Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Lassina Traoré

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Basisplaats tegen Brugge!benieuwd hoe hij het gaat doen tegen toch een serieuze tegenstander.
Vroeg me gelijk af gezien de basis 11 gaat hij nu op de vleugel of Tadic?

 

+1/-0

Erg blij mee. Er was een blessure voor Huntelaar voor nodig, maar dit is nu een serieuze kans. Denk dat de overige tien namen wel vaststaan voor de start van de tweede seizoenshelft, dus Traoré staat nu dus echt tussen alle basisspelers, tegen een veel serieuzere tegenstander.

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 11 januari 2020 om 11:13:

@thomas83

Ik heb de wedstrijd tegen Eupen niet gezien. Het was zeker een mooie assist. De laatste keer dat ik hem aan het werk zag was tegen Cambuur. Die zaten er fel op en toen had hij het knap lastig maar dat waren er toen meer. We moeten handelingssnelheid natuurlijk ook niet onderschatten. Hij staat wel op een plek waar dat wenselijk is. Ik zal over het algemeen wel wedstrijden hebben gezien waar het niet liep. Ik heb trouwens zijn blessure record gekeken, er is iedere jaar wel wat aan de hand met zijn knieën.

Gravenberch schijnt zijn kans te krijgen, nu Martinez naar achteren schuift. Het zal de komende weken toch wel puzzelen blijven omdat Neres pas in februari verwacht wordt. Ik hoop wel dat Ten Hag op weg naar Getafe vastigheid in gaat bouwen, dit is absoluut geen makkelijke tegenstander die fel druk zet. Tevens hoop ik dat hij tijdig wisselt en spelers ook rust geeft. Na dit seizoen is er weer een EK en de Copa dus wederom een korte vakantie.

Over de uitschakeling in de CL blijven we het oneens ;). Het is een simpel feit dat je met het ingaan van de laatste speelronde bovenaan stond. Het strijdplan klopte gewoon niet, Ajax kon niet de rust bewaren. En nogmaals het opstellen van Alvarez was killing. In de thuiswedstrijd tegen Chelsea speelde dit middenveld ook en toen was er ook nauwelijks voetbal. Uit bij Valencia ook en toen werd het ook overlopen. Ik denk dat je beter de conclusie kunt trekken dat deze Ajax selectie niet CL waardig is als je uitgaat van 15-16 spelers. Het is misschien wel beter dat Ajax in de Europa League doorgaat.Handelingssnelheid blijft belangrijk uiteraard, maar soms wordt het wel groter gemaakt dan het is, net als bijvoorbeeld balcirculatie. Als een speler niet continu het spel vertraagt en vaak de goede keuze maakt en veel naar voren passt zonder veel balverlies te lijden, dan doet hij het in principe gewoon prima wat mij betreft.

Wat de wedstrijd tegen Valencia betreft, Ajax was duidelijk ook wel echt nerveus. Maar dat kan je ook niet helemaal los zien van het wat weggeëbde vertrouwen nadat het team minder ging spelen door al die afvallers en vermoeide spelers. Dat Alvarez onder normale omstandigheden niet op het middenveld thuishoort dat lijkt me wel duidelijk.

 

+1/-0

@thomas83
Wat deed Eiting trouwens op de tribune? Niet mee terug gevlogen voor Jong Ajax. Weer geblesseerd?

 

+1/-0

Geen idee. Eiting heeft donderdag al heel de wedstrijd gespeeld. Misschien wilde ze hem niet twee wedstrijden binnen drie dagen laten spelen nu hij terugkomt van een blessure. Traoré was trouwens goed vanavond, vooral als aanspeelpunt. Had zelf nog wel kunnen scoren. Een keer legde hij breed op Promes waar hij van mij ook wel voor eigen succes had mogen gaan. Maar goed, dat deed Tadic in de eerste helft ook.

 

+1/-0

Wat mij betreft de winst van dit trainingskamp.

 

+1/-0

Jij moet de komende weken gewoon in de basis starten. Niks meer de grote namen die falen. Je bent tenminste een strijder.

 

+1/-0

Dwtk, niet 1 speler leest dit forum, maak je geen waanillusies.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 26 januari 2020 om 17:45:

Dwtk, niet 1 speler leest dit forum, maak je geen waanillusies.


