Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Coronavirus

Deze normale topic is open en bestaat uit 66 pagina's: 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66

Ze hadden bij uitbraak in China eigenlijk gelijktijdig maandenlang alle werelddelen op slot moeten draaien, dan hadden we onbezorgde vakantiemaanden gehad en was het nooit verspreid. Enige slachtoffer in dat geval was de farmaceutische industrie. Al het niet primaire stadswezen drie maanden opschorten.

En zoals rond Australische ziekenhuizen, mensen in de auto laten wachten uit quarantainemodus op enig gedelegeerde paar enkelingen medici, niet publieke wachtkamers, onderzoekskamers en spreekkamers in laten gaan bij meerdere lagen specialisten per gemeente.

Dit bericht is gewijzigd op 13 maart 2020, 21:24:58.

 

+1/-0

Scholen, kinderopvang, horeca, sportclubs, seksclubs, coffeeshops, sauna's nu allemaal dicht t/m 6 april.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Heyman schreef op 15 maart 2020 om 18:09:

Scholen, kinderopvang, horeca, sportclubs, seksclubs, coffeeshops, sauna's nu allemaal dicht t/m 6 april.Ik verwacht dat het daar niet bij blijft. En dat de maatregelen omvangrijker worden, strenger en de termijn wordt verlengt.

Het land is te dichtbevolkt en de inwoners te laconiek voor 'milde' maatregelen.

 

+1/-0

De KNVB adviseert de profclubs nu ook om de trainingsfaciliteiten te sluiten.

Dan gaat het dus ook voor het voetbal zwaarwegende consequenties krijgen.
Wedstrijden zijn niet meer in de bestaande kalender in te passen. Er gaat ongetwijfeld geschrapt en/of geschoven worden.

 

+1/-0

Ik ga ervan uit dat het drie maanden stop ligt, dat we begin juli pas eindigen in dit seizoen na 1 marathonmaand met negen speelrondes en bekerfinale. EK in december en dan ook de Afrikacup, waardoor de internationale speelkalender weer sluitend is, en Europees clubvoetbal gaat gloreren tm medio juni 2021.

En blijf overigens ook landsbestuurders aanraden om ook financiele strop te voorkomen binnen de normale economie, door financiele gevolgen te bannen, dus alle huur- en hypotheek en salarisbetalingen op te schorten voor drie maanden en te verzorgen dat mensen echt volksgezondheid het hoogste in het vaandel houdt en de economische structuur geen kaalslag meemaakt in oneconomische tijden. Dit hadden ze per begin januari moeten doen, dan hadden we begin april wereldwijd zonder enige toegelatene uitbraak verder kunnen leven, mensenlevens dus niet in de politiek gecorrumpeerde weegschaal geworpen. Politieke weergave werkt sterker dan bureaucratische lezing van contracten. Maar ja, nu dus alle onvermijdelijke logistieke gevolgen verwerken die de politiek laat bestaan.

 

+1/-0

Heeft iemand of weet iemand een overzicht van de contracten van Ajax selectiespelers die aflopen op 30 juni a.s?

Ik stel de vraag vanuit het oogpunt dat de competitie wel eens door kan lopen na die datum en we spelers moeten missen.

Wat ik mee gekregen heb gaat het in ieder geval om Ziyech die vertrekt en Huntelaar met een aflopend contract. Dat van Huntelaar kan natuurlijk verlengt worden.

Anderzijds, en daar heb ik nog niemand over gehoord, als de transferwindow op 1 juli opent kunnen er ook spelers aangetrokken worden ...

