Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Frenkie de Jong

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Gisteren weer heel goed. Had zelfs een rush vanaf eigen helft, maar Griezmann maakte het helaas niet af, anders is het gewoon een wereldassist. Hij speelt duidelijk met vertrouwen en durft dus ook veel meer nu.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1203428157015109632linkAssist op Suarez, die het geweldig afmaakt:

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1203418620556120064link

 

+1/-0

Speelt als jongste basisspeler vanavond. Club als Barca CL spelen met gemiddelde van ruim 29 jaar is een schande voor alles waar Barca voor zou moeten staan. In een half uur overklast worden is bijna logisch. Sneu voor Frenkie helaas.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 14 augustus 2020 om 21:42:

Speelt als jongste basisspeler vanavond. Club als Barca CL spelen met gemiddelde van ruim 29 jaar is een schande voor alles waar Barca voor zou moeten staan. In een half uur overklast worden is bijna logisch. Sneu voor Frenkie helaas.@T-Bag Weet je wat het is, ploegen houden teveel vast aan het verleden en durven niet te veranderen. Als ze ergens succes mee hebben gehad denken ze tot in het einde de tijden de Heilige Graal te hebben.

Er is geen evolutie. En dus leg je het op een zeker moment af tegen clubs die daar geen last van hebben.

En met supporters is het niet anders.

 

+1/-0

Denk dat het bij Barcelona vooral een gebruik aan duidelijke visie is. De lichting Messi/Xavi/Iniesta was uitzonderlijk, dat ga je nooit meer meemaken. Maar daar zou wel een laag onder moeten zitten die goed genoeg is. Alleen, ik heb geen enkele degelijke jeugdspeler meer gezien bij Barcelona, die ze zelf opgeleid hebben. Fati is misschien het eerste lichtpuntje, maar dat is het dan ook.

Buiten dat hebben ze alleen maar spelers aangekocht die niet renderen. Dat daarbij vooral de focus op Messi ligt, helpt natuurlijk ook niet. Hun laatste aankoop die degelijk was, was Paulinho go figure.

Setien zal nu wel mogen opstappen en Pochettino mag het wellicht gaan proberen, maar dat lost de onderliggende problemen niet meer op.

De Jong kreeg er gisteren van langs, maar waar waren zijn afspeelmogelijkheden? Barcelona speelde in 2 eilanden, 4 spelers vooraan en de rest stond in de verdediging. Als je de oplossing vooruit moet zoeken lukt dat niet echt als die "oplossing" 50m verder staat.

Denk dat het voor alle partijen beter is als Messi andere oorden opzoekt. Hij kan nog een paar jaar cashen bij PSG of City en Barcelona is verlost van het juk dat alles in dienst van hem moet gebeuren.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 15 augustus 2020 om 10:52:

Denk dat het voor alle partijen beter is als Messi andere oorden opzoekt. Hij kan nog een paar jaar cashen bij PSG of City en Barcelona is verlost van het juk dat alles in dienst van hem moet gebeuren.Het gaat al jaren achteruit daar. Maar is Messi het probleem of worden alle problemen op hem afgeschoven? Qua voetbal steeds minder en steeds meer de gedachte van alle ballen op Messi en maar hopen dat hij het oplost. Op een gegeven moment is de selectie zo beroerd, en Messi al een dagje ouder, dat hij het niet meer kan (en wil?) opbrengen. Dan kan zelfs de beste speler ooit het wanbeleid niet meer verhullen. Hij heeft jarenlang als onderdeel van het team gefunctioneerd. Dan lijkt het mij sterk dat hij blij is dat alles om hem draait, dat hij alles alleen moet doen, dat hij dat zelf ook zou eisen. Het is één grote puinhoop en hij probeert er maar wat van te maken.

Honderden miljoenen aan bizarre miskopen en de jeugd volledig verkwanseld. Dat is natuurlijk ook een manier om als voorzitter in de geschiedenisboeken terecht te komen ...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 15 augustus 2020 om 13:23:

(...) Dan lijkt het mij sterk dat hij blij is dat alles om hem draait, dat hij alles alleen moet doen, dat hij dat zelf ook zou eisen. Het is één grote puinhoop en hij probeert er maar wat van te maken. (...)Ongetwijfeld heeft Messi invloed, en zeker in het veld want dat kunnen we zelf zien. Vooral als hij niet mee doet. Dat is een wereld van verschil met wedstrijden waarin hij in vorm is of er zin in heeft.

Een Barcelona zonder Messi lost de huidige problemen niet op komend seizoen.
Messi is het probleem niet.

