Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Noussair Mazraoui

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ja ik denk ook dat het op adem komen in volle rust voor Nous beter is, want zijn zelfverzekerdheid schommelde tussen arrogant hoog roekeloos duiken en ronduit imbeciel onderspit delven. Hele slechte beurten.

Toen Quincy Promes tekende bij Ajax, werd het ditmaal voor Noussair Mazraoui meteen simultaan het seizoen van de veerkracht.
Quincy Promes en Erik ten Hag hebben een verleden samen, hij heeft meer vlieguren gemaakt en is met de jaren ook verder doorontwikkeld, daarbij komt het aanzienlijk hogere salaris van Promes.
Terwijl Obbermars en de cheftrainer de keuze maakten om Promes te kopen, wisten ze dat Tadic ging blijven en dat Ziyech en Neres met dat vooruitzicht ook vielen te overtuigen voor nog een jaar.
Dus je kon zien dat Promes voor de positie daar vlakbij werd gehaald, aanvallende middenvelder.

Promes staat in het samenspel net als Mazraoui, als een rennend vliegend springend perpetuumactieve schijf in felle vele omschakelingen. Mazraoui heeft eigenlijk een dubbel zo goede voetbalradar, maar is niet half zo explosief als Promes. Dus gaat alles draaien om precieze basishandelingen, secka secka. Mazraoui heeft het om gigantisch voortreffelijke wedstrijden te spelen, Promes kan scoren maar behaagt de grotere liefhebbers eigenlijk minder. Promes is de sobere betonblokkenversie, Mazraoui heeft heersende melodie. Als hij na de winter Promes uit de basis speelt, kan hij heel andere soort onderhandelingen gaan voeren in de toekomst. Maar dit is een mentale toets voor hem, gelooft hij en gelooft zijn omgeving genoeg in het wrikbare effect dat hij kan aanbrengen op het rotsvaste geloof dat Ten Hag in Promes heeft.

Voor Vandebeek is het prettiger om met navigatie van Mazraoui te spelen, voor Dest is het lekkerder met turbo van Promes samen te spelen. Welk tweetal gaat winnen in de ogen van de cheftrainer? Misschien zelfs Vandebeek (als rechtsachter) met Promes (op 10). Hoe ook moeten ze alle vier een heel aanzienlijker niveau moeten halen om speeltijd te krijgen dan zonder deze concurrentie in het team. En let op dat ook nog Naci Unuvar eraan komt. Mazraoui moet enorm herstellen dit aanstaande seizoen. Vorig seizoen was onwaarschijnlijk goed. Dit jaar moet onwaarschijnlijk beter. Maar 'onwaarschijnlijk' is juist de specialiteit van Mazraoui, die ermee vorig seizoen eigenlijk de vaandeldrager was.


Verwacht straks met Mazraoui geblesseerd:
Onana
Vandebeek Martinez Blind Tagliafico
Alvarez Castillo
Promes
Ziyech Tadic Neres.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 9 september 2019, 14:57:56.

 

+1/-2

Donny rechtsback? ok.

 

+3/-0

De rushback speelt hoger dan de rechtermiddenvelder in het vaste veldspel.
Ten Hag kennende zal hij minder snel Promes rushback maken dan een intelligente speler als Donny.
Ik heb het idee dat Ten Hag beide wil laten spelen.

Maar Ten Hag is in mijn optiek regelmatig erg halfgaar, dus kan ook dat hij het vaste veldspel weghaalt en dan Donny rechtermiddenvelder zet en Alvarez rechtsachter. Worden de passingslijnen vanaf Alvarez lang en dan gaat het spelniveau logisch ver omlaag. Moet Donny voorkomen als hij een magische ploeggenoot wil blijven worden gevonden. Maar oke, doordenken naar die oplossing, gaat niet iedereen zonder te zien, begrijpen.

