Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 85 86 87 88 89

Ik kon geen andere plek voor deze topic vinden.

Een introduktie (met behulp van Wikipedia):

Erik ten Hag (Haaksbergen, 2 februari 1970).
Als voetballer speelde Ten Hag voor FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Ten Hag was van 1 juni 2002 tot medio 2008 hoofd opleidingen van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Van 2009 tot 2012 was hij assistent-trainer bij PSV. In het seizoen 2012/13 was Ten Hag trainer van Go Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 vertrok hij naar Bayern München om daar de beloften te gaan trainen. Hij werd voor het seizoen 2015/16 hoofdtrainer van FC Utrecht. Ten Hag tekende op 28 december 2017 een contract voor 2,5 seizoen bij Ajax. In juni 2019 werd zijn contract verlengd tot medio 2022.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Johan Nahoj schreef op 07 augustus 2019 om 23:03:

Ik kon geen andere plek voor deze topic vinden.

Een introduktie (met behulp van Wikipedia):

Erik ten Hag (Haaksbergen, 2 februari 1970).
Als voetballer speelde Ten Hag voor FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Ten Hag was van 1 juni 2002 tot medio 2008 hoofd opleidingen van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Van 2009 tot 2012 was hij assistent-trainer bij PSV. In het seizoen 2012/13 was Ten Hag trainer van Go Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 vertrok hij naar Bayern München om daar de beloften te gaan trainen. Hij werd voor het seizoen 2015/16 hoofdtrainer van FC Utrecht. Ten Hag tekende op 28 december 2017 een contract voor 2,5 seizoen bij Ajax. In juni 2019 werd zijn contract verlengd tot medio 2022.Hij doet het niet verkeerd.

Hij zit vol passie en inzet (alhoewel dat niets zegt B) ), redeneert met een bepaalde logica die (meestal) te volgen is (dus ook vast voor de spelers), en haalt vooralsnog resultaten.

Afgelopen weekend heb ik me wel afgevraagd waarom hij zijn opmerking:
,,We spelen voor het eerst met deze spelers samen" niet nader verklaarde.
Nl. uit oogpunt dat dit elftal uit beoogde basisspelers bestaat en dat je die een keer moet opstellen en inpassen. En niet in december ...

Waarom dat team dus de voorkeur kreeg boven het elftal dat psv 'van de mat' speelden is niet ter sprake geweest. Want dat had wel al meer potjes samen gespeeld waardoor je bepaalde automatismen had mogen verwachten ...

Anderzijds, als je al je afwegingen en beslissingen meteen na de wedstrijd met de media moet delen c.q verantwoorden ... Dat is niet makkelijk.

Dit bericht is gewijzigd op 8 augustus 2019, 02:59:00.

 

+1/-0

Hij heeft het gewoon goed gedaan. Niet dat ik het altijd met zijn keuzes eens ben. Bijvoorbeeld vind ik het huidige centrum niet goed. Martinez is te wild voor LCV en Schuurs kom tekort. Wie geeft leiding? Van achteruit moet er leiding en organisatie worden gegeven aan het elftal. Vna die 2 kan dat niemand en Blind kan dat prima. Speelt als 6 goed maar als LCV zeker ook. En daar is hij belangrijker voor het elftal.
Zag je dinsdag goed.
Vind ook dat hij af en toe wartaal uitslaat. Zoekt naar excuses. Voelt zich vaak aangevallen op volkomen legitieme vragen. Zoals na afgelopen zaterdag met zijn opmerking dat de ploeg voor het eerst samenspeelde. Zeg gewoon dat het matig was.
Wat analyses betreft verlang ik terug naar Peter Bosz. Altijd helder, eerlijk, niet zoeken naar excuses. Die vond ik verbaal bijzonder goed.

 

+2/-0

Vind je dat je dat dinsdag goed kon zien? De doelpunten kwamen voort uit het niet goed staan van het middenveld. Lijkt me dat hij daar op dit moment meer nodig is. Nu De Jong weg is hebben we niet meer iemand die 20 seconden aan de bal kan blijven zodat iedereen weer in positie kan komen en missen we iemand die met een enorme sprint en inzicht meters goed kan maken. We moeten nu dus nog beter staan dan vorig seizoen. Mijn inziens is daar maar een oplossing voor en ik denk dat je wel kunt raden welke dat is ;). Zelfs vorig seizoen, wat extreem goed was en waar Ten Hag alle credits voor verdiend, kwam alle dreiging centraal vanuit het middenveld in de ruimte tussen onze CV's en CVM's.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 08 augustus 2019 om 21:11:

Vind je dat je dat dinsdag goed kon zien? De doelpunten kwamen voort uit het niet goed staan van het middenveld. Lijkt me dat hij daar op dit moment meer nodig is. Nu De Jong weg is hebben we niet meer iemand die 20 seconden aan de bal kan blijven zodat iedereen weer in positie kan komen en missen we iemand die met een enorme sprint en inzicht meters goed kan maken. We moeten nu dus nog beter staan dan vorig seizoen. Mijn inziens is daar maar een oplossing voor en ik denk dat je wel kunt raden welke dat is ;). Zelfs vorig seizoen, wat extreem goed was en waar Ten Hag alle credits voor verdiend, kwam alle dreiging centraal vanuit het middenveld in de ruimte tussen onze CV's en CVM's.Je hebt knap werk verricht vandaag Film; in één dag van 10 naar ruim 10.000 posts! ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Johan Nahoj schreef op 08 augustus 2019 om 21:24:

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 08 augustus 2019 om 21:11:

Vind je dat je dat dinsdag goed kon zien? De doelpunten kwamen voort uit het niet goed staan van het middenveld. Lijkt me dat hij daar op dit moment meer nodig is. Nu De Jong weg is hebben we niet meer iemand die 20 seconden aan de bal kan blijven zodat iedereen weer in positie kan komen en missen we iemand die met een enorme sprint en inzicht meters goed kan maken. We moeten nu dus nog beter staan dan vorig seizoen. Mijn inziens is daar maar een oplossing voor en ik denk dat je wel kunt raden welke dat is ;). Zelfs vorig seizoen, wat extreem goed was en waar Ten Hag alle credits voor verdiend, kwam alle dreiging centraal vanuit het middenveld in de ruimte tussen onze CV's en CVM's.Je hebt knap werk verricht vandaag Film; in één dag van 10 naar ruim 10.000 posts! ;)Ik dacht, ik neem een dagje vrij om het aantal posts wat op te krikken :B.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 08 augustus 2019 om 21:11:

(...) Nu De Jong weg is hebben we niet meer iemand die 20 seconden aan de bal kan blijven zodat iedereen weer in positie kan komen en missen we iemand die met een enorme sprint en inzicht meters goed kan maken. (...)Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat we bij een club als Ajax nog steeds dit soort constateringen doen.

Voor mij zijn het op dat niveau basiskwaliteiten, 'een balletje bij je kunnen houden' of 'inzicht hebben in situaties en weten hoe te handelen'.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 08 augustus 2019 om 21:11:

Vind je dat je dat dinsdag goed kon zien? De doelpunten kwamen voort uit het niet goed staan van het middenveld. Lijkt me dat hij daar op dit moment meer nodig is. Nu De Jong weg is hebben we niet meer iemand die 20 seconden aan de bal kan blijven zodat iedereen weer in positie kan komen en missen we iemand die met een enorme sprint en inzicht meters goed kan maken. We moeten nu dus nog beter staan dan vorig seizoen. Mijn inziens is daar maar een oplossing voor en ik denk dat je wel kunt raden welke dat is ;). Zelfs vorig seizoen, wat extreem goed was en waar Ten Hag alle credits voor verdiend, kwam alle dreiging centraal vanuit het middenveld in de ruimte tussen onze CV's en CVM's.Is eigenlijk precies wat ik bedoel, het middenveld stond niet goed. Imo moeten de CV's ervoor zorgen dat er een goede veldbezetting is. Zij moeten de verdedigende organisatie in het oog houden. Gaan de middenvelders jagen dan moeten zij aansluiten om de ruimtes tussen de linies niet te groot laten worden. Of ze moeten de middenvelders corrigeren. Zij hebben immers het hele veld voor zich en het meeste overzicht. De middenvelders hebben immers geen ogen in hun achterhoofd. Hebben geen/minder zicht op wat achter hun ligt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 08 augustus 2019 om 23:44:

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 08 augustus 2019 om 21:11:

(...) Nu De Jong weg is hebben we niet meer iemand die 20 seconden aan de bal kan blijven zodat iedereen weer in positie kan komen en missen we iemand die met een enorme sprint en inzicht meters goed kan maken. (...)Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat we bij een club als Ajax nog steeds dit soort constateringen doen.

