig wat vertrekkende spelers helaas) Ziyech en Tagliafico zijn lastig te vervangen. Maar wie weet komen er nog wat tropische verrassingen uit Zuid-Amerika deze kant op...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 20 mei 2020 om 17:40:

Cillesen mag de veters van Onana nog niet strikken, maar is natuurlijk geen koekenbakker. Dus wat mij betreft wel een optie als ie haalbaar is. Probleem met Jasper is zijn uitstraling, het blijft toch een verlegen provinciaaltje eigenlijk.
Aan de andere kant kun je natuurlijk ook in eigen jeugd eens rondkijken wie er talent genoeg heeft en de euro`s uitgeven aan andere posities (ik verwacht toch nog wel aardig wat vertrekkende spelers helaas) Ziyech en Tagliafico zijn lastig te vervangen. Maar wie weet komen er nog wat tropische verrassingen uit Zuid-Amerika deze kant op...Precies. Ik zou echt geen geld uitgeven aan een keeper van boven de 32, dan kun je over twee jaar weer de markt op. Ik denk dat Cillesen een goede optie is, en anders eens kijken naar Kotarski of Scherpen.

Ik denk dat iedereen er rekening mee houdt dat we dit en volgend jaar echt niet bij de laatste 4 CL komen.

En Aad de Mos zei eens "hoe eerder jonge spelers worden opgesteld, hoe langer ze de kans hebben om ervaring op te doen"

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 20 mei 2020 om 17:40:

(...) Probleem met Jasper is zijn uitstraling, het blijft toch een verlegen provinciaaltje eigenlijk. (...)Noem eens wat namen van keepers die met uitstraling een bal tegen houden?

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 20 mei 2020 om 20:16:

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 20 mei 2020 om 17:40:

(...) Probleem met Jasper is zijn uitstraling, het blijft toch een verlegen provinciaaltje eigenlijk. (...)Noem eens wat namen van keepers die met uitstraling een bal tegen houden?Leuke dooddoener, maar juist bij keepers en verdedigers is uitstraling belangrijk. Het geeft je verdediging vertrouwen, het kan aanvallers doen twijfelen, zeker bij strafschoppen. Uitstraling is een vorm van onberekenbaarheid die lastig in statistieken is te vangen. En buiten dat vind ik het als supporter geweldig om naar een keeper als Onana te kijken, terwijl Cillesen (als voorbeeld) niet een voetballer is waar je voor naar het stadion gaat. (tenminste ik niet...)

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 21 mei 2020 om 09:07:

Leuke dooddoener, maar juist bij keepers en verdedigers is uitstraling belangrijk. Het geeft je verdediging vertrouwen, het kan aanvallers doen twijfelen, zeker bij strafschoppen. Uitstraling is een vorm van onberekenbaarheid die lastig in statistieken is te vangen. En buiten dat vind ik het als supporter geweldig om naar een keeper als Onana te kijken, terwijl Cillesen (als voorbeeld) niet een voetballer is waar je voor naar het stadion gaat. (tenminste ik niet...)Natuurlijk is duidelijk wat je bedoeld met uitstraling.

Maar ik vind dat bij Cillissen geen doorslaggevende factor om daar het stempel 'probleem' op te drukken.
Dat hij soms te laat reageert of bij penalties de verkeerde hoek kiest, heeft mijn inziens niets met uitstraling te maken.

En naar het stadion gaan om je eigen keeper in aktie te zien? Nee, nooit!
Als ik zijn naam in de opstelling lees is voldoende.

Maar goed, ieder zijn voorkeuren. Prima.

 

+1/-0

Probleem is een groot woord inderdaad, want Cillesen is een prima keeper. Maar Onana is (mijns inziens) een klasse beter. Het hangt een beetje van de vraagprijs en de beschikbare jeugd af of je hem moet halen. Mits beschikbaar en niet duur blijft het een goede optie.

 

+1/-0

Onana hoef je niet te laten vertrekken. Sterker nog, twee achtereenvolgende Britse uitschakelingen in de cl en daarbuiten tegen Getafe en Utrecht doen zijn prijs amper recht . Hij is te jong om de vrijbrief te eisen om weg te gaan, hij is geen Ziyech. En Ajax heeft de vervanging niet gereed.

 

+1/-0

Onana wil zelf weg, 24 jaar, 5 jaar bij Ajax, 178 wedstrijden in Ajax 1 gekeept, finale EL, halve finale CL, Nederlands kampioen, de beker gewonnen..... Hij hoort bij de beste vijf keepers van de wereld...… Er komt echt wel een club voor Onana.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 21 mei 2020 om 18:15:

Onana wil zelf weg, 24 jaar, 5 jaar bij Ajax, 178 wedstrijden in Ajax 1 gekeept, finale EL, halve finale CL, Nederlands kampioen, de beker gewonnen..... Hij hoort bij de beste vijf keepers van de wereld...… Er komt echt wel een club voor Onana.Ik vrees dat dat de enig juiste analyse is inderdaad. Ajax hoeft hem voor het geld niet te laten gaan, maar het zou ze wel sieren. Onana was een onmisbaar onderdeel van een team dat zowat uit het niets grote dingen heeft laten zien. Hij heeft wat mij betreft z`n transfer naar een grote club wel verdiend!

