Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Columns » [Steerpike] Run for cover

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

open/sluit de onderstaande quote:

Run for cover

We hebben allemaal het interview van Klaas Jan Huntelaar in de Volkskrant wel gelezen, toch? Misschien is het een idee om voortaan als Huntelaar invalt in het stadion Run for cover van The Killers te draaien. Maar Run for cover is niet alleen meer van toepassing op Huntelaar. Je kunt het namelijk ook draaien voor Quincy Promes, bedacht ik me afgelopen woensdagavond.

In het begin, in zijn eerste weken bij Ajax, stond ik sceptisch tegenover Promes. Ik had niet veel van hem gezien toen hij in Rusland speelde, maar ik vond het geen speler voor Ajax. Gelukkig draag ik geen enkele verantwoordelijkheid voor het transferbeleid van onze club. Die gebaren zitten me niet dwars, mensen zijn nu eenmaal hoe ze zijn en ieder mens uit zich of zijn gevoelens nu eenmaal anders dan een ander. Wat je juist niet moet doen is iemand anders vertellen hoe hij met zichzelf en zijn ploeggenoten bezig moet zijn op het veld, want vaak gaat dit ten koste van spontaniteit en authenticiteit.

Met de weken ging Promes steeds beter spelen en ik betrap me er steeds vaker op dat ik geniet als hij in balbezit heeft, ook al lukt niet alles. Hij kan mooi balen, zijn pass is prima, hij heeft een flinke startsnelheid en als je kijkt naar hoe zijn teamgenoten op hem reageren zie je meteen dat hij goed in de ploeg ligt. We kunnen zijn hattrick tegen Fortuna downplayen en zeggen dat het maar Fortuna was, maar dan vergeten we die nare eerste helft. Bij die eerste goal wist ik het. Promes had Ajax niet nodig. Ajax Promes wel, zeker als het nog dynamischer wil gaan spelen.

Steerpike

 

+3/-0

Mooi om jouw columns weer te lezen :) Ik ben het ook helemaal met je eens over Promes!

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Columns » [Steerpike] Run for cover