 

+1/-3

Mazraoui is een goede speler om er bij te hebben. Een back met veel loopvermogen en techniek. Vorig jaar bij Real uit een hele goede wedstrijd heeft gespeeld. Hij speelde inderdaad ook slechtere wedstrijden en lijkt op het middenveld vooral onwennig in de nieuwe rol. Of hij al gepasseerd is door Dest moet de trainer maar beoordelen en aangezien Veltman niet voldoet in het centrum lijkt het rechts achterin goed te zijn bezet. Voorlopig maar even herstellen op de bank.

 

+2/-0

Lijkt me dat Mazraoui wel iets meer krediet verdient dan hij nu lijkt te krijgen van menig Ajacied. Iedereen schrijft Dest al de basis in, maar Nous heeft vorig jaar ontzettend goed gespeeld. Belangrijke doelpunten gemaakt, energie en strijd geleverd wanneer het nodig was. En voetballend een tandem gebleken met zijn maatje Ziyech.

Ik denk dat hij na zijn enorm lange eerste (!) seizoen op het hoogste niveau met Africa Cup erachteraan even tijd nodig heeft om op adem te komen. Ik hoop ontzettend dat zijn blessure meevalt, ik denk echt dat hij daarna Dest weer uit de basis zal spelen.

 

+1/-0

Mazraoui wordt zeker niet afgeschreven, of neergezet als een mislukkeling. Het is puzzelen wie met wie gaat spelen, en op welke manier.
De eisen nemen toe, maar de ondergrens neemt ook steeds toe bij Mazraoui.

Zoals ik heb willen stellen hiervoor (ondanks dat ze niet op dezelfde positie worden opgesteld), is zijn directe concurrent Quincy Promes. Een van beide speelt sowieso.

En Dest heeft meer samenspeloverlap met Donny. Een van die twee moet opgesteld worden.

Dus het gaat niet alleen om kritiek, het gaat ook om relatieve concurrentiekwaliteit.

 

+1/-1

Ik ben geen fan van deze jongen. Het is op te veel punten teveel (net) niks. Begrijp me niet verkeerd, hij is geen prutser. Maar de standaarden gaan omhoog, en daar lijkt hij gewoon niet bij aan te kunnen haken. Als middenvelder veel te licht, als rechtsback voorbij gestreefd door Dest (vooralsnog). Ben benieuwd hoe hij dit op gaat pakken en of hij zich terug kan knokken. Maar ik vrees voor hem dat hij slachtoffer zal worden van de groei die Ajax als club doormaakt.

 

+1/-0

Ik vind het een beetje oneerlijk hem op basis van zaterdag te veroordelen. Zit niet in zij ritme en moest ook nog eens op links spelen. Neemt niet weg dat hij ondermaats was. Ik denk dat Dest beter en allrounder is maar puur voetballend vind ik Mazraoui niet verkeerd. Veltman is imo wel weer de stabielere verdediger tov Mazraoui. Betekent dat het erg moeilijk voor hem zal zijn zich in het eerste te spelen. Is ook een slachtoffer van zijn keuze voor Marokko. Wat als hij de voorbereiding vanaf het begin had meegedaan? Had Dest dan een echte kans gekregen?
Moet ook wel zeggen dat ik Nous de tweede seizoenshelft vorig seizoen ook al pover vond spelen.

 

+1/-0

Ik schrik de laatste weken van Noussair. Is enorm ver teruggevallen. Dat zal mede ook te maken hebben met zijn minder frequente ritme maar toch kan het niet dat je er dan soms als een veredelde toerist bijloopt. Als hij zo doorgaat komt hij er niet meer in en gaat het van kwaad tot erger want spelen in Jong mag hij niet.

 

+1/-0

Het is nog niet zijn seizoen nee. Als hij gewoon zijn niveau van vorig seizoen haalt is het een waardevolle speler die nog genoeg kan gebruiken. Op rechtsback en op het middenveld wat mij betreft.

 

+1/-0

Mazraoui straalt alles uit wat een prof voetballer niet moet uitstralen. Ik word al moe als ik naar hem kijk.
Totaal geen bezieling, geen power, geen spirit. Vaak een paar stappen te laat. Hersteld zijn eigen fouten niet. Kortom niets meer over van het vorige seizoen.