 

+2/-0

Uitstraling is een belangrijk aspect van een keeper zeker op top niveau.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 21 mei 2020 om 22:21:

Uitstraling is een belangrijk aspect van een keeper zeker op top niveau.Als het een iel ventje is, maar hij pakt wel gewoon alle ballen, komt die uitstraling vanzelf.

 

+1/-0

Ik weet niet of jullie het debuut van Van der Sar kunnen herinneren, die had absoluut geen uitstraling en ging in het begin regelmatig de fout in. In de CL 94/95 heeft hij weinig cruciale reddingen hoeven te verrichten doordat er een ijzer sterk blok voor stond. Na Ajax ging hij naar Juventus en mislukte, via een Engelse middenmoter is hij weer omhoog gekropen en kwam op zeer hoge leeftijd bij Manchester United terecht, toen maakte hij pas echt naam.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 21 mei 2020 om 20:24:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 21 mei 2020 om 18:15:

Onana wil zelf weg, 24 jaar, 5 jaar bij Ajax, 178 wedstrijden in Ajax 1 gekeept, finale EL, halve finale CL, Nederlands kampioen, de beker gewonnen..... Hij hoort bij de beste vijf keepers van de wereld...… Er komt echt wel een club voor Onana.Ik vrees dat dat de enig juiste analyse is inderdaad. Ajax hoeft hem voor het geld niet te laten gaan, maar het zou ze wel sieren. Onana was een onmisbaar onderdeel van een team dat zowat uit het niets grote dingen heeft laten zien. Hij heeft wat mij betreft z`n transfer naar een grote club wel verdiend!Sieren omdat? Hij is een fantastische keeper, maar zijn prestaties zijn daar nog niet naar. En het is ook zo dat iedereen hem de transfer gunt omdat De Ligt, De Jong, Ziyech, Schone en Wober weg zijn en er geregeld met wanbeleid als veroorzaker, brandhout zoals Joel Veltman voor zijn neus loopt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 21 mei 2020 om 22:54:

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 21 mei 2020 om 20:24:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 21 mei 2020 om 18:15:

Onana wil zelf weg, 24 jaar, 5 jaar bij Ajax, 178 wedstrijden in Ajax 1 gekeept, finale EL, halve finale CL, Nederlands kampioen, de beker gewonnen..... Hij hoort bij de beste vijf keepers van de wereld...… Er komt echt wel een club voor Onana.Ik vrees dat dat de enig juiste analyse is inderdaad. Ajax hoeft hem voor het geld niet te laten gaan, maar het zou ze wel sieren. Onana was een onmisbaar onderdeel van een team dat zowat uit het niets grote dingen heeft laten zien. Hij heeft wat mij betreft z`n transfer naar een grote club wel verdiend!Sieren omdat? Hij is een fantastische keeper, maar zijn prestaties zijn daar nog niet naar.

Onana is 24 jaar, spelers als o.a. Van Basten, Rijkaard en Koeman gingen ook op die leeftijd weg..... Op zon leeftijd moet je naar een hoger niveau, simple is that. Wedstrijdjes op kunstgras wordt niemand blij van.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 21 mei 2020 om 22:38:

(...) toen maakte hij pas echt naam.Door zijn uitstraling? Of omdat hij ballen tegen hield?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 22 mei 2020 om 02:31:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 21 mei 2020 om 22:38:

(...) toen maakte hij pas echt naam.Door zijn uitstraling? Of omdat hij ballen tegen hield?


Ballen tegen houden is prioriteit natuurlijk. Maar hij werd later ook aanvoerder van het NL elftal dus hij het wel meer in zijn mars.

 

+1/-0

Neuer heeft bijgetekend in München wat zal inhouden dat Ter Stegen in Barcelona blijft. Denk ik...
Waar zou André in deze markt heen kunnen? Ajax gaat hem echt niet voor een fooi wegdoen want daarvoor is hij veel en veel te belangrijk.
Ik denk dat hij gewoon in Amsterdam blijft eerlijk gezegd.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 22 mei 2020 om 10:37:

Neuer heeft bijgetekend in München wat zal inhouden dat Ter Stegen in Barcelona blijft. Denk ik...
Waar zou André in deze markt heen kunnen? Ajax gaat hem echt niet voor een fooi wegdoen want daarvoor is hij veel en veel te belangrijk.
Ik denk dat hij gewoon in Amsterdam blijft eerlijk gezegd.
Laten we hopen op een Hakim scenario. Wilde weg. Maar bleef nog 2 jaar zelfs ondanks dat Tadic was gehaald Etc. De rest is history. Tussentijd zijn vervanger halen.

 

+1/-0

Haal gewoon Hendrik Van Crombrugge (27) bij Anderlecht. Kan erg goed meevoetballen en is hun beste speler. Aangezien ze in geldproblemen zitten kunnen ze 10M niet weigeren. Bizot zou ik niet doen, die zag ik in België spelen en dan heeft Van Crombrugge toch 10 maal zoveel talent.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Opvolger Onana