Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Noussair Mazraoui

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ja ik denk ook dat het op adem komen in volle rust voor Nous beter is, want zijn zelfverzekerdheid schommelde tussen arrogant hoog roekeloos duiken en ronduit imbeciel onderspit delven. Hele slechte beurten.

Toen Quincy Promes tekende bij Ajax, werd het ditmaal voor Noussair Mazraoui meteen simultaan het seizoen van de veerkracht.
Quincy Promes en Erik ten Hag hebben een verleden samen, hij heeft meer vlieguren gemaakt en is met de jaren ook verder doorontwikkeld, daarbij komt het aanzienlijk hogere salaris van Promes.
Terwijl Obbermars en de cheftrainer de keuze maakten om Promes te kopen, wisten ze dat Tadic ging blijven en dat Ziyech en Neres met dat vooruitzicht ook vielen te overtuigen voor nog een jaar.
Dus je kon zien dat Promes voor de positie daar vlakbij werd gehaald, aanvallende middenvelder.

Promes staat in het samenspel net als Mazraoui, als een rennend vliegend springend perpetuumactieve schijf in felle vele omschakelingen. Mazraoui heeft eigenlijk een dubbel zo goede voetbalradar, maar is niet half zo explosief als Promes. Dus gaat alles draaien om precieze basishandelingen, secka secka. Mazraoui heeft het om gigantisch voortreffelijke wedstrijden te spelen, Promes kan scoren maar behaagt de grotere liefhebbers eigenlijk minder. Promes is de sobere betonblokkenversie, Mazraoui heeft heersende melodie. Als hij na de winter Promes uit de basis speelt, kan hij heel andere soort onderhandelingen gaan voeren in de toekomst. Maar dit is een mentale toets voor hem, gelooft hij en gelooft zijn omgeving genoeg in het wrikbare effect dat hij kan aanbrengen op het rotsvaste geloof dat Ten Hag in Promes heeft.

Voor Vandebeek is het prettiger om met navigatie van Mazraoui te spelen, voor Dest is het lekkerder met turbo van Promes samen te spelen. Welk tweetal gaat winnen in de ogen van de cheftrainer? Misschien zelfs Vandebeek (als rechtsachter) met Promes (op 10). Hoe ook moeten ze alle vier een heel aanzienlijker niveau moeten halen om speeltijd te krijgen dan zonder deze concurrentie in het team. En let op dat ook nog Naci Unuvar eraan komt. Mazraoui moet enorm herstellen dit aanstaande seizoen. Vorig seizoen was onwaarschijnlijk goed. Dit jaar moet onwaarschijnlijk beter. Maar 'onwaarschijnlijk' is juist de specialiteit van Mazraoui, die ermee vorig seizoen eigenlijk de vaandeldrager was.


Verwacht straks met Mazraoui geblesseerd:
Onana
Vandebeek Martinez Blind Tagliafico
Alvarez Castillo
Promes
Ziyech Tadic Neres.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 9 september 2019, 14:57:56.

 

+0

Donny rechtsback? ok.

 

+3

De rushback speelt hoger dan de rechtermiddenvelder in het vaste veldspel.
Ten Hag kennende zal hij minder snel Promes rushback maken dan een intelligente speler als Donny.
Ik heb het idee dat Ten Hag beide wil laten spelen.

Maar Ten Hag is in mijn optiek regelmatig erg halfgaar, dus kan ook dat hij het vaste veldspel weghaalt en dan Donny rechtermiddenvelder zet en Alvarez rechtsachter. Worden de passingslijnen vanaf Alvarez lang en dan gaat het spelniveau logisch ver omlaag. Moet Donny voorkomen als hij een magische ploeggenoot wil blijven worden gevonden. Maar oke, doordenken naar die oplossing, gaat niet iedereen zonder te zien, begrijpen.

 

-1

Mazraoui is een goede speler om er bij te hebben. Een back met veel loopvermogen en techniek. Vorig jaar bij Real uit een hele goede wedstrijd heeft gespeeld. Hij speelde inderdaad ook slechtere wedstrijden en lijkt op het middenveld vooral onwennig in de nieuwe rol. Of hij al gepasseerd is door Dest moet de trainer maar beoordelen en aangezien Veltman niet voldoet in het centrum lijkt het rechts achterin goed te zijn bezet. Voorlopig maar even herstellen op de bank.

 

+2

Lijkt me dat Mazraoui wel iets meer krediet verdient dan hij nu lijkt te krijgen van menig Ajacied. Iedereen schrijft Dest al de basis in, maar Nous heeft vorig jaar ontzettend goed gespeeld. Belangrijke doelpunten gemaakt, energie en strijd geleverd wanneer het nodig was. En voetballend een tandem gebleken met zijn maatje Ziyech.

Ik denk dat hij na zijn enorm lange eerste (!) seizoen op het hoogste niveau met Africa Cup erachteraan even tijd nodig heeft om op adem te komen. Ik hoop ontzettend dat zijn blessure meevalt, ik denk echt dat hij daarna Dest weer uit de basis zal spelen.

 

+1

Mazraoui wordt zeker niet afgeschreven, of neergezet als een mislukkeling. Het is puzzelen wie met wie gaat spelen, en op welke manier.
De eisen nemen toe, maar de ondergrens neemt ook steeds toe bij Mazraoui.

Zoals ik heb willen stellen hiervoor (ondanks dat ze niet op dezelfde positie worden opgesteld), is zijn directe concurrent Quincy Promes. Een van beide speelt sowieso.

En Dest heeft meer samenspeloverlap met Donny. Een van die twee moet opgesteld worden.

Dus het gaat niet alleen om kritiek, het gaat ook om relatieve concurrentiekwaliteit.

 

+0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ajax Forum » Spelers » Noussair Mazraoui