Heeft een uitstraling van; Het interesseert mij totaal niets of ik goed speel. Laat hem voorlopig maar uit de basis.

 

+1/-0

Ten Hag blijft maar doorgaan om Noussair in zijn ritme te laten komen. Natuurlijk ben ik er ook voorstander van om de selectie zo breed mogelijk te houden maar het niveau van Nous is momenteel dusdanig dat het simpelweg linke soep is om hem veel te laten spelen. De trainer balanceert op een dun koord betreffende Nous, hopelijk is hij snel weer in zijn doen van vorig seizoen. Maar ik vrees ervoor.
In ieder geval ga ik ervanuit dat Nous niet meer op het middenveld komt al weet je het nooit met onze trainer.

 

+1/-0

Hij oogt ook nog niet helemaal fit, moest een paar keer rekken en strekken dacht ik.

 

+1/-0

Het is wel wat met de rechtsback positie, we hebben Van der Wiel, Van Rhijn, Tete, Veltman en Mazraoui gehad. Allen hebben uitgeblonken om daarna ver terug te vallen. Zal mij benieuwen of Dest het wel kan volhouden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 november 2019 om 18:54:

Het is wel wat met de rechtsback positie, we hebben Van der Wiel, Van Rhijn, Tete, Veltman en Mazraoui gehad. Allen hebben uitgeblonken om daarna ver terug te vallen. Zal mij benieuwen of Dest het wel kan volhouden.Ik denk niet dat we ons over Dest zorgen moeten maken. Prima mentaliteit.

 

+1/-0

Zo slecht vond ik hem niet. Het begint er al een beetje op te lijken. Prima dat hij dit soort wedstrijden speelt. Je bent nu in de positie om te rouleren. Als je in drie competities mee wil doen dan heb je dat ook nodig. Door zijn verstoorde voorbereiding zit hij nu nog een beetje in een fase waarin hij ritme en conditie op moet bouwen. Had Ten Hag niet noodgedwongen moeten wisselen dan had hij Mazraoui er wellicht na een uur afgehaald, zoals hij de vorige twee wedstrijden deed.

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 november 2019 om 18:54:

Het is wel wat met de rechtsback positie, we hebben Van der Wiel, Van Rhijn, Tete, Veltman en Mazraoui gehad. Allen hebben uitgeblonken om daarna ver terug te vallen. Zal mij benieuwen of Dest het wel kan volhouden.Een vergelijking met wat van die andere backs vind ik niet helemaal opgaan. Veltman is als back niet ver teruggevallen of zo. Hij heeft zijn gebreken voor die positie, maar is een vrij stabiele speler. Van der Wiel zou niet naar PSG zijn gegaan als hij echt zo ver was teruggevallen in zijn Ajax-tijd. Tete kwam simpelweg op de bank terecht omdat Bosz liever met een back speelde die ook aan de bal wat kan. Enkel Van Rhijn is als speler van Ajax echt flink teruggevallen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 03 november 2019 om 12:07:

Zo slecht vond ik hem niet. Het begint er al een beetje op te lijken. Prima dat hij dit soort wedstrijden speelt. Je bent nu in de positie om te rouleren. Als je in drie competities mee wil doen dan heb je dat ook nodig. Door zijn verstoorde voorbereiding zit hij nu nog een beetje in een fase waarin hij ritme en conditie op moet bouwen. Had Ten Hag niet noodgedwongen moeten wisselen dan had hij Mazraoui er wellicht na een uur afgehaald, zoals hij de vorige twee wedstrijden deed.