Deze man heeft capaciteiten die ik bij geen een voorhoede speler van Ajax 1 zie. Wat een fijne speler. laat hem 10 wedstrijden staan en hij maakt je gelukkig ;B

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 januari 2020 om 17:51:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 26 januari 2020 om 17:45:

Dwtk, niet 1 speler leest dit forum, maak je geen waanillusies.


Deze man heeft capaciteiten die ik bij geen een voorhoede speler van Ajax 1 zie. Wat een fijne speler. laat hem 10 wedstrijden staan en hij maakt je gelukkig ;BDat gaat nog wel tegenvallen ben ik bang .. FC Utrecht is, denk ik, zijn nivo.. Of een transfer naar een Belgische ‘topclub’..

Zoals altijd laat ik me anders graag verrassen door dit ‘pareltje’..

 

+1/-0

Vast zeker wel dat Lassina het gaat waarmaken. Maar hij zal begrijpen dat Nerescampos de voorkeur krijgt als hij weer fit is. Zolang Erik maar simpelweg niet blundert bij deze afwezigheid dat Promes en Babel worden opgesteld, want Lassina is beter ter vervang van deze geblesseerde, hij speelt vloeiend samen en is gewoon een zeer grote belofte.

Lassina moet alleen oppassen met zijn eetpatroon op zijn vetpercentage, want hij is gewend om veel te eten maar niet alles in Europa is zo van lage caloriebasis als in Afrika hij gewend was. Hij eet graag de lekkerste dingen meer dan genoeg maar dat gaat niet heel goed hier. Laat hem maar evenveel soepwater en onafgewerkt eten hebben als in Afrika, want dan zit hij sneller vol met minder calorieetjes.

Als hij maar niet de nieuwe Mido wordt, al heeft hij de beschaving volledig onder Europeanen, je kunt je toch specialer gaan voelen en onvoldoende nederig tussen de mensen in Burkina Faso. Dus daar zit ook een aandachtspunt, dat hij atletisch blijft leven onder interland- en vakantieweken.

https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/128726/traore-moet-een-kans-in-de-spits-krijgenlink

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28 januari 2020, 17:45:07.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DelCampo schreef op 28 januari 2020 om 16:45:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 januari 2020 om 17:51:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 26 januari 2020 om 17:45:

Dwtk, niet 1 speler leest dit forum, maak je geen waanillusies.


Deze man heeft capaciteiten die ik bij geen een voorhoede speler van Ajax 1 zie. Wat een fijne speler. laat hem 10 wedstrijden staan en hij maakt je gelukkig ;BDat gaat nog wel tegenvallen ben ik bang ..Heel Ajax, de coach en Overmars vallen mij momenteel tegen. Maar ik zie liever Traoré in de spits dan Tadic. Alleen als ik die twee bekijk die momenteel op de vleugels spelen dan begin ik spontaan te huilen.

 

+1/-0

Traoree moet gewoon spelen, dat is klontjeklaar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 28 januari 2020 om 17:26:

(...) Maar ik zie liever Traoré in de spits dan Tadic. (...)Zeker nu. Tadic valt heel erg tegen.
Had allang een keer op de bank gezet moeten worden.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 28 januari 2020 om 17:46:

Traoree moet gewoon spelen, dat is klontjeklaar.Spelen lijkt mij een goed plan ; pas dan kun je zien of hij zich blijft ontwikkelen .. Lassina Traoré zit nog niet scherp in de ‘presence’ en ‘awareness’ ..
Te weinig zicht over de bal en naar medespelers toe buiten de ‘vijandelijke 16’ ..

Geeft te veel indruk een Ego-voetballer te zijn in plaats van Sportman-Voetballer..

Wat mij betreft zou hij iets minder met zijn Status bezig kunnen zijn ..

 

+1/-0

Dat zie jij dan denk je zo. Volgens menigeen is het een evenwichtige ploeggenoot, die niet haantje de voorste wil zijn, die netjes met anderen omspringt en juist geduld heeft voor de eerlijke eerdere kwaliteitsspelers.

