Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Broertjes de Boer

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Gisteren allebei 50 geworden. Man, wat gaat de tijd hard. Frank is momenteel trainer bij Atlanta United, en Ronald is analist.

Plaats hier al het nieuws over de broertjes de Boer. Bespreek uw favoriete momenten van de broertjes de Boer. Geef uw mening over Frank's jaren als trainer bij Ajax. Wat te denken van Ronald als analist?

 

+1/-0

Wat mij als eerste binnenschoot:

- Ronald chip tegen AC Milan, de 1-0 in de eerste CL wedstrijd in 94/95. Wat was ik blij, ik wist dit gaat mooi worden
- Frank, de gemiste penalty tegen Italië in de halve finale van EURO 2000. Wat baalde ik, de ondergang.

 

+1/-0

Haha, identieke herinneringensoort.

Balen om Frank en jubelen om Ronald.

De een leeft gevangen en de ander leeft bevrijd.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 17 mei 2020 om 14:20:

(...)

De een leeft gevangen en de ander leeft bevrijd.Zou hij (Ronald) de gemiste penalty tegen Brazilië (juli '98) vergeten zijn?

 

+1/-0

Hoezo? Zeg toch ook niet dat Frank gebukt gaat onder zijn gemiste strafschop?

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 17 mei 2020 om 17:00:

Hoezo? Zeg toch ook niet dat Frank gebukt gaat onder zijn gemiste strafschop?Ik ga niet herhalen wat jij schrijft.
Ik ben geen voorlees-opa.

 

+2/-0

Waarom pak je een citaat en zou dan jouw oorzaak-gevolg los staan van het citaat?

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 17 mei 2020 om 19:37:

Waarom pak je een citaat en zou dan jouw oorzaak-gevolg los staan van het citaat?Leg eerst onderstaande opmerking dan eens goed uit:

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 17 mei 2020 om 14:20:

(...)

De een leeft gevangen en de ander leeft bevrijd.Misschien verandert dat wat aan mijn interpretatie.

 

+2/-0

F. de Boer vandaag ontslagen bij Atlanta.

Is hij "zo goed als zijn materiaal" of is hij gewoon geen goede trainer/coach.

 

+1/-0

Hij is echt wel een capabele coach, al waren zijn laatste seizoenen bij AJax echt zwaar, zwaar ondermaats. Die opbouw, het gebrek aan risico in de passing, geen druk zetten, tempoloos controlevoetbal.

Hij begon echt prima. Zijn makke is dat hij het aanvallende voetbal om een of andere reden heeft verlaten. In het begin paste hij de 3 of 5 seconden regel toe. Waarom heeft hij dat losgelaten...Nu is zijn loopbaan redelijk naar de vaantjes.

 

+1/-0

Ik hoop in ieder geval dat hij bij ons geen trainer meer wordt. Voetbal is niet om aan te gluren. Totaal on AJAX. Hoe vreemd ook voor een Ajacied.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 24 juli 2020 om 22:48:

Hij is echt wel een capabele coach, al waren zijn laatste seizoenen bij AJax echt zwaar, zwaar ondermaats. Die opbouw, het gebrek aan risico in de passing, geen druk zetten, tempoloos controlevoetbal.

Hij begon echt prima. Zijn makke is dat hij het aanvallende voetbal om een of andere reden heeft verlaten. In het begin paste hij de 3 of 5 seconden regel toe. Waarom heeft hij dat losgelaten...Nu is zijn loopbaan redelijk naar de vaantjes.Dat krijg je als je spelers als Gudelj, Sigthorsson en vd Hoorn haalt en heilig verklaart. Na iedere wedstrijd gaan verkondigen dat Kolbeinn nog wat tijd nodig heeft maar dat hij er aan zit te komen. Steeds maar in de veronderstelling, oogkleppen op, dat hij het voor je zal gaan doen. Op een blind paar wedden noemen ze dat.

