Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Columns » [Tarvosita] Huntelaar en de koolrabicarpaccio

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Het zal je maar gebeuren. Je staat op de Veluwe rond te banjeren, want je hebt besloten om op een zonnige herfstdag de natuur in te trekken, en wie kom je daar tegen? Het is Klaas Jan Huntelaar, hij is op zijn vrije dag paddestoelen aan het verzamelen. Op zijn iPod heeft hij een muziekje in zijn oren; als je hem ernaar vraagt, laat hij vol trots horen dat Muse eruit klinkt. In zijn auto liggen nog oude CDs van Iron Maiden. Hij zegt dat de paddestoelen in een risotto terechtkomen, die hij heeft gehaald uit een kookboek dat hij heeft gekocht in zijn tijd bij AC Milan. In het Italiaans natuurlijk.

Dit klinkt bizar in ieders oren, maar zo schijnt Huntelaar dus te zijn. De meeste voetballers vieren vakantie in patserige resorts of op Spaanse stranden, maar ik las ooit dat Huntelaar ging survivalen in Zweden. Is-ie ook meteen fit voor het nieuwe seizoen. Zijn favoriete vakantieland is Noorwegen, waar hij het liefst met zijn broers gaat vissen. Hij heeft zijn eigen moestuin en lokale restaurants verkopen cider gemaakt van Klaas zijn appels.

Eigenlijk is de Hunter daarmee een enorme anomalie. Hij heeft ooit geprobeerd zijn ploeggenoten de cultfilm "The Big Lebowski" te laten kijken, maar dat begrepen ze niet. Alleen Huntelaar begrijpt dat. Als hij naar het museum gaat, kan hij uren naar Caravaggio turen. Een analyse volgt. Huntelaar is een vwo'er temidden van een clubje vmbo'ers. Een student culturele antropologie tussen de opgeleide elektriciens en vakkenvullers. De regenboogaanvoerder onder de seksistische macho's.

De rest van zijn generatiegenoten buiken uit. Rafael analyseert op TV. Wesley zal wel in een of ander resort zitten. Van Persie blokt nog steeds de hele dag, want hij wil trainer worden. Maar Klaas Jan gaat gewoon door. Opgezweept door zijn survivalverleden, de carpaccio van koolrabi uit zijn eigen moestuin, en The Number of the Beast op de terugweg naar de Achterhoek.

Klaas Jan is gewoon Klaas Jan. Op zijn zesendertigste blijft hij bij Ajax, zijn cluppie, goals maken. Hij was o zo blij toen hij afgelopen mei de titel binnenhaalde, want dat had hij nog nooit gedaan. De rest van de selectie wordt geïnspireerd door de bezetenheid van deze oude krijger, die nog liever een milieubewuste natuurwandeling maakt op de Veluwe maakt dan te vliegen naar de Bahama's voor een zomervakantie aan het zwembad. Brandon Flowers in zijn oren, een zelfgemaakt broodje mee, de zelfgevangen vis erop gegrild. Een eigenheimer temidden van de eenheidsworsten van de voetbalwereld. Misschien gaan Daley Blind en Siem de Jong wel een keertje mee. Kunnen ze ook genieten van het recept van de gegrilde forel uit een van Huntelaars kookboeken.

Dus als Klaas Jan ooit zijn voetbalschoenen in zijn eigen boomgaard aan de wilgen hangt, laten we dan met zijn allen "When You Were Young" van the Killers zingen. Als ode aan de beste spits van de afgelopen jaren, onze voormalige aanvoerder, clubheld en icoon. En op zijn afscheid serveren we het hele diner op basis van producten uit zijn moestuin. Lisandro Martinez zal moeten genieten van de appelcider van Klaas Jan. Hakim Ziyech smikkelt de vis weg. En Klaas Jan? Die is al op vakantie, aan het ontdekkingsreizen op de toendra van Siberië met Matt Bellamy in zijn oren. Op weg naar een nieuw avontuur.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23 september 2019, 17:04:30.

 

+4/-0

Leuk geschreven!

 

+1/-0

Erg leuk geschreven.
Mooie waarheid.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Columns » [Tarvosita] Huntelaar en de koolrabicarpaccio