Hij is geen dribbelaar, hij wil ook geen bergen verzetten in de voorbereiding van een aanval, hij is een machine voor het doel. En in mijn ogen niet goed opgeleid, want heel veel centrumspitsen in Nederland denken dat het logisch is dat " wie het eerst komt, het eerst maalt " maar als je goed zou opletten bijvoorbeeld bij Firmino dan zie je toch echt dat het niet genoeg is om statische diepe aanvaller te zijn, een pure 9 is niet het wereldniveau, hij moet af en toe naar 9,5. In mijn ogen geven ze niet voldoende duiding aan hoe een aanvalsspel in elkaar moet zitten op de momenten dat er toe te slaan valt. Natuurlijk zijn er fases van de wedstrijd waarin de brede aanvalsbezetting het optimale is, maar er zijn ook momenten dat je maar 1 hoeft te lanceren. Dat netjes in perioden afspreken met elkaar, dat mis je ook in de Nederlandse opleiding. Hij kan wel kaatsen en afleggen, maar zich goed met andere spitsen aanbieden om een dreun te verkopen, dat in een verre sliert, dat leren ze niet, omdat de kennis erachter laakt. En dat vind ik eeuwig zonde van alle tijd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 30 januari 2020 om 10:35:

Dat zie jij dan denk je zo. Volgens menigeen is het een evenwichtige ploeggenoot, die niet haantje de voorste wil zijn, die netjes met anderen omspringt en juist geduld heeft voor de eerlijke eerdere kwaliteitsspelers.

Hij is geen dribbelaar, hij wil ook geen bergen verzetten in de voorbereiding van een aanval, hij is een machine voor het doel. En in mijn ogen niet goed opgeleid, want heel veel centrumspitsen in Nederland denken dat het logisch is dat " wie het eerst komt, het eerst maalt " maar als je goed zou opletten bijvoorbeeld bij Firmino dan zie je toch echt dat het niet genoeg is om statische diepe aanvaller te zijn, een pure 9 is niet het wereldniveau, hij moet af en toe naar 9,5. In mijn ogen geven ze niet voldoende duiding aan hoe een aanvalsspel in elkaar moet zitten op de momenten dat er toe te slaan valt. Natuurlijk zijn er fases van de wedstrijd waarin de brede aanvalsbezetting het optimale is, maar er zijn ook momenten dat je maar 1 hoeft te lanceren. Dat netjes in perioden afspreken met elkaar, dat mis je ook in de Nederlandse opleiding. Hij kan wel kaatsen en afleggen, maar zich goed met andere spitsen aanbieden om een dreun te verkopen, dat in een verre sliert, dat leren ze niet, omdat de kennis erachter laakt. En dat vind ik eeuwig zonde van alle tijd.Goede essentiële aanvulling..!
Het zou zonde zijn als Traoré de noodzakelijke tactisch/technische kennis zou worden onthouden.. Dan stokt zijn ontwikkeling ..!

 

+1/-0

En wat verder ook notabel is, gelet de laatste vorm, bij Quinten Timber dat hij meer toevoegen zal dan Babel en Promes samen doen. Hij kan Traoree ook laten opmerken dat er meer te bewegen valt. Is net als zijn broer een slimme voetballer, hij zorgt dat eigen aanval langs de verdediging van de tegenstander glipt en is ondanks actieve spelversnellingen een rustpunt waar de bal ontvangen kan worden, juist door zijn volautomische telraam voor wat er numeriek op het veld gebeurt en samen uit te maken valt.

En ik zou zelf graag Ekkelenkamp hebben op 10, want volgens mij praat men onterecht weinig over hoe dodelijk hij dat uitvoert, en ik zie hem pienterheden hebben die Babel ontbeert en Promes al helemaal nooit gaat hebben, hij de kritieke leepheid herbergt.

Van mij mag Dest een keer naast Vandebeek worden opgesteld, geen Eiting noch Gravenberch, Dest kan als een grasmaaier denk ik het stukje snelheid toevoegen die ontbreekt juist daar.