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 november 2019 om 18:54:

Het is wel wat met de rechtsback positie, we hebben Van der Wiel, Van Rhijn, Tete, Veltman en Mazraoui gehad. Allen hebben uitgeblonken om daarna ver terug te vallen. Zal mij benieuwen of Dest het wel kan volhouden.Een vergelijking met wat van die andere backs vind ik niet helemaal opgaan. Veltman is als back niet ver teruggevallen of zo. Hij heeft zijn gebreken voor die positie, maar is een vrij stabiele speler. Van der Wiel zou niet naar PSG zijn gegaan als hij echt zo ver was teruggevallen in zijn Ajax-tijd. Tete kwam simpelweg op de bank terecht omdat Bosz liever met een back speelde die ook aan de bal wat kan. Enkel Van Rhijn is als speler van Ajax echt flink teruggevallen.Ik had eerder het idee dat Tete niet meer speelde omdat hij in de stal van Mino zat en weigerde zijn contract te verlengen.

 

+1/-0

Misschien heb ik verkeerde bewoordingen gebruikt, maar ze zijn allemaal stuk voor stuk uit beeld geraakt. Van Rhijn ging van der Wiel voorbij in de pikorde. Veltman klopt dat is een centrale verdediger. Tete raakte onder Bosz zijn plek kwijt maar heeft het daarna niet echt meer bewezen. Mazraoui dreigt nu weer buiten de boot te vallen.

Laat ik het zo zeggen, het is de laatste jaren een komen en gaan geweest op de rechtsback positie.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 04 november 2019 om 18:31:

Misschien heb ik verkeerde bewoordingen gebruikt, maar ze zijn allemaal stuk voor stuk uit beeld geraakt. Van Rhijn ging van der Wiel voorbij in de pikorde. Veltman klopt dat is een centrale verdediger. Tete raakte onder Bosz zijn plek kwijt maar heeft het daarna niet echt meer bewezen. Mazraoui dreigt nu weer buiten de boot te vallen.

Laat ik het zo zeggen, het is de laatste jaren een komen en gaan geweest op de rechtsback positie.Rechtsback is ook bij uitstek een positie welke door eigen jeugd kan worden ingevuld. Het is niet voor niets dat er telkens zgn goede rechtsbacks opstaan vanuit de jeugd. Dat is ook gedeeltelijk zo omdat de lat lager ligt dan voor een centrumspits of creatieve middenvelder.
Noussair leek vorig seizoen echt een goeie te worden maar door allerlei kleine blessures is er toch de klad bij hem ingekomen. Ten Hag probeert hem nu ritme te schenken, dat snap ik ook wel op zich want als hij er inmoet dan moet hij er klaar voor zijn. En gebleken is dat Nous ver terugzakt als hij wat minder in zijn ritme zit.

 

+1/-0

Ik vind dat veel fans toch wel makkelijk vergeten hoe hij het vorig seizoen heeft gedaan. Dan verdien je het niet om zo afgeschreven te worden. Dat hij dit seizoen minder goed speelt en meer zoekende is naar zijn vorm klopt. Is ook niet raar met die blessures en wellicht overbelasting.

Afgelopen wedstrijd vond ik hem sterk beginnen. In de tweede helft viel hij wat terug en toen kreeg hij het verdedigend ook zwaar. Maar hoe heeft hij het afgelopen seizoen in de CL dan kunnen bolwerken als hij er zogenaamd weinig van kan? Dat waren niet de minste tegenstanders.. hij scoorde zelfs 2 belangrijke doelpunten (Bayern, Benfica).

En aan de bal is hij een genot gebleken. Waar Dest overigens ook de complimenten hoort te krijgen. Want let er eens op hoe vaak hij toch (met risico) voor de aanvallende optie gaat en hoe positief dat uitpakt. Dat hebben beide spelers en daar heb je vergeleken met bijv. Veltman veel meer aan.

Dest staat op dit moment terecht in de basis. Je zag laatst dat hij last had van kramp. Dan moeten we blij zijn dat we Mazraoui nog hebben. Die hoort gewoon zijn kansen te krijgen. Ook op het middenveld als je niks beters voor handen hebt. Want Alvarez is niet beter dan Mazraoui op het middenveld.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ajax Forum » Historie » Noussair Mazraoui