 

+1/-0

Bruno Varela, Ryan Babel en Familia Castillo's huurcontracten lopen af. Daarnaast nog een aantal jeugdcontracten zoals van Thetani, Solomons en Van Gelderen geloof ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 02 april 2020 om 01:48:

Bruno Varela, Ryan Babel en Familia Castillo's huurcontracten lopen af. Daarnaast nog een aantal jeugdcontracten zoals van Thetani, Solomons en Van Gelderen geloof ik.Het gaat mij om de selectiespelers. Zij moeten het kampioenschap binnen gaan halen ...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ze weten er nog maar weinig van of het wordt onder de pet gehouden. Bill Gates sponsort namelijk ook het RIVM. Schep zo min mogelijk duidelijkheid dan kun je de bevolking heel veel wijs maken en angst creëren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 26 april 2020 om 16:12:

open/sluit de onderstaande quote:

Ze weten er nog maar weinig van of het wordt onder de pet gehouden. Bill Gates sponsort namelijk ook het RIVM. Schep zo min mogelijk duidelijkheid dan kun je de bevolking heel veel wijs maken en angst creëren.Klopt wat je zegt, dit artikel zegt alleen stop geen massa dieren of mensen in een kleine ruimte want dan gaat het een keer mis. Heb je ook als je een tijger en een leeuw samen stopt in een klein hokje, dan krijg je een nutteloze lijger die zich eigen in de natuur niet kan redden. Mensen moeten de natuur gewoon met rust laten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben voor!
Dat hadden we 500 jaar geleden moeten doen dan was het grootste deel opgeruimd geweest door de Pest.

Overigens waren de complot theorieen ook toen al niet van de lucht:

Straf van God

Flagellantenprocessie in Doornik, miniatuur uit de kroniek van Aegidius Li Muisis, 1349
De pest werd gezien als een straf van God voor de zondige mensheid en dat leidde ertoe dat men het eerder lijdzaam onderging en geen of weinig pogingen deed om aan de oprukkende pest te ontkomen. In plaats daarvan ging men boete doen om God te verzoenen en de pestheiligen aanroepen, het leidde tot een heropflakkering van de processies van flagellanten.

Men realiseerde zich niet dat bijeenkomsten zoals misvieringen en processies de uitbreiding van de ziekte bevorderden en het zou tot in 1498 duren voor men in Venetië alle vieringen, processies, markten en alles wat een volkstoeloop veroorzaakte zou verbieden.

Jodenvervolging

Kroniek van Neurenberg 1493, Het verbranden van Joden.
Zoals vaker gebeurt bij grote rampen en onheil ging men op zoek naar verantwoordelijken. Zo werden onder meer de Joden beschuldigd van het vergiftigen van waterputten en bronnen en het mengen van een verdachte stof in het eten. Men zag dat ook de Joden getroffen werden door de ziekte en als dit niet of minder het geval was, dan had men zeker niet het inzicht om dit te koppelen aan andere leef- en voedingsgewoonten en aan een betere hygiëne.

Balavignus, een Joodse arts in Straatsburg, gaf in 1348 bevel om de hele Joodse wijk schoon te maken en al het afval te verbranden. Hij voerde alles uit wat volgens de reinigingswetten van het boek Leviticus, het derde boek van de Hebreeuwse Bijbel, gedaan moest worden. Als gevolg van deze complete reiniging verdwenen de ratten en vlooien naar omliggende wijken en steden. Het resultaat was dat in de wijk van Balavignus slechts 5% van de bevolking slachtoffer werd van de zwarte dood. In plaats van dat men de maatregelen van Balavignus overnam, klaagde men hem aan als een van de hoofdverantwoordelijken voor de verspreiding van de pest in Europa. Door foltering werd hij gedwongen een valse getuigenis over zichzelf af te leggen waarin hij verklaarde dat hij had meegeholpen aan het vergiftigen van de waterputten van de christenen, met als resultaat dat de gehele Joodse bevolking van Straatsburg werd uitgemoord.

De pestpandemie zou op die manier leiden tot uitbarstingen van Jodenvervolging in heel Europa. Er waren altijd al pogroms geweest tijdens de middeleeuwen, maar het aantal steeg enorm. Het begon in 1348 in Zuid-Frankrijk en Spanje. Het fenomeen verspreidde zich zeer snel over Europa met tienduizenden Joodse slachtoffers tot gevolg. In de steden Bazel, Frankfurt, Straatsburg en Keulen werd de totale Joodse bevolking uitgemoord.

Miasmen
Aan de wetenschappelijke kant was er weinig kennis over de ziekte en de verspreiding ervan. Men dacht aan miasmen, slecht riekende winden die de ziekte zouden verspreiden. In de straten brandde men tonnen met pek en soms ook kruiden. De rook moest de besmette lucht verdrijven.

Vanaf de 16e eeuw verschijnen er zogenoemde pesthuizen, waar pestlijders werden ondergebracht, vaak samen met leprozen en dollen (krankzinnigen). Een pestmeester droeg een lange jas en een masker dat leek op een pinguïnsnavel. Dit masker was gevuld met kruiden (onder andere jeneverbessen en boerenwormkruid) om de kwade dampen tegen te gaan. Veel toegepaste behandelingen bij pestlijders waren zweetkuren, aderlatingen, klisteren en het uitsnijden van pestbuilen. Deze middelen haalden niets uit: het ging immers om een bacterie waar alleen antibiotica tegen geholpen zouden hebben. Sterker nog, het uitsnijden van pestbuilen kon ertoe leiden dat anderen besmet raakten via besmette oppervlakken of ingedroogde aerosole deeltjes, omdat in een pestbuil de concentratie pestbacillen het hoogst is.

Aan de universiteit van Parijs waar een onderzoek gevoerd werd in opdracht van koning Filips VI kwam men in 1348 tot de conclusie dat de ziekte veroorzaakt werd door een ongunstige constellatie van Saturnus, Mars en Jupiter.

Hadden we toen maar niet ingegrepen dan was het nu een stuk rustiger op Texel geweest.

PS. Geen van deze theorieen waren overigens waar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben voor!
Dat hadden we 500 jaar geleden moeten doen dan was het grootste deel opgeruimd geweest door de Pest.

.


Heel simpel voorbeeld, ik was in mijn jeugd een fervent karper visser. Ik kwam op een dag bij de plas tegenover mijn huis aan..... Daar zaten zogenaamde professionele vissers met electronische verklikkers, boli voer met smaak stoffen, hele tenten, carbon fibre hengeltjes, een koelbox met drank etc… Ik kwam met mijn "afghaans" hengeltje met alleen een haak en een zakje wit brood bij me aan... Ze lachten mij uit....

Kortom een uurtje gevist, ik had twee schub karpers van een meter en zij niks. Weet je waarom omdat ik de waterplas en ecologie bestudeert had en zij niet. Ik heb die karpers gewoon terug gezet want die dingen zijn niet te vreten.

En nou komt het moraal van het verhaal...… Paar maanden later zet het waterschap de overstort van dat plasje open...… Zuurstof gebrek en alle karpers en andere vissen dood.... Het is nooit meer goed gekomen!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 18:45:

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben voor!
Dat hadden we 500 jaar geleden moeten doen dan was het grootste deel opgeruimd geweest door de Pest.

.Kortom een uurtje gevist, ik had twee schub karpers van een meter en zij niks. Weet je waarom omdat ik de waterplas en ecologie bestudeert had en zij niet. Ik heb die karpers gewoon terug gezet want die dingen zijn niet te vreten.
Oh. Ik heb wel eens gelezen dat die schub-karpers op Duru afkomen.

Het verhaal gaat dat een of andere Ottomaanse Tsaar die cologne altijd op zich had als hij de karpers in zijn hofvijver ging voeren. De Tsaar werd vermoord tijdens de Russische-Turkse oorlog (1877-1878), en de Russen werden uiteindelijk een halt toegeroepen door de Britten. De Britten namen de karpers mee, maar bij de Grote oversteek bij het kanaal zijn de karpers uitgezet in de Maas.