Voor mij zijn het op dat niveau basiskwaliteiten, 'een balletje bij je kunnen houden' of 'inzicht hebben in situaties en weten hoe te handelen'.Dat komt bij Real Madrid ook voor dus dat is niet zo gek. Dat zijn zeker geen basiskwaliteiten, het zijn juist de kwaliteiten die je een wereldtopper maken of niet. Een balletje 2000 keer hooghouden kan iedereen. Een bal bij je kunnen houden onder druk en inzicht zijn natuurlijk dingen die vreselijk moeilijk zijn.

@Renemar,
Als CV's aansluiten is de ruimte in elk geval kleiner, maar je zag bij de 1-1 tegen Paok dat Blind links doorstapt. Mazraoui was ook al doorgestapt op een eerder moment. Als vdBeek dan ook nog als 4e aanvaller speelt dan mis je dus een man op het middenveld. Dit los je op door niet met 4 aanvallers te gaan spelen en 2 middenvelders maar met 3 middenvelders en 3 aanvallers. Zeker als vdBeek weg is zou ik niet meer met een 10 gaan spelen omdat we dan geen goede 10 meer hebben. Zelfs met vdBeek zou ik zo spelen trouwens want vdBeek kan ook prima als half spelen.

 

+1/-0

Een ervaren CV als Blind had ervoor gezorgd dat er nooit zo'n gapend gat op het middenveld was ontstaan. Of hij had dat gat zelf dichtgelopen of had van achteren gecoacht.

 

+1/-0

Hij coachte nu ook vanaf het middenveld maar daar werd ook niets mee gedaan ;).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 09 augustus 2019 om 10:14:

Dat komt bij Real Madrid ook voor dus dat is niet zo gek. (...)Niet mee eens, dat is net zo gek.

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 09 augustus 2019 om 10:14:

(...) Dat zijn zeker geen basiskwaliteiten, (...)Niet mee eens. Ik vind dat een speler een functionele basistechniek moet hebben. Een niveau van balvaardigheid waarmee hij 'baas over de bal' is. En dan denk ik niet aan hooghouden maar meer aan de 'lessen van Wiel Coerver' of Simon Tahamata.
Als de balvaardigheid goed is komt er automatisch ook meer tijd om te kijken, te beoordelen en een betere beslissing te nemen.

Toen ik mijn eerste autorijlessen had zij mijn instructeur iets vergelijkbaars. ,,Je moet eerst de handelingen in- en met de auto onder controle hebben. Dat geeft rust en vertrouwen. Daarna ga je vanzelf meer om je heen en in de spiegels kijken ..." :)

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 09 augustus 2019 om 10:14:

(...) Een bal bij je kunnen houden onder druk en inzicht zijn natuurlijk dingen die vreselijk moeilijk zijn.Ik zie dat anders. Is het moeilijk omdat je die kwaliteiten zo weinig ziet?
Ik vind het juist onbegrijpelijk dat er spelers gekocht en opgesteld worden waarbij die kwaliteiten ontbreken!

Bij spelers als Frenkie de Jong heb ik ook niet het gevoel van ,,geweldig, wat is ie goed".
Meer het gevoel van ,,hè, hè, eindelijk weer een die kan voetballen".

 

+1/-0

Het is een beetje een discussie over hoe je het leven ziet natuurlijk. Er zijn weinig prof-voetballers die elke dag voetballen die het kunnen, dus het lijkt mij dan dat het moeilijk is. Als jij dat anders ziet is dat natuurlijk prima, maar dan ga je inderdaad vaak teleurgesteld zijn.
Het is moeilijk omdat je niet alleen te maken hebt met balcontrole, maar met de hele situatie. Je krijgt een bal aangespeeld in een ruimte waarbij je moet inschatten of jouw tegenstander jou onder druk zet vna links of van rechts. En welke anders spelers staan er nog in die ruimte? En hoe staan die ten opzichte van je medespelers? Hoe groot is de kans dat ze op jou instappen als je de bal net ff 10 cm te ver van je voet af laat springen? Heeft dat misschien consequenties voor waar je de bal naartoe aanneemt?
En al die beslissingen moeten in een split-second genomen worden. Je kunt dat een basiskwaliteit noemen, ik vind dat nogal wat.