 

+1/-0

Hoe komen mensen er überhaupt bij dat het klaar is met Messi? Kijken die met hun ogen dicht? Hij is nog steeds de beste speler van de wereld. Het enige negatieve aan Messi is dat hij bij balverlies zo'n beetje alles laat lopen. Of het moet een belangrijke pot zijn dan zie je hem nog wel druk uitoefenen. Het ligt niet aan hem dat ze steeds slechter worden.

Zelfs Pique, Alba, Busquets worden regelmatig afgeschreven terwijl ik niet veel spelers zie die beter zijn op die posities. Of hebben jullie niet gekeken naar Varane tegen Manchester City? En dat is al een geweldige verdediger die zelfs nog op het hoogtepunt van zijn carrière zit. Het is wel zo dat het vaste groepje over hun hoogtepunt heen is en dat ze steeds trager zullen worden en meer moeite zullen hebben om het allemaal te belopen.

Maar wie was er nou slechter gisteravond: Pique of Lenglet? Bij de eerste doelpunten van Bayern ziet Lenglet er niet best uit hoor en dat is veel vaker het geval. Gewoon geen topspeler! Umtiti op zijn top was veel beter en die stelt na zoveel blessureleed niks voor. Alba is aan de bal nog steeds 1 van de beste linksbacks. Bij balverlies heeft hij het zwak gedaan dit seizoen. Busquets krijgt meer moeite omdat het als geheel minder goed staat.

De opstelling van gisteravond heeft niks te maken met 4-3-3 in de Cruijff stijl. Of wel dan? Het leek helemaal nergens op en 1 van de grootste gevaren bij Bayern (opkomende backs, naar binnen trekkende buitenspelers) werd totaal niet bestreden. Tactisch stond het ongelofelijk slecht. Zeker Semedo en Roberto moesten tegenstanders van elkaar overnemen maar lieten telkens Davies opkomen met alle gevolgen van dien. Zoveel vrijheid.. simpel om de voorzetten te geven. En niemand achterin of op het middenveld zat er vervolgens kort op. Door de vreemde invulling leek de opbouw ook nergens op. Zelfs Ter Steegen deed zo'n beetje alles fout terwijl hij bezig was aan een geweldig seizoen. Busquets, De Jong wisten niet meer waar ze de bal kwijt konden (ze lopen elkaar allemaal in de weg en je hebt geen snelheid/diepte voorin om de bal achter de verdediging te leggen).

8-2 is geen normale afspiegeling van het niveauverschil. Ik had wel een 3-1 o.i.d. verwacht van Bayern. Dit was waanzin. In de laatste 10 minuten 3 goals? Ja dan laat je alles lopen.

Bij Barca is er vanuit de top totaal geen visie meer. Eigen jeugd negeren ze of er is onvoldoende kwaliteit. En vrijwel alle aankopen die ze doen passen niet bij het bekende spelletje of hebben te weinig kwaliteit. Trainers als Valverde en Setien hebben niet de motivatie of visie van een jonge gretige hond als Guardiola destijds. Het speelt allemaal mee. Bovendien heeft de vaste kern alles gewonnen in clubverband en is het dus zwaarder om door het gaatje te gaan (mentaal, we praten over meer dan 10 jaar he).

Natuurlijk moet je gefaseerd afscheid nemen van de vaste kern. Nogmaals: daar zit niet het grootste probleem.

De belangrijkste linie is al jaren slecht bezet. Xavi, Iniesta... daar is nooit iets fatsoenlijks voor terug gekomen. Rakitic op zijn top was natuurlijk geweldig. Echter had hij niet de kwaliteiten van bovengenoemde namen. De rechtsbackpositie is al jaren matig bezet. Dani Alves werd vreselijk onderschat. Die had ook een unieke band met Messi. In de aanval is er door het vertrek van Neymar nog een groot probleem ontstaan. Coutinho, Griezmann passen niet. Dembele getalenteerd maar altijd geblesseerd. Niemand vanaf de bank die je er moeiteloos ingooit zoals Pedro vroeger. Centraal achterin geen goede partner voor Pique.

1 van de belangrijkste aspecten van het team dat zo geweldig was heeft te maken met het spel bij balverlies. Het directe drukzetten door meerdere spelers. Allemaal korte afstanden en er op gericht om zo snel mogelijk de bal te heroveren en zo te domineren. Tegenstanders werden nauwelijks gevaarlijk terwijl nu zo'n beetje elke aanval dreigend is. Dat kan je zeggen dat ze ouder zijn en geen lopers zijn. Dat waren Iniesta en Xavi ook niet. Ze functioneren gewoon niet meer als team. Bij balbezit hebben ze niet de kwaliteit die er eerder was waardoor je vaker de bal verliest. Tegenstanders met veel power profiteren daar enorm van. Zoals Liverpool.