Hij kreeg een talentvolle selectie in de schoot geworpen in 2010 waar enkel een complete non-valeur als Jol niets mee wilde doen en nadat zij vertrokken werden ze vervangen door brandhout die op verzoek van de Boer werden gehaald. Hij heeft totaal geen oog voor het talent van spelers. Hij had zo ver mogelijk van het transferbeleid weggehouden moeten worden. Als je dan ook nog eens slecht bent in het omgaan met mensen en daar door ruzie gaat maken met spelers met een andere culturele achtergrond die wel het verschil voor je (kunnen) maken (El-Hamdaoui, El-Ghazi, Martinez etc.) dan blijft er niet veel over en zit je naar risicoloos geschuif te kijken uitgevoerd door technisch en tactisch gebrekkige spelers.

Je kunt Overmars zelfs als prille TD verwijten dat hij te veel mee is gegaan in de wensen van de Boer betreffende het selectiebeleid, maar uiteindelijk leid alles terug naar het gebrek aan inzicht en people skills van de Boer.

 

+1/-0

Het is kinderlijk eenvoudig naderhand te bezien. Hopelijk vinden jullie nav dit leeswerk, mijn schrijfkunst :B :D dat eens ook! :P

In het begin leunde Frank de Boer op Danny Blind. Toen werden Christian Eriksen en Aras Ozbiliz iets beter dan ervoor,

maar toen kreeg je de verloren rechtszaken van Crew LvG tegenover Crew JvL.

En toen werd uiteraard Danny Blind verweten dat hij slinks weer een directiefunctie najaagde zonder daarover allereerst met Johan Cruijff te hebben gebeld.

Al met al werd ook met hem afgerekend en dat is ook met David Endt gebeurd, lang niet in het belang van Ajax haar beroepsteam, maar wel in het belang van de tegenstellingszaaiers bij de merkreputatiekantoren waarbij het niet modderig genoeg kon worden.

Daar zijn vreselijk veel fouten begaan door beginners als Sarretje en Overmars, maar dat konden de nieuwe voetballeidingsjongens wel van elkaar hebben.

Later hielden Sarretje en Overmars te lang hun fouten vol, zelfs destijds met uitgewezen feitenduidingen, maar zij hebben toen hun toekomst gekocht over de ruggen van anderen.

Maar goed, niet uit slechte bedoelingen, ze wilden gewoon door mogen, en zo werkt dat bij de Ajax-smeerlappenhoek-van-de-amateurvereniging en zij hebben daar slimmer sneller gebruik van gemaakt, ook door opvallend grotere rol van Carole Thate, Michael van Praag, Van Os, Swart en dat soort gezellige jongens. Ook Coronel en Molenaar en Fontein hebben het zo gespind. Johan Cruijff is harder genaaid dan dat hij eigenlijk gelukkig maar wist..

Maar terugkomend op Frank de Boer, hij was geen echte coach maar een uithangbord, en hij kon de klus op het voetbalveld juist duidelijk niet aan. Dat bleek bij Oranje al, elke normale assistent had Nederland Wereldkampioen gekregen in 2010, maar Frank was al genoegzaam met het bereiken van die finale en had het totaal niet in de gaten waar de clue lag tegen Spanje. Maar goed, Frank is een mediasymbool van serieuze arbeid, dus dat niemand zich ooit roerde tegen hem publiekelijk, was allang bekend en daarom waren het alleen de slimste mensen die wilden dat LvG ofwel hoofdtrainer ofwel clubvoorzitter werd gemaakt, om alle ellende al voor te zijn over egostrijdjes. Dat ze hem dan toch Algemeen Directeur wilden maken, dat is de grootste blunder van het laatste decennium geweest, was Louis van Gaal hoofdtrainer of clubvoorzitter geworden , hadden we de puinhopen van Henrichs en Spijkerman nooit meegemaakt.

 

+1/-1Vanaf minuut vijf probeert Frank uit te leggen waarom hij geen druk (meer) zette als trainer van Ajax. Ik ben dit nooit vergeten, dit legde perfect weer waarom Frank toen al niet meer geschikt was als trainer van Ajax, en ook absoluut niet terug mag komen.

