Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Columns » [EK88] Eigen spelers eerst?

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Nog voor het experiment goed en wel begonnen was leek er al een einde aan gekomen te zijn. Met het razendsnelle ontslag van de data Duitser werd een week afgesloten waarin de realiteit pijnlijk duidelijk was geworden in Amsterdam. Met de nieuwe lijn die was ingezet werd eigenlijk in de klassieker al afgerekend door onze overperformer Maurice Steijn. Hij wisselde twee backs, op zich niet eens zo gek omdat die ook tegen Marseille al niet top speelden. Maar dat uitgerekend eigen jeugd werd ingezet was een duidelijk signaal. Het toont ook direct de verwarring, want het waren toch ook juist de eigen doorgebroken jeugdspelers die het afgelopen jaar niet thuisgaven. Zelfs Hato begon al merkwaardige fouten te maken om dat nog maar eens te onderstrepen. En als klap op de vuurpijl werd ook nog bekend dat aankoop Sivert Mannsverk weken uit de roulatie is met een blessure.

Dat laatste is natuurlijk een flauwe grap, want in alle ernst blijkt het al eerder aan gerefereerde Bassey-gehalte van de huidige selectie nog veel hoger dan een week geleden misschien gedacht. Geen van de aankopen lijkt echt een directe versterking, waarbij de zo lang verwachte Sutalo wel het meest pijnlijke voorbeeld is. De betrouwbare Kroatische centrale verdediger lijkt tot nu toe nog niet in staat om de verdediging te leiden. En zo lang we de poort achterin nog niet enigszins waterdicht kunnen maken, regent het dus tegendoelpunten. Met als voorlopig dieptepunt de wedstrijd van vorig weekend. Het leverde een klassieker op zoals we die nog niet eerder hadden meegemaakt. Na een niet eens zo'n slecht begin werden een paar grote fouten afgestraft door een zeker niet groots spelend Feyenoord. Maar de daarop volgende 0-3 was exemplarisch voor de staat waarin we nu verkeren. Vervolgens liep de boel volledig uit de hand en herleefde ineens de jaren '80. Met ME charges, vernielingen en ongetwijfeld nog zware straffen die ons te wachten staan.

En dat de KNVB daar vrijwel nooit de juiste snaar weet te raken is genoegzaam bekend. Laten we nou niet een wedstrijd direct stil leggen als er een plastic bekertje gegooid wordt. En had dan de wedstrijd in een reguliere 0-3 omgezet, daar was iedereen mee geholpen. Enige wat je nu misschien bereikte was dat de Rotterdammers zelfs nog een vierde treffer konden maken om ons nog even wat dieper in de ellende te duwen. Overigens zet het vooral het eigenaardige uitspelen van de wedstrijd in de Kuip in de beker vorig jaar toch weer in een ander licht. (Daar was een speler gewond geraakt, iets wat je toch veel zwaarder zou moeten bestraffen dan wat vuurwerk op het veld, of niet?). In die wedstrijd waren de Rotterdammers met één doelpunt zelfs terug in de wedstrijd geweest, iets wat er nu niet echt in zat.

Maar goed, wat Steijn in de Europa League nog wel deed door wat voorzichtiger te beginnen (iets wat je in deze situatie zou moeten doen, terug naar de basis), lijkt hij nu definitief losgelaten te hebben. En het komt op mij niet goed over dat je man die jou gehaald heeft nu laat vallen. Want ik denk dat Mislintat echt de enige is die met de Hagenaar als trainer bij Ajax op de proppen kon komen. Of we hiermee daadwerkelijk weer Ajax voetbal gaan spelen en of Steijn gaat blijven of dat gaat brengen lijkt mij onwaarschijnlijk. Want los van het sportieve zal altijd eerst financieel gekeken gaan worden: je zit met een berg aan aankopen die je toch op een of andere manier moeten laten renderen of verkopen. Voorlopig zitten we er dus nog wel even aan vast en staat ons geen fantastisch seizoen te wachten. Moeten we dan klagen? Ja, dat doen we altijd, maar is wellicht niet helemaal terecht. Decennia lang vernederden we de Rotterdammers in de klassieker en nu we zelf een keer aan de beurt zijn is het chagrijn groot. Maar dan weten we dus ook een keer hoe dat voelt.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 30 september 2023, 20:23:27.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Ajax Forum » Columns » [EK88] Eigen spelers eerst?