Door honderden miljoenen uit te geven aan de verkeerde spelers hebben ze zichzelf de das omgedaan en profiteren ze niet van de laatste jaren van de toppers. Heel erg zonde. Ik zou het jammer vinden als Messi zo zijn laatste seizoenen moet doorkomen. Hij moet het onmogelijke flikken om dit zooitje overeind te houden.

Even over Bayern; vergeten dat het daar niet lang geleden ook ellende was? Dat spelers als Boateng, Alaba, Neuer, Muller allemaal bakken met kritiek over zich heen kregen? Nu aangevuld met nieuwe, jonge talenten en een goed spelplan en de wereld ziet er weer compleet anders uit. Ineens is Muller weer de held. Goh denk eens na...

Nu gaat Thiago waarschijnlijk naar Liverpool. Ja Barca.. laat je weer een kans lopen. Eriksen ging in de winterstop voor 20 miljoen naar Inter. 20 miljoen... en dan ruilt Barca Arthur voor Pjanic. Bizar.

Cucurella verkopen ze voor 10 miljoen. Wie halen ze als back-up voor Alba? Firpo voor 18 miljoen. Cucurella is 10x beter.

Hier een lijst met aankopen vanaf 2014/2015:

Mathieu, Vermaelen, Suarez, Rakitic, Ter Steegen, Claudio Bravo, Douglas, Aleix Vidal, Turan, Denis Suarez, Cillessen, Digne, Umtiti, Alcacer, Andre Gomes, Marlon, Mina, Deulofeu, Semedo, Dembele, Paulinho, Coutinho, Todibo, Arturo Vidal, Arthur, Lenglet, Malcom, Emerson, Firpo, Braithwaite, Neto, F. De Jong, Griezmann.

33 spelers samen voor €1.130.000,- dat is gemiddeld meer dan 34 miljoen per speler.
Bijna allemaal miskopen. Ja dan bak je er vrij weinig van.

Hoeveel energie stoppen teams als Leipzig, City, Liverpool, Bayern niet in hun spel? De intensiteit ligt hoog. Het huidige Barcelona kan daar niet in mee. Er moet veel gebeuren om dat te veranderen en dat gaat waarschijnlijk jaren duren.

Het begint met Bartomeu eruit te schoppen.

Tenslotte vind ik het lullig voor Frenkie, want het is niet makkelijk om in zo'n slecht draaiend team te komen. Ze hadden verwacht dat hij in de eindfase het verschil zou maken, maar zo'n speler is hij niet. Met Busquets heb je al een geweldige controleur. Dan kan je best met Frenkie ernaast of ervoor.. maar wie is de derde optie? Het vult elkaar niet aan zoals het dit seizoen stond.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

Hoe komen mensen er überhaupt bij dat het klaar is met Messi? Kijken die met hun ogen dicht? Hij is nog steeds de beste speler van de wereld. (...)Helemaal mee eens.

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

(...)

Hier een lijst met aankopen vanaf 2014/2015:

Mathieu, Vermaelen, Suarez, Rakitic, Ter Steegen, Claudio Bravo, Douglas, Aleix Vidal, Turan, Denis Suarez, Cillessen, Digne, Umtiti, Alcacer, Andre Gomes, Marlon, Mina, Deulofeu, Semedo, Dembele, Paulinho, Coutinho, Todibo, Arturo Vidal, Arthur, Lenglet, Malcom, Emerson, Firpo, Braithwaite, Neto, F. De Jong, Griezmann. (...)Deulofeu komt uit de eigen jeugd.

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

(...) €1.130.000,- (...)Ik mis een paar getallen ...

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 15 augustus 2020 om 16:46:

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

Hoe komen mensen er überhaupt bij dat het klaar is met Messi? Kijken die met hun ogen dicht? Hij is nog steeds de beste speler van de wereld. (...)Helemaal mee eens.

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

(...)

Hier een lijst met aankopen vanaf 2014/2015:

Mathieu, Vermaelen, Suarez, Rakitic, Ter Steegen, Claudio Bravo, Douglas, Aleix Vidal, Turan, Denis Suarez, Cillessen, Digne, Umtiti, Alcacer, Andre Gomes, Marlon, Mina, Deulofeu, Semedo, Dembele, Paulinho, Coutinho, Todibo, Arturo Vidal, Arthur, Lenglet, Malcom, Emerson, Firpo, Braithwaite, Neto, F. De Jong, Griezmann. (...)Deulofeu komt uit de eigen jeugd.

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

(...) €1.130.000,- (...)Ik mis een paar getallen ...


Haha te snel. €1.130.000.000 moest het zijn idd. In ieder geval een heel hoog bedrag. Daar had Ajax lang mee kunnen doen. Moet je nagaan als je de beste jeugdspelers koopt van de wat kleinere clubs. Dan had Barca zichzelf ook kunnen voorzien van een leuke doorstroom.