Eerste (ander)half jaar was Frank júíst van het durven voetballen, vroeg druk zetten, daarom was ik zo blij met hem. Vooral na dat tweede kampioenschap is er echt iets drastisch veranderd bij hem, waarna we vier jaar lang (!!!) naar absoluut zaadvoetbal hebben zitten kijken. Met ZIJN aankopen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 25 juli 2020 om 20:13:Vanaf minuut vijf probeert Frank uit te leggen waarom hij geen druk (meer) zette als trainer van Ajax. Ik ben dit nooit vergeten, dit legde perfect weer waarom Frank toen al niet meer geschikt was als trainer van Ajax, en ook absoluut niet terug mag komen.

Eerste (ander)half jaar was Frank júíst van het durven voetballen, vroeg druk zetten, daarom was ik zo blij met hem. Vooral na dat tweede kampioenschap is er echt iets drastisch veranderd bij hem, waarna we vier jaar lang (!!!) naar absoluut zaadvoetbal hebben zitten kijken. Met ZIJN aankopen.Eens!

 

+1/-0

Ja, van dit fragment sloeg ik destijds stijl achterover. Heb ik hier ook nog over gepost. Alsof je alleen druk kunt uitoefenen op ploegen die keurig opbouwen. Natuurlijk wordt dat makkelijker, maar je wilt ze juist dwingen tot die lange bal. Alleen moet je dan wel die bal onderscheppen. Of tenminste de afvallende bal hebben. Ook daarom wil ik graag lengte achterin. Je wilt die kopduels winnen op hoge ballen, zodat PSV niet weer een keer alles op een spits als De Jong kan gooien, of Spurs niet lekker opportunistisch op die boomlange Spaanse oetlul wiens naam ik ben vergeten.

Dit bericht is gewijzigd op 26 juli 2020, 09:29:47.

 

+1/-0

Als je ver vooruit doorsluit, heb je geen lengte nodig maar functionele techniek en behoorlijke gogme. Lengte is pas belangrijk als je ingraaft en wil counteren. Dat heeft Barcelona allang bewezen. Hoeft maar 1 van de 4 achterste vier echt lang te zijn, en die moet compact vrijgelaten worden om rond te bewegen op het winnen van de lange bal bij de tegenstander. Eerlijkheid verbiedt te liegen dat ik raar opkeek dat na Wober ook Botman wordt verkocht, want die kan het wel goed slopen achterin, en op de scoutingslijstjes die ze langs ons lieten, kwam ik niet 1m90 verdedigers tegen die ze wisten als grote versterkingen, maar natuurlijk ligt Micky vd Ven al half vast en dan komt de rest ook meteen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 juli 2020, 21:38:08.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 25 juli 2020 om 20:13:Vanaf minuut vijf probeert Frank uit te leggen waarom hij geen druk (meer) zette als trainer van Ajax. Ik ben dit nooit vergeten, dit legde perfect weer waarom Frank toen al niet meer geschikt was als trainer van Ajax, en ook absoluut niet terug mag komen.

Eerste (ander)half jaar was Frank júíst van het durven voetballen, vroeg druk zetten, daarom was ik zo blij met hem. Vooral na dat tweede kampioenschap is er echt iets drastisch veranderd bij hem, waarna we vier jaar lang (!!!) naar absoluut zaadvoetbal hebben zitten kijken. Met ZIJN aankopen.In de 28e minuut zegt anderzijds Adriaanse ook iets kenmerkends voor die periode. Adriaanse vind het knap dat De Boer met zijn zwakke selectie er toch nog zoveel uit weet te halen.

Het is een combinatie gweest van veel (negatieve) factoren. Ook het spelersmateriaal en het aankoopbeleid zijn daar onderdeel van geweest. De naam Van der Hoorn werd genoemd in die uitzending. Toen schakelde de virusscanner mijn tablet uit en heb ik niet meer verder gekeken ...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 25 juli 2020 om 20:13:

Het is kinderlijk eenvoudig naderhand te bezien. Hopelijk vinden jullie nav dit leeswerk, mijn schrijfkunst :B :D dat eens ook! :P

In het begin leunde Frank de Boer op Danny Blind. Toen werden Christian Eriksen en Aras Ozbiliz iets beter dan ervoor,

maar toen kreeg je de verloren rechtszaken van Crew LvG tegenover Crew JvL.

