Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Ajax in top 20 waardevolste clubs

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

https://nos.nl/artikel/2376501-met-schulden-kampend-barcelona-waardevolste-voetbalclub-ajax-in-top-20.html#:~:text=Ajax%20is%20de%20enige%20Nederlandse,keer%20minder%20dan%20lijstaanvoerder%20Barcelo
na
link
.

Het artikel zegt alles over de (financiële) tegenstellingen binnen het Europese clubvoetbal. Het gat is bizar. Tuurlijk we weten het allemaal, maar om de cijfers weer eens te zien. Kansloos.

Dit bericht is gewijzigd op 13 april 2021, 08:01:23.

 

+1/-0

Tja, het is niet nieuws. En dan zit Ajax met 1,86 miljard (USD) ónder de gemiddelde waarde van de top 20, nog wel in die top 20. Moet je nagaan hoe groot het verschil is met/voor andere clubs.


Wel bijzonder dat Ajax, samen met Bayern, Barcelona en Real Madrid, als enige club geen eigendom is van een persoon en/of investeringsgroep.

Al met al mogen we trots zijn op Ajax, dat dus met gezond beleid en zonder extern geld in de top 20 staat. Die waarde zegt natuurlijk weinig over de prestaties etc, maar wel over hoe Ajax (vooral) door de sportieve successen toch enorm aan marktwaarde en bekendheid heeft gewonnen.

 

+3/-0

Trots mogen we zeker zijn. We komen van ver (Jaake/Coronel-Fontein/Boog jaren).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ernie09 schreef op 13 april 2021 om 09:21:

(...)

Al met al mogen we trots zijn op Ajax, dat dus met gezond beleid en zonder extern geld in de top 20 staat. Die waarde zegt natuurlijk weinig over de prestaties etc, maar wel over hoe Ajax (vooral) door de sportieve successen toch enorm aan marktwaarde en bekendheid heeft gewonnen.... en door de opleiding en daaruit voortvloeiende (top)spelers.

Het moet haast wel zo zijn dat we daarin de "nummer 1" zijn.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 13 april 2021 om 11:55:

... en door de opleiding en daaruit voortvloeiende (top)spelers.
.


Zeker! Maar dat was al zo. Het een versterkt het ander natuurlijk, maar het succes van de laatste jaren draagt denk ik het meeste bij aan de 'waarde' van de club. Ajax' bereik op social is enorm gegroeid de laatste jaren en de naamsbekendheid in de VS, China en Zuid-Amerika ook. Daar valt ook financieel/commercieel de meeste winst te halen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Ajax in top 20 waardevolste clubs