Deulofeu speelde in de jeugd maar hebben ze later verkocht aan Everton. Toen hadden ze een optie in dat contract om hem weer terug te kopen voor een vast bedrag. Dat was 12 miljoen. Dus aankoop nadat hij in eerste instantie al niet goed genoeg werd bevonden.

Bij Cucurella hadden ze ook zo'n optie. Die hebben ze gelicht om hem vervolgens met een paar miljoen winst alsnog door te verkopen. Ik was onder de indruk van hem tegen Ajax. Technisch goede speler, heel snel en groot loopvermogen. Had prima kunnen dienen als tweede optie linksachter.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 15 augustus 2020 om 14:11:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 15 augustus 2020 om 13:23:

(...) Dan lijkt het mij sterk dat hij blij is dat alles om hem draait, dat hij alles alleen moet doen, dat hij dat zelf ook zou eisen. Het is één grote puinhoop en hij probeert er maar wat van te maken. (...)Ongetwijfeld heeft Messi invloed, en zeker in het veld want dat kunnen we zelf zien. Vooral als hij niet mee doet. Dat is een wereld van verschil met wedstrijden waarin hij in vorm is of er zin in heeft.

Een Barcelona zonder Messi lost de huidige problemen niet op komend seizoen.
Messi is het probleem niet.Messi is (de laatste paar jaar) wel degelijk het probleem.
Messi blokkeert elke verandering omdat teams bij Barca altijd rondom hem gebouwd gaan worden. Het gaat de laatste jaren alleen niet meer zo soepel als daarvoor (met Barca én met hem) en hij krijgt daardoor nog sterker het idee dat alles van hem afhangt en wil alleen nog maar meer zijn stempel drukken.

Er is geen team. Er staan 10 spelers en Messi op het veld. Om van Barca een team te maken heb je dus twee opties: 1) je zoekt en koopt net zo lang tot je 10 spelers hebt rond Messi, en 2) je vervangt Messi voor een andere speler.

In de tweede keuze heeft Messi nog steeds waarde, alleen draait het niet meer om hem.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 15 augustus 2020 om 13:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 15 augustus 2020 om 10:52:

Denk dat het voor alle partijen beter is als Messi andere oorden opzoekt. Hij kan nog een paar jaar cashen bij PSG of City en Barcelona is verlost van het juk dat alles in dienst van hem moet gebeuren.Het gaat al jaren achteruit daar. Maar is Messi het probleem of worden alle problemen op hem afgeschoven? Qua voetbal steeds minder en steeds meer de gedachte van alle ballen op Messi en maar hopen dat hij het oplost. Op een gegeven moment is de selectie zo beroerd, en Messi al een dagje ouder, dat hij het niet meer kan (en wil?) opbrengen. Dan kan zelfs de beste speler ooit het wanbeleid niet meer verhullen. Hij heeft jarenlang als onderdeel van het team gefunctioneerd. Dan lijkt het mij sterk dat hij blij is dat alles om hem draait, dat hij alles alleen moet doen, dat hij dat zelf ook zou eisen. Het is één grote puinhoop en hij probeert er maar wat van te maken.

Honderden miljoenen aan bizarre miskopen en de jeugd volledig verkwanseld. Dat is natuurlijk ook een manier om als voorzitter in de geschiedenisboeken terecht te komen ...Dat is net mijn punt. Alles wat bij Barcelona nu gedaan wordt, gebeurt in dienst van Messi. Hij is en blijft de beste voetballer ter wereld, maar bestuurlijk gezien worden ze verlamd door zijn aanwezigheid.

Begrijp me niet verkeerd, Bartomeu en Abidal mogen ook zo snel mogelijk hun biezen pakken, want ze hebben allebei behoorlijk gefaald. Maar willen ze echt met een propere lei beginnen, zullen ze ook afscheid moeten nemen van Messi imo.

Hoeveel spelers lopen op een positie dat niet de hunne is, omdat Messi in de ploeg moet? Alle creativiteit moet van hem komen en ze hebben behoorlijk wat misperen binnengehaald, maar je kan ook niet ontkennen dat de naam van Messi eerst op het wedstrijdformulier staat en dat de rest van de ploeg daaromheen gepland wordt. Als Messi dan zijn dag niet heeft, stort het helemaal in, want de helft loopt op posities waar ze niet willen lopen en de andere helft is puur en alleen gefocusd op de bal naar Messi krijgen.

Dat is niet de schuld van Messi (zoals gezegd, het blijft de beste van de wereld), maar wil Barcelona echt terug opnieuw beginnen en accenten elders leggen, zullen ze toch moeten beginnen denken aan afscheid nemen.