En toen werd uiteraard Danny Blind verweten dat hij slinks weer een directiefunctie najaagde zonder daarover allereerst met Johan Cruijff te hebben gebeld.

Al met al werd ook met hem afgerekend en dat is ook met David Endt gebeurd, lang niet in het belang van Ajax haar beroepsteam, maar wel in het belang van de tegenstellingszaaiers bij de merkreputatiekantoren waarbij het niet modderig genoeg kon worden.

Daar zijn vreselijk veel fouten begaan door beginners als Sarretje en Overmars, maar dat konden de nieuwe voetballeidingsjongens wel van elkaar hebben.

Later hielden Sarretje en Overmars te lang hun fouten vol, zelfs destijds met uitgewezen feitenduidingen, maar zij hebben toen hun toekomst gekocht over de ruggen van anderen.

Maar goed, niet uit slechte bedoelingen, ze wilden gewoon door mogen, en zo werkt dat bij de Ajax-smeerlappenhoek-van-de-amateurvereniging en zij hebben daar slimmer sneller gebruik van gemaakt, ook door opvallend grotere rol van Carole Thate, Michael van Praag, Van Os, Swart en dat soort gezellige jongens. Ook Coronel en Molenaar en Fontein hebben het zo gespind. Johan Cruijff is harder genaaid dan dat hij eigenlijk gelukkig maar wist..

Maar terugkomend op Frank de Boer, hij was geen echte coach maar een uithangbord, en hij kon de klus op het voetbalveld juist duidelijk niet aan. Dat bleek bij Oranje al, elke normale assistent had Nederland Wereldkampioen gekregen in 2010, maar Frank was al genoegzaam met het bereiken van die finale en had het totaal niet in de gaten waar de clue lag tegen Spanje. Maar goed, Frank is een mediasymbool van serieuze arbeid, dus dat niemand zich ooit roerde tegen hem publiekelijk, was allang bekend en daarom waren het alleen de slimste mensen die wilden dat LvG ofwel hoofdtrainer ofwel clubvoorzitter werd gemaakt, om alle ellende al voor te zijn over egostrijdjes. Dat ze hem dan toch Algemeen Directeur wilden maken, dat is de grootste blunder van het laatste decennium geweest, was Louis van Gaal hoofdtrainer of clubvoorzitter geworden , hadden we de puinhopen van Henrichs en Spijkerman nooit meegemaakt.Een verloren wk finale toeschrijven aan een assistent? En als je de spelers destijds hoorde, roemde ze juist zijn ambitie. Niet tevreden zijn met minder dan winst

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 25 juli 2020 om 20:55:

Als je ver vooruit doorsluit, heb je geen lengte nodig maar functionele techniek en behoorlijke gogme. Lengte is pas belangrijk als je ingraaft en wil counteren. Dat heeft Barcelona allang bewezen. Hoeft maar 1 van de 4 achterste vier echt lang te zijn, en die moet compact vrijgelaten worden om rond te bewegen op het winnen van de lange bal bij de tegenstander. Eerlijkheid verbiedt te liegen dat ik raar opkeek dat na Wober ook Botman wordt verkocht, want die kan het wel goed slopen achterin, en op de scoutingslijstjes die ze langs ons lieten, kwam ik niet 1m90 verdedigers tegen die ze wisten als grote versterkingen, maar natuurlijk ligt Micky vd Ven al half vast en dan komt de rest ook meteen.


Ik zeg ook niet dat alle verdedigers lang dienen te zijn, maar dat je lengte moet hebben. En misschien nog beter gezegd: je moet kopkracht hebben. En met Blind en Veltman heb je dat niet.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Historie » Broertjes de Boer