Ze zouden Castillo rechtsachter moeten opstellen waar hij beter samenspelend past dan op links waar hij Kristensen-zicht vertoont, en Mazraoui is uit vorm en Promes lijkt de weg kwijt, die moeten het meekrijgen dat er gewoon een beter kind in de straat rondloopt, waardoor het lage waakvlammetje bij hen weer een beetje verder aangewakkerd wordt.

Ze kieskeurig zouden Jurrien Timber en Alvarez als centraal duo opstellen voor doelverdediger Onana, en beginnen met Tagliafico.

Voor een wisselbeurt zouden ze het beste zeker Gravenberch Martinez Salahedinne meenemen. Want Tagliafico Dest Tadic hoeven niet volle negenennegentig minuten te spelen, want drukgeboekte internationals moet je zo nu en dan sparen.

PSV is een ploeg waarbij er maar twee spelers op het middenveld lopen, dus mocht het achterin qua snelheid en afstanden slim staan, laat je PSV de hele wedstrijd achter de bal aanlopen.

Maar zoals dit beschouwd is, ziet Ajax technische staf het niet. Die gaan gewoon kiezen voor Veltman Martinez en Eiting met Tadic op 10, terwijl dat op Vdbeek niets toevoegt qua snelheid en afstand die afgedekt moet worden. Ik verwacht twee treffers van Lammers en eentje van Madueke, dan heeft Ajax vier goals nodig en dus alle wijsheid. Ik verwacht een zure 2-3 einduitslag zondagavond, waarbij kansen op winst of gelijkspel gewoon niet zijn benut door Ajax, want je zult aan Babel en Promes twee nutteloze vleugels hebben. En dan zullen ze vast de wissels met juiste jeugdtalenten niet in gedachten hebben. En dat is frustrerend, want Quinten, Anass, Juan, Jurgen en Jurrieen zijn er meer dan klaar al voor. En belangrijker, ze bewijzen beter dan de gebruikelijke voorraad. Changes stand it!

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 februari 2020, 08:51:34.

 

+1/-0

Maar welke uitslag dan ook, ik verwacht zeker een goaltje van Lassina, misschien zelfs twee als hij goed oplet. Op dat tijdstip zal hij toch nog wel op prooien loerend wakker zijn, zo vlak voor dineren? B) :D :B Mooi stukje ook door Marc Overmars over zijn groeipotentieel en huidige kwaliteiten.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 februari 2020, 15:22:39.

 

+1/-0

Als het doorgaat zondag dan moet deze jongen natuurlijk starten, afgelopen zondag hadden we Babel in de spits en die heeft daar natuurlijk helemaal niks te zoeken. Hij was letterlijk alle ballen kwijt iedere keer, maar dat kan ook niet anders Babel heeft ruimte nodig en moet je linksbuiten opstellen.

Klaas-Jan kan gewoon niet mee in het huidige combinatie voetbal. Het is met hem in een rap tempo naar beneden gegaan, vorig jaar ook al uit de basis gehaald wegens het missen van legio kansen. Dit jaar heeft hij nog tegen het rechterrijtje gescoord.... Ik zag zijn statistieken, 2.5 jaar geleden voor het laatst 2x gescoord tegen een clubje van enig aanzien feyenoord…..

Ik denk niet dat Ajax zijn contract verlengd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 07 februari 2020 om 18:40:

Als het doorgaat zondag dan moet deze jongen natuurlijk starten, afgelopen zondag hadden we Babel in de spits en die heeft daar natuurlijk helemaal niks te zoeken. Hij was letterlijk alle ballen kwijt iedere keer, maar dat kan ook niet anders Babel heeft ruimte nodig en moet je linksbuiten opstellen.

Klaas-Jan kan gewoon niet mee in het huidige combinatie voetbal. Het is met hem in een rap tempo naar beneden gegaan, vorig jaar ook al uit de basis gehaald wegens het missen van legio kansen. Dit jaar heeft hij nog tegen het rechterrijtje gescoord.... Ik zag zijn statistieken, 2.5 jaar geleden voor het laatst 2x gescoord tegen een clubje van enig aanzien feyenoord…..

Ik denk niet dat Ajax zijn contract verlengd.Dat hoop ik toch. Als Overmars het contract van Huntelaar ook nog verlengd is hij rijp voor een dwangbuis.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Ajax Forum » Spelers » Lassina Traoré