Ik zou Messi verkopen en KDB kopen :).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 17 augustus 2020 om 16:16:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 15 augustus 2020 om 13:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 15 augustus 2020 om 10:52:

Denk dat het voor alle partijen beter is als Messi andere oorden opzoekt. Hij kan nog een paar jaar cashen bij PSG of City en Barcelona is verlost van het juk dat alles in dienst van hem moet gebeuren.Het gaat al jaren achteruit daar. Maar is Messi het probleem of worden alle problemen op hem afgeschoven? Qua voetbal steeds minder en steeds meer de gedachte van alle ballen op Messi en maar hopen dat hij het oplost. Op een gegeven moment is de selectie zo beroerd, en Messi al een dagje ouder, dat hij het niet meer kan (en wil?) opbrengen. Dan kan zelfs de beste speler ooit het wanbeleid niet meer verhullen. Hij heeft jarenlang als onderdeel van het team gefunctioneerd. Dan lijkt het mij sterk dat hij blij is dat alles om hem draait, dat hij alles alleen moet doen, dat hij dat zelf ook zou eisen. Het is één grote puinhoop en hij probeert er maar wat van te maken.

Honderden miljoenen aan bizarre miskopen en de jeugd volledig verkwanseld. Dat is natuurlijk ook een manier om als voorzitter in de geschiedenisboeken terecht te komen ...Dat is net mijn punt. Alles wat bij Barcelona nu gedaan wordt, gebeurt in dienst van Messi. Hij is en blijft de beste voetballer ter wereld, maar bestuurlijk gezien worden ze verlamd door zijn aanwezigheid.

Begrijp me niet verkeerd, Bartomeu en Abidal mogen ook zo snel mogelijk hun biezen pakken, want ze hebben allebei behoorlijk gefaald. Maar willen ze echt met een propere lei beginnen, zullen ze ook afscheid moeten nemen van Messi imo.

Hoeveel spelers lopen op een positie dat niet de hunne is, omdat Messi in de ploeg moet? Alle creativiteit moet van hem komen en ze hebben behoorlijk wat misperen binnengehaald, maar je kan ook niet ontkennen dat de naam van Messi eerst op het wedstrijdformulier staat en dat de rest van de ploeg daaromheen gepland wordt. Als Messi dan zijn dag niet heeft, stort het helemaal in, want de helft loopt op posities waar ze niet willen lopen en de andere helft is puur en alleen gefocusd op de bal naar Messi krijgen.

Dat is niet de schuld van Messi (zoals gezegd, het blijft de beste van de wereld), maar wil Barcelona echt terug opnieuw beginnen en accenten elders leggen, zullen ze toch moeten beginnen denken aan afscheid nemen.

Ik zou Messi verkopen en KDB kopen :).


Welke speler loopt op een andere positie dan? Van de basis niemand. Of je moet op Griezmann doelen die er niet bij past. Atletico achterover leunend om vervolgens te counteren. Veel ruimte voor Griezmann > daar profiteerde hij optimaal van.

Ja ze zijn afhankelijk van Messi in de zin dat zo'n beetje alle creativiteit van hem moet komen. Daarmee vormt hij echter niet het probleem. Het is toch panklaar dat het grote probleem de kwaliteit om hem heen is?

Weet je nog dat Neymar linksvoor stond? Heb je enig idee hoe moeilijk het is om te verdedigen als je Neymar-Suarez-Messi voorin hebt staan? Zeker als Messi centraal speelt en de opkomende backs heel goed zijn in balbezit?

Busquets-Xavi-Iniesta.... het beste middenveld in balbezit OOIT. Ze konden toen moeiteloos de bal in de ploeg houden > het tempo bepalen en steeds blijven aanvallen. In plaats van de ren je rot wedstrijden die je tegenwoordig ziet. Puur omdat ze minder capabele spelers hebben in balbezit en het bij balverlies niet kunnen opbrengen om snel de bal te heroveren.

Wat creëren Frenkie de Jong, Vidal, Arthur etc. in de eindfase? Arthur en De Jong kunnen goed het balbezit behouden, dat zeker. Het is alleen totaal niet te vergelijken met de genialiteit van Xavi en Iniesta.

Messi heeft niemand om nu in de diepte te sturen. Suarez is niet zo snel en blinkt niet uit in de combinatie. Griezmann is totaal geen buitenspeler en loopt verdwaalt rond. Dembele had je weg kunnen sturen en hij kan zelf ook zijn actie maken. Zijn probleem is dat hij altijd geblesseerd is. Semedo heeft amper iets gecreëerd uit zichzelf. In de combinatie is hij daarnaast een stuk minder vaardig vergeleken met Dani Alves (bovendien verdedigend dramatisch). Alba is nog steeds goed aan de bal en weet Messi moeiteloos te vinden. Alleen welk alternatief heeft hij?

Als de medespelers het over het algemeen niet kunnen uitvoeren zal de bal vaker naar Messi gaan. Dat is logisch. Als tegenstander krijg je het makkelijker. De focus gaat op het verdedigen van Messi. En nog slagen ze vaak niet in het afstoppen van de kleine man. Het is ongekend wat hij in de kleine ruimtes kan of met zijn passing.

Je stelt voor dat ze Kevin de Bruyne moeten halen. Nou dan noem je juist iemand waar Messi weer enorm van zou profiteren. Net zoals het terughalen van Neymar. Of een keer een fatsoenlijke rechtsback (daar lopen er weinig van rond).

Of een snelle spits die de bal kan vasthouden, makkelijk kan scoren en snelheid heeft zodat je in de diepte weer gevaarlijker bent.

Links centraal blijft problematisch. Daar moet een topper komen. Helaas lopen er weinig van rond in de wereld. Zie City die vooral op verdedigend vlak tekort komen. De Ligt als opvolger van Pique zou mooi zijn. Alleen ging hij voor Juventus.

Haal je eindelijk weer kwaliteit in huis en combineer je dat met een coach die durft om aanvallend te voetballen dan zul je zien dat het heel snel zal verbeteren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 15 augustus 2020 om 15:12:

Hoe komen mensen er überhaupt bij dat het klaar is met Messi? Kijken die met hun ogen dicht? Hij is nog steeds de beste speler van de wereld. Het enige negatieve aan Messi is dat hij bij balverlies zo'n beetje alles laat lopen. Of het moet een belangrijke pot zijn dan zie je hem nog wel druk uitoefenen. Het ligt niet aan hem dat ze steeds slechter worden.

Zelfs Pique, Alba, Busquets worden regelmatig afgeschreven terwijl ik niet veel spelers zie die beter zijn op die posities. Of hebben jullie niet gekeken naar Varane tegen Manchester City? En dat is al een geweldige verdediger die zelfs nog op het hoogtepunt van zijn carrière zit. Het is wel zo dat het vaste groepje over hun hoogtepunt heen is en dat ze steeds trager zullen worden en meer moeite zullen hebben om het allemaal te belopen.

Maar wie was er nou slechter gisteravond: Pique of Lenglet? Bij de eerste doelpunten van Bayern ziet Lenglet er niet best uit hoor en dat is veel vaker het geval. Gewoon geen topspeler! Umtiti op zijn top was veel beter en die stelt na zoveel blessureleed niks voor. Alba is aan de bal nog steeds 1 van de beste linksbacks. Bij balverlies heeft hij het zwak gedaan dit seizoen. Busquets krijgt meer moeite omdat het als geheel minder goed staat.

De opstelling van gisteravond heeft niks te maken met 4-3-3 in de Cruijff stijl. Of wel dan? Het leek helemaal nergens op en 1 van de grootste gevaren bij Bayern (opkomende backs, naar binnen trekkende buitenspelers) werd totaal niet bestreden. Tactisch stond het ongelofelijk slecht. Zeker Semedo en Roberto moesten tegenstanders van elkaar overnemen maar lieten telkens Davies opkomen met alle gevolgen van dien. Zoveel vrijheid.. simpel om de voorzetten te geven. En niemand achterin of op het middenveld zat er vervolgens kort op. Door de vreemde invulling leek de opbouw ook nergens op. Zelfs Ter Steegen deed zo'n beetje alles fout terwijl hij bezig was aan een geweldig seizoen. Busquets, De Jong wisten niet meer waar ze de bal kwijt konden (ze lopen elkaar allemaal in de weg en je hebt geen snelheid/diepte voorin om de bal achter de verdediging te leggen).

8-2 is geen normale afspiegeling van het niveauverschil. Ik had wel een 3-1 o.i.d. verwacht van Bayern. Dit was waanzin. In de laatste 10 minuten 3 goals? Ja dan laat je alles lopen.

Bij Barca is er vanuit de top totaal geen visie meer. Eigen jeugd negeren ze of er is onvoldoende kwaliteit. En vrijwel alle aankopen die ze doen passen niet bij het bekende spelletje of hebben te weinig kwaliteit. Trainers als Valverde en Setien hebben niet de motivatie of visie van een jonge gretige hond als Guardiola destijds. Het speelt allemaal mee. Bovendien heeft de vaste kern alles gewonnen in clubverband en is het dus zwaarder om door het gaatje te gaan (mentaal, we praten over meer dan 10 jaar he).

Natuurlijk moet je gefaseerd afscheid nemen van de vaste kern. Nogmaals: daar zit niet het grootste probleem.