Bij de Wiel Coerver-methode ontbreekt dat stuk inzicht volledig. Ik ben het ook niet helemaal met je eens. De beste bestuurders zijn mijns inziens bestuurders die vroeger achter een computer GTA hebben gespeeld en weten dat als je bepaalde dingen doet je tegen de muur knalt. Zo zijn straatvoetballers, die uit ervaring weten dat als je iets doet je op grond flikkert, altijd betere spelers gebleken dan de spelers die opgeleid zijn onder de methode Wiel Coerver.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 09 augustus 2019 om 14:04:

(...) Als jij dat anders ziet is dat natuurlijk prima, maar dan ga je inderdaad vaak teleurgesteld zijn. (...)Klopt! B)

open/sluit de onderstaande quote:

Van de film schreef op 09 augustus 2019 om 14:04:

(...) Zo zijn straatvoetballers, die uit ervaring weten dat als je iets doet je op grond flikkert, altijd betere spelers gebleken dan de spelers die opgeleid zijn onder de methode Wiel Coerver.Mmmhhh ... Ik was vooral een straatvoetballer ... Heeft blijkbaar grote invloed op mijn kijk op het spelletje. ;B

Anderzijds ben ik opgegroeid met een ander soort voetbal en spelers. Dat heeft zeker ook zijn invloed gehad.

 

+1/-0

Zeker! Je bent een lichtend voorbeeld ;B.

 

+1/-0

Door Blind een linie op te schuiven krijg je twee nieuwe CV's wat ik behoorlijk link vind terwijl het vorig jaar juist wel goed liep daar. Het lijkt me beter om gewoon Blind als LCV te laten staan want ik ben niet gek op Veltman en dan ook nog met een nieuweling ernaast... Je kunt Tadic naar het middenveld laten zaken en Huntelaar in de spits zetten. Dan kan Blind weer de verdediging in. Huntelaar kan Tadic de ruimte geven om regelmatig in de spits op te laten duiken.

 

+1/-0

Waarom bij 3-0 en nog 20 minuten te gaan Huntelaar er in zetten en geen Dolberg?

Tuurlijk is Huntelaar beter in vorm. Tuurlijk scoort Huntelaar gewoon iedere wedstrijd en Dolberg niet. Dat weet ik ook wel. Maar heb je bij een 3-0 stand nog doelpunten nodig dan? Laat die Dolberg dan gewoon invallen. Als je die gozer er bovenop wil hebben moet hij zoveel mogelijk spelen. Hij was dat jaar onder Bosz misschien wel de best voetballende spits ter wereld. Fenomenale dingen laten zien. Bergkamp en Zlatan in 1 lichaam. Dat kan ie echt niet verleerd zijn. Help hem dan zoveel mogelijk ook al maakt hij het niet waar. Er hoeft maar 1 ding te gebeuren en meneer krijgt al zijn zelfvertrouwen terug. Nee we gaan Huntelaar er inzetten bij 3-0. 🤨

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Johan Nahoj schreef op 11 augustus 2019 om 00:15:

Door Blind een linie op te schuiven krijg je twee nieuwe CV's wat ik behoorlijk link vind terwijl het vorig jaar juist wel goed liep daar. Het lijkt me beter om gewoon Blind als LCV te laten staan want ik ben niet gek op Veltman en dan ook nog met een nieuweling ernaast... Je kunt Tadic naar het middenveld laten zaken en Huntelaar in de spits zetten. Dan kan Blind weer de verdediging in. Huntelaar kan Tadic de ruimte geven om regelmatig in de spits op te laten duiken.Maar je kunt ook Alvarez en Martinez niet op de bank zetten. Zijn gewoon twee geweldige centrale verdedigers die dat ook allebei een stuk beter kunnen dan Blind.

Blind vind ik dan weer een verschrikkelijk goeie controlerende middenvelder. Inzicht, altijd op de goeie plek, een meester in het zien van de ruimtes die er verdedigend maar ook aanvallend liggen, weet altijd waar de bal gaat komen, overzicht, kan het spel verdelen en heeft een geweldige bal in zijn poten. Lekker laten staan en volgende week Veltman er uit Alvarez er in.

Ik zou wel gewoon Mazraoui op rechtsback houden, daar ben ik nou niet stuk van als middenvelder, vooral in het lezen van het spel en positioneel niet. Als Donny gaat moet je er gewoon wat voor terugkopen. Niet intern opvangen en met allerlei personen gaan schuiven.

 

+1/-0

Er mag wel heel rap op de restverdediging bij corners getraind worden. De helft van de corners levert een levensgevaarlijke counter van de tegenstander op.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 85 86 87 88 89

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag