Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Vrijwillige segregatie / Anti-diversiteitsdwang

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Stelling: Als we in Nederland gesegregeerde gebieden faciliteren voor ieder van bijvoorbeeld de volgende groepen:


Inheemse dorpsbewoners
Marokkanen
Hindoestanen
Erdo turken
VVD'ers
Salafisten
SGP'ers
Molukkers
Koerden
Mix diversiteitsgebied van linkse kerk

....dan zou het een stuk gezelliger zijn in dit land, ja of nee (met uitleg)? Dank.

 

+1/-0

Bij deze stelling, zodra jij deelneemt als voorstander, hoort ook jouw uitleg, bijvoorbeeld bewijzen die je vindt in de wereldwijde bewoning. Welkom met dit steengoede gespreksthema, en uitstekend dat je adverseert tegen een verhard debat. Ik wacht de aanvang van jouw bijdrage af en dan zul je vanzelf uitvinden hoe andermanse en mijn haarsplitsende opvattingen hierover kunnen luiden.

 

+1/-0

Een bijzondere stelling voor een nieuw lid.

Er vindt al segregatie plaats in Nederland. Studenten worden geclusterd en sociale huurbouw was dat al. Mensen met kinderen zoeken elkaar op in een vinexwijk en mensen met een paard of schapenkudde kunnen niet terecht in het centrum van een stad.

Ik vind het uitgangspunt van de lijst trouwens ook bijzonder, het is een soort mix van etnische achtergrond (waarom?) en overtuiging. De raakvlakken van die twee ontgaan mij.

Als je al die hokjes loslaat, hou je nog maar drie groepen over (denk ik):

1. Zij die verdraagzaam zijn,
2. Zij die niet verdraagzaam zijn, en
3. De groep 'Down With The King'

Die derde groep moet genoemd worden omdat zij een overlap kunnen hebben met de eerste twee.

Maar sowieso is segregatie echt achterhaald. Je ziet dat in de Randstad steeds meer sociale huurwoningen worden vermengd met koopwoningen en vrije sector huur.

Keyword is acceptatie. Mensen moeten gewoon lekker op hun balkon van zitten en gaan scrabbelen met hun tante. En zich niet zo druk maken over waar de buurman zijn huur van betaald of waarom Rutte op de fiets naar z'n werk gaat.

PS. Als er gekozen wordt voor mijn model, en segregatie wordt toegepast, én groep 1 krijgt een mooie flat in Zandvoort met uitzicht op zee, ben ik wel voor. Mijn vrouw is alvast verhuisdozen aan het bestellen..

Zo niet, dan denk ik: doe ff lekker normaal. Alsof je zelf met een gouden lepel in je bek geboren bent.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11 mei 2020, 17:28:21.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 11 mei 2020 om 17:21:

Een bijzondere stelling voor een nieuw lid.

(..)Nee Potter, er is geen stelling maar een poll. Hij wacht bijvoorbeeld op jouw bijdrage en toelichting over de poll en zal later zelf een stelling poneren.Laat ik dan maar een stellingname plaatsen. Misschien wel dat segregatie het land een stuk gezelliger kan maken.


Maar er moeten een aantal grondbeginselen bij de horens gepakt worden en dus ook gebeurtenissen in de wereldbevolking.


Neem nou het grootste project van segregatie met institutioneel staatsgerechtelijk-inrichtelijk abrupte ingreep.


Eretz Israel was mijn middelbare profielwerkstuk. Waar kan het niet werken zoals het gaat en hoe zou het wel kunnen werken met de minst mogelijke omzettingen?


Eretz Israel is segregatie gebaseerd op de historische verzachtende omstandigheid, het is gericht op het groot vormbaar maken van een cultureel meesterwerk.


Het probleem zit in het imago door gedrag en communicatie. Had Eretz Israel gepaard gegaan met ofwel een provinciale status binnen Eretz Palestina ofwel met een staatsopdeling waarin Israel aan Palestina, Egypte, Libanon, Syrie, en Irak een intentiebelofte maakt op de wereldregio te stabiliseren met ontwikkelingssamenwerking en positieve herbevestiging van autonomie tussen landsbesturen (laten meedelen met opbrengsten van nieuwe welvaart),

Dan hadden onder meer de Palestijnen een stuk meer gedeeld belang kunnen herkennen en willen bekennen, en had er na een fase van juridisch verzet een berusting kunnen komen waar alle partijen de voordelen van konden zien.

Hierin had de Veiligheidsraad van de VN natuurlijk veel meer moeten betekenen, maar de permanente zetels bezet worden door lidstaten met aantoonbare verstrengelde industriele belangen met vermogensbeheerders.


Wat moet er dus in geval van ingebruikname van segregatie altijd moet ontstaan, is dat er onverminderd eensgezindheid en (ver)gelijkwaardigheid is voor de overtallen in een bevolkingscultuur, en dat er dus altijd op een ondergrens te beroepen valt qua sociale verhoudingen en mensenrechten in het uitdragen van de grondwet.

Een salafistische segregatie is daaroptegen, tenzij we een raad van Grootmoefti (soort rechter commissarissen, religiegezagdragers in democratiepakket landsbestuur) kunnen opstellen waar zelfs ook zij zoals alle anderen vol ontzag tegenaan kunnen kijken, en er dus een alternatie op de grondwet in samenlevingsregels op in moraal gekozen individuele vrijheid van meningsuiting kan geschieden. Een verruiming van het recht op vereniging. Maar daarvoor is nog geen ruimte, omdat de gezamenlijk geest voor herkomst vaak onvoldoende is, mensen veelal te baatzuchtig pervers jaloers en afgunstig in elkaar steken zonder terugreis naar komaf te maken voor collectieve belangen, tegen godslastering geen artikel 1 is opgesteld en er dus burgergroepsspanningen te verwachten zijn.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11 mei 2020, 17:56:57.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 11 mei 2020 om 17:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 11 mei 2020 om 17:21:

Een bijzondere stelling voor een nieuw lid.

(..)Nee Potter, er is geen stelling maar een poll. Hij wacht bijvoorbeeld op jouw bijdrage en toelichting over de poll en zal later zelf een stelling poneren.Oh. Hij noemt het zelf een stelling.

Zeer recent is er een oplossing aangeboden aan Palestina, waarin zij 5x zoveel grond zouden krijgen als ze nu hebben. Dat hebben ze geweigerd omdat Jeruzalem en Hebron geen onderdeel uitmaakten van dat voorstel.

Het is ze niet om betere leefomstandigheden te doen, maar om Jeruzalem en Hebron.

 

+1/-0

Ik zelf ben van mening dat het een betere situatie zal zijn. De historie heeft het altijd bewezen. Soort gaat het best om met zijn eigen soort. Zebra met zebra, leeuw met leeuw, tijger met tijger. Diversiteit is een irritant links concept wat gewoon frustraties en ellende in de praktijk oplevert. Als je geen enkele band en historie met je buren en omgeving hebt dan is dat gewoon niet leuk. Als al je buren dezelfde ideologie of cultuur als jij hebt dan werkt dat door op het gezin. Kinderen kunnen dan veilig op straat, je vertrouwt je omgeving, er is eenheid, er is samenwerking elkaar helpen, een community gevoel, enz. Vele voordelen. Nu is dat allemaal kapot gemaakt door de mensen achter de linkse kerk helaas.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NietRechtsNietLinks schreef op 11 mei 2020 om 18:47:

Ik zelf ben van mening dat het een betere situatie zal zijn. De historie heeft het altijd bewezen. Soort gaat het best om met zijn eigen soort. Zebra met zebra, leeuw met leeuw, tijger met tijger. Diversiteit is een irritant links concept wat gewoon frustraties en ellende in de praktijk oplevert. Als je geen enkele band en historie met je buren en omgeving hebt dan is dat gewoon niet leuk. Als al je buren dezelfde ideologie of cultuur als jij hebt dan werkt dat door op het gezin. Kinderen kunnen dan veilig op straat, je vertrouwt je omgeving, er is eenheid, er is samenwerking elkaar helpen, een community gevoel, enz. Vele voordelen. Nu is dat allemaal kapot gemaakt door de mensen achter de linkse kerk helaas.Ah.

Nou dan haak ik af. Ik vroeg me al af waarom je de rechtse kerk niet noemde.

Onze buurvrouw bakt wel eens Bakhlava voor ons. Daar heb ik een prima band mee.

 

+1/-0

@Potter dat je Turkse buurvrouw wel eens een lekkere baklava maakt is mooi en aardig, maar dat is dus wat anders dan dat je samen een hecht gemeenschap vormt. Ik geniet ook van baklava of surinaamse eten, zegt niks.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NietRechtsNietLinks schreef op 11 mei 2020 om 18:57:

@Potter dat je Turkse buurvrouw wel eens een lekkere baklava maakt is mooi en aardig, maar dat is dus wat anders dan dat je samen een hecht gemeenschap vormt. Ik geniet ook van baklava of surinaamse eten, zegt niks.Als een persoon geen hechte gemeenschap kan vormen met 'anderen' omdat die anderen een andere historie hebben, zegt dat iets over die persoon. Niet over zijn afkomst.

Als jij zegt dat het historisch bewezen is dat dit goed heeft gewerkt; er zijn honderdduizenden indianen en Indonesiërs vermoord, en ontelbare donkere mensen tot slaaf gemaakt. Die wilden niet perse vermengen hoor, maar ze hadden valuable land.

 

+1/-0

@Potter als je het niet boeit in welk omgeving je gezin leeft dan leef je toch gewoon in de linkse mixgebied? Geen probleem. Mijn punt is dat er ook behoefte is van mensen die met hun soortgenoten willen leven, en niet tussen allerlei verschillende mensen waar ze niks mee hebben. Daar is toch niks mis mee? Daar heb ik zelf behoefte aan. Dank.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NietRechtsNietLinks schreef op 11 mei 2020 om 19:18:

@Potter als je het niet boeit in welk omgeving je gezin leeft dan leef je toch gewoon in de linkse mixgebied? Geen probleem. Mijn punt is dat er ook behoefte is van mensen die met hun soortgenoten willen leven, en niet tussen allerlei verschillende mensen waar ze niks mee hebben. Daar is toch niks mis mee? Daar heb ik zelf behoefte aan. Dank.Mag ik ook tussen Molukkers wonen als zij in Zandvoort wonen? En als een Molukse man werkt in het rechtse mixgebied, mag hij daar dan ook wonen?

Dank!

Overigens, in Spaubeek woont geen enkele 'migrant'

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11 mei 2020, 19:34:06.

 

+1/-0

@Potter als die Molukkers een eigen gebied hebben toegewezen gekregen dat voor hun eigen gemeenschap is omdat zij dat zo graag willen, en ze weigeren jou...dan moet je dat respecteren toch? Jij kan toch immers in het linkse mixgebied wonen waar het niet uitmaakt wie daar woont. Je kan ook daarbinnen vast ook mensen van Molukse origine vinden die dezelfde linkse idee hanteren.

En wat is een rechtse mixgebied? Ik versta onder rechtse mensen de inheemse bevolking die juist niet willen mixen met jan en alleman.

 

+1/-0

Ik ken een Marokkaan die werkt in een hoge functie bij Total, met een jaarsalaris van €80.000,-, dus die stoppen we weg in een huurhuisje... Die gozer heeft momenteel een koopwoning aan het strand bij Scheveningen :) ….. Zucht...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NietRechtsNietLinks schreef op 11 mei 2020 om 19:42:

@Potter als die Molukkers een eigen gebied hebben toegewezen gekregen dat voor hun eigen gemeenschap is omdat zij dat zo graag willen, en ze weigeren jou...dan moet je dat respecteren toch? Jij kan toch immers in het linkse mixgebied wonen waar het niet uitmaakt wie daar woont. Je gebied willenkan ook daarbinnen vast ook mensen van Molukse origine vinden die dezelfde linkse idee hanteren.

En wat is een rechtse mixgebied? Ik versta onder rechtse mensen de inheemse bevolking die juist niet willen mixen met jan en alleman.En wat nou als de Molukkers helemaal geen eigen gebied willen? Maar door denkbeelden zoals die van jou moeten?

Het is gewoon stuitend.

Het is exact wat dwtk zegt.

 

+1/-0

@dwtk waarom stop je hem weg in een huurhuisje? Hij kan toch kiezen waar hij wil wonen? Het hangt af van waar hij het meest belangrijke vind in zijn identiteit. Isnhet zijn geloof, of zijn marokkaans zijn, of zijn linkse ideologie, of is het een VVD'er....hangt af. Hij kan zelf kiezen

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NietRechtsNietLinks schreef op 11 mei 2020 om 19:50:

@dwtk waarom stop je hem weg in een huurhuisje? Hij kan toch kiezen waar hij wil wonen? Het hangt af van waar hij het meest belangrijke vind in zijn identiteit. Isnhet zijn geloof, of zijn marokkaans zijn, of zijn linkse ideologie, of is het een VVD'er....hangt af. Hij kan zelf kiezen


Duidelijk. Ik denk dat het een VVD-er is....

 

+1/-0

@Potter je begrijpt mijn punt dus niet. Het gaat om vrijwillige segregatie zoals in de titel vermeld staat. Als er een groep behoefte aan daaraan dus. Als er bv geen Molukkers zijn die perse een gemeenschap willen vormen gebaseerd op de Molukse identiteit als fundament, ja dan zullen die automatisch verspreid leven naar gelang ieder zijn andere belangrijkste fundament.

Er is btw al sprake van dat er een groep Molukkers zijn die behoefte hebben om bij elkaar te leven en niet met anderen. Die groep is er.

 

+1/-0

Dit gaat alleen werken als een 25% overmaat aan huizen landelijk hebt. Er is nu een woning tekort. Mensen worden gedwongen om ergens te wonen, ze staan op de lijst en er komt een woning vrij. Accepteren alles...Mooi idee maar een utopie.

 

+1/-0

Ok, de haalbaarheid is weer een andere discussie. Goed dat je voorstander bent.

Wat als er bv de mogelijkheid komt dat mensen aan woningruil doen? Bv een ongelukkige PVV'er in Osdorp tussen allemaal Marokkanen gaat woningruil doen met een ongelukkige Marokkaan uit Noord die tussen PVV'ers woont?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

NietRechtsNietLinks schreef op 11 mei 2020 om 20:17:

Ok, de haalbaarheid is weer een andere discussie. Goed dat je voorstander bent.

Wat als er bv de mogelijkheid komt dat mensen aan woningruil doen? Bv een ongelukkige PVV'er in Osdorp tussen allemaal Marokkanen gaat woningruil doen met een ongelukkige Marokkaan uit Noord die tussen PVV'ers woont?


Ik zeg niet dat ik voor ben, ik ben niet tegen. Zoals je misschien heb kunnen lezen, ik woon landelijk in een dorp van 40.000 mannen en vrouwen. De sociale controle in mijn hood is enorm. Er komt hier geen Marokkaan wonen, maar wel een Molukker, dat zijn uiterst vriendelijke sociale mensen.

Maar ik kan niet over de demografie in een stad oordelen, daar is mijn kennis te weinig voor.

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Vrijwillige segregatie / Anti-diversiteitsdwang