De belangrijkste linie is al jaren slecht bezet. Xavi, Iniesta... daar is nooit iets fatsoenlijks voor terug gekomen. Rakitic op zijn top was natuurlijk geweldig. Echter had hij niet de kwaliteiten van bovengenoemde namen. De rechtsbackpositie is al jaren matig bezet. Dani Alves werd vreselijk onderschat. Die had ook een unieke band met Messi. In de aanval is er door het vertrek van Neymar nog een groot probleem ontstaan. Coutinho, Griezmann passen niet. Dembele getalenteerd maar altijd geblesseerd. Niemand vanaf de bank die je er moeiteloos ingooit zoals Pedro vroeger. Centraal achterin geen goede partner voor Pique.

1 van de belangrijkste aspecten van het team dat zo geweldig was heeft te maken met het spel bij balverlies. Het directe drukzetten door meerdere spelers. Allemaal korte afstanden en er op gericht om zo snel mogelijk de bal te heroveren en zo te domineren. Tegenstanders werden nauwelijks gevaarlijk terwijl nu zo'n beetje elke aanval dreigend is. Dat kan je zeggen dat ze ouder zijn en geen lopers zijn. Dat waren Iniesta en Xavi ook niet. Ze functioneren gewoon niet meer als team. Bij balbezit hebben ze niet de kwaliteit die er eerder was waardoor je vaker de bal verliest. Tegenstanders met veel power profiteren daar enorm van. Zoals Liverpool.

Door honderden miljoenen uit te geven aan de verkeerde spelers hebben ze zichzelf de das omgedaan en profiteren ze niet van de laatste jaren van de toppers. Heel erg zonde. Ik zou het jammer vinden als Messi zo zijn laatste seizoenen moet doorkomen. Hij moet het onmogelijke flikken om dit zooitje overeind te houden.

Even over Bayern; vergeten dat het daar niet lang geleden ook ellende was? Dat spelers als Boateng, Alaba, Neuer, Muller allemaal bakken met kritiek over zich heen kregen? Nu aangevuld met nieuwe, jonge talenten en een goed spelplan en de wereld ziet er weer compleet anders uit. Ineens is Muller weer de held. Goh denk eens na...

Nu gaat Thiago waarschijnlijk naar Liverpool. Ja Barca.. laat je weer een kans lopen. Eriksen ging in de winterstop voor 20 miljoen naar Inter. 20 miljoen... en dan ruilt Barca Arthur voor Pjanic. Bizar.

Cucurella verkopen ze voor 10 miljoen. Wie halen ze als back-up voor Alba? Firpo voor 18 miljoen. Cucurella is 10x beter.

Hier een lijst met aankopen vanaf 2014/2015:

Mathieu, Vermaelen, Suarez, Rakitic, Ter Steegen, Claudio Bravo, Douglas, Aleix Vidal, Turan, Denis Suarez, Cillessen, Digne, Umtiti, Alcacer, Andre Gomes, Marlon, Mina, Deulofeu, Semedo, Dembele, Paulinho, Coutinho, Todibo, Arturo Vidal, Arthur, Lenglet, Malcom, Emerson, Firpo, Braithwaite, Neto, F. De Jong, Griezmann.

33 spelers samen voor €1.130.000,- dat is gemiddeld meer dan 34 miljoen per speler.
Bijna allemaal miskopen. Ja dan bak je er vrij weinig van.

Hoeveel energie stoppen teams als Leipzig, City, Liverpool, Bayern niet in hun spel? De intensiteit ligt hoog. Het huidige Barcelona kan daar niet in mee. Er moet veel gebeuren om dat te veranderen en dat gaat waarschijnlijk jaren duren.

Het begint met Bartomeu eruit te schoppen.

Tenslotte vind ik het lullig voor Frenkie, want het is niet makkelijk om in zo'n slecht draaiend team te komen. Ze hadden verwacht dat hij in de eindfase het verschil zou maken, maar zo'n speler is hij niet. Met Busquets heb je al een geweldige controleur. Dan kan je best met Frenkie ernaast of ervoor.. maar wie is de derde optie? Het vult elkaar niet aan zoals het dit seizoen stond.Het probleem is wel degelijk Messi, en exact om de argumenten die jij hier aangeeft.

In de tijd van Iniesta, Xavi en de 'goede'Rakitic had Messi zich helemaal niet te bekommeren om de tactiek. Hij kon gewoon zijn ding doen. Op het moment dat Iniesta en Xavi stopten bij Barca heeft men nog een 3 jaar kunnen leunen op de exceptionele kwaliteiten van Messi.

Dat heeft ook iets met het hoofd van Messi gedaan.

Nu word het lijf minder en de kwaliteit om hem heen ook. Barcelona heeft te lang gewacht om een nieuw team te bouwen. Ze zijn te lang bezig geweest om alles rondom Messi te bouwen, mede door de publieke opinie en supporters. Iniesta speelde in zijn laatste twee jaar alleen nog maar de topduels.

Uiteindelijk draait het nooit om het individu. Maar altijd om het team. Het meest op elkaar ingespeelde team en het team wat samen het meeste plezier heeft zal altijd winnen. Real Madrid begrijpt dat veel beter.

 

+1/-0

Grootste probleem van Barca is dat ze nog steeds het zelfde voetbal van 10 jaar terug willen spelen. Terwijl het voetbal heel anders is, er wordt veel meer intensiteit, loopvermogen en power verwacht. Kijk welke teams er nu heersen: Bayern, Leipzig, Atalanta, Liverpool, om maar wat te noemen. Allemaal clubs die druk zetten, loop vermogen hebben gecombineerd met spelers met een goede techniek. Maar geen tiki taka spel meer. Waarom faalt guardiola hopeloos? past zich ook niet aan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 17 augustus 2020 om 22:12:

(...) Dat heeft ook iets met het hoofd van Messi gedaan. (...)Ja. Hij heeft een baard.

 

+1/-0

Oef dat viel niet mee. Was nieuwsgierig naar Frenkie maar het zat er geen moment in als elftal en voor hem persoonlijk.

 

+1/-0

Je kon erop wachten dat Barca een freefall zou gaan maken. Spelers als Iniesta, Xavi, Messi, Dani Alves (vergeet hem niet!), Busquets, Alba....samen in hun prime in één team, spelend volgens de filosofie van Johan Cruyff, bewaakt door Pep.

Tja.....heel veel succesfactoren die bij elkaar komen. Barca is langzaam weer het Barca van voor Johan. Dat wordt weer chaos, rare aankopen, slechte prestaties etc.

 

+1/-0

Knappe comeback en het is Koeman gegund. Totale chaos met een ongekend conflict tussen de clubleiding en het supericoon, uitgevochten in de media, een gedwongen vertrek van een kennelijk te dure Suarez, geen aankopen en dan de boel maar aan het ballen krijgen.

Goed nieuw systeem en Frenkie is inmiddels niet uit de basis weg te denken. Dest blijf ik geen topspeler in spe vinden, maar in dit systeem wordt hij defensief veel minder getest. Slimme oplossing op zich. Benieuwd of ze het in Parijs uberhaupt spannend weten te maken. Zou me verbazen met Mbappe in counter en sloopmodus, maar als Dembele en Messi het op de heupen krijgen...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 04 maart 2021 om 11:46:

Knappe comeback en het is Koeman gegund. Totale chaos met een ongekend conflict tussen de clubleiding en het supericoon, uitgevochten in de media, een gedwongen vertrek van een kennelijk te dure Suarez, geen aankopen en dan de boel maar aan het ballen krijgen.

Goed nieuw systeem en Frenkie is inmiddels niet uit de basis weg te denken. Dest blijf ik geen topspeler in spe vinden, maar in dit systeem wordt hij defensief veel minder getest. Slimme oplossing op zich. Benieuwd of ze het in Parijs uberhaupt spannend weten te maken. Zou me verbazen met Mbappe in counter en sloopmodus, maar als Dembele en Messi het op de heupen krijgen...Weet je wat het met Dest is? Iedereen zegt altijd dat hij zo snel is maar dat is helemaal niet zo.
Hij wordt er heel vaak uitgelopen, hij lijkt misschien snel door die korte beentjes......


Frenkie moet gewoon terug naar Ajax komen. Zijn zakken zijn gevuld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 04 maart 2021 om 14:03:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 04 maart 2021 om 11:46:

Knappe comeback en het is Koeman gegund. Totale chaos met een ongekend conflict tussen de clubleiding en het supericoon, uitgevochten in de media, een gedwongen vertrek van een kennelijk te dure Suarez, geen aankopen en dan de boel maar aan het ballen krijgen.

Goed nieuw systeem en Frenkie is inmiddels niet uit de basis weg te denken. Dest blijf ik geen topspeler in spe vinden, maar in dit systeem wordt hij defensief veel minder getest. Slimme oplossing op zich. Benieuwd of ze het in Parijs uberhaupt spannend weten te maken. Zou me verbazen met Mbappe in counter en sloopmodus, maar als Dembele en Messi het op de heupen krijgen...Weet je wat het met Dest is? Iedereen zegt altijd dat hij zo snel is maar dat is helemaal niet zo.
Hij wordt er heel vaak uitgelopen, hij lijkt misschien snel door die korte beentjes......


Frenkie moet gewoon terug naar Ajax komen. Zijn zakken zijn gevuld.Haha, eens, vooral met het laatste. Al had ik liever dat hij nog een jaar gebleven was met De Ligt. Dan had Ajax nu een CL erbij gehad.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ajax Forum » Historie » Frenkie de Jong