 

+1/-0

Dat verzinnen van onzin blijkt best leuk. Mijn vrouw vraagt zich af waarom ik de hele middag met een grijns op mijn gezicht zit terwijl het nog geen Mei is.

Ik blijf nog even meespelen, goed?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 18:57:
nog geen Mei is.


In mei vang je bijna geen karpers slimbo…. Dan zijn ze aan het paren. Welterusten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 19:03:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 18:57:
nog geen Mei is.


In mei vang je bijna geen karpers slimbo…. Dan zijn ze aan het paren. Welterusten.Dat bedoelde mijn vrouw ook. Maar ik niet. Vandaar mijn grijns :B
Slimmerd.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 19:09:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 19:03:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 18:57:
nog geen Mei is.


In mei vang je bijna geen karpers slimbo…. Dan zijn ze aan het paren. Welterusten.Dat bedoelde mijn vrouw ook. Maar ik niet. Vandaar mijn grijns :B
Slimmerd.Het ging erover dat ze de overstort los gooide en met iets simpels een complete ecologie vernietigde..... Zal je nog een verhaaltje vertellen, als je de overstort in een gemiddelde wetering los gooit dan gaan palingen "lopen". Dan zet je om de meter een stek, dit is een klosje hout met een stuk draad, lood en een haak… Boem iedere stek heeft de volgende dag een paling..... Noemen ze stropen en dat mag niet ;)

Je hebt mensen die alles uit computers/internet leren en je hebt er met praktijk ervaring.... Die laatste groep hoor ik bij....Voor jou 1 maand na 9/11 zat ik in de VS....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 19:18:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 19:09:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 19:03:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 18:57:
nog geen Mei is.


In mei vang je bijna geen karpers slimbo…. Dan zijn ze aan het paren. Welterusten.Dat bedoelde mijn vrouw ook. Maar ik niet. Vandaar mijn grijns :B
Slimmerd.Het ging erover dat ze de overstort los gooide en met iets simpels een complete ecologie vernietigde..... Zal je nog een verhaaltje vertellen, als je de overstort in een gemiddelde wetering los gooit dan gaan palingen "lopen". Dan zet je om de meter een stek, dit is een klosje hout met een stuk draad, lood en een haak… Boem iedere stek heeft de volgende dag een paling..... Noemen ze stropen en dat mag niet ;)

Je hebt mensen die alles uit computers/internet leren en je hebt er met praktijk ervaring.... Die laatste groep hoor ik bij....Voor jou 1 maand na 9/11 zat ik in de VS....He wat leuk, ik ook 90 Park Avenue, New York. 4 Maanden daarvoor en 3 maanden daarna ook nog.
En nu?

Luisteren is trouwens niet je sterkste kant.

Mijn verhaal over Duru sloeg op jouw opmerking dat jij wél twee karpers ving, en die profs niet.
Ik persoonlijk wijd dat aan jouw aftershave waar die karpers op afgekomen zijn.

Een lulverhaal natuurlijk, maar ik schud ze zo uit mn mouw als het moet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 20:08:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 19:18:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 19:09:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 26 april 2020 om 19:03:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 26 april 2020 om 18:57:
nog geen Mei is.


In mei vang je bijna geen karpers slimbo…. Dan zijn ze aan het paren. Welterusten.Dat bedoelde mijn vrouw ook. Maar ik niet. Vandaar mijn grijns :B
Slimmerd.Het ging erover dat ze de overstort los gooide en met iets simpels een complete ecologie vernietigde..... Zal je nog een verhaaltje vertellen, als je de overstort in een gemiddelde wetering los gooit dan gaan palingen "lopen". Dan zet je om de meter een stek, dit is een klosje hout met een stuk draad, lood en een haak… Boem iedere stek heeft de volgende dag een paling..... Noemen ze stropen en dat mag niet ;)

Je hebt mensen die alles uit computers/internet leren en je hebt er met praktijk ervaring.... Die laatste groep hoor ik bij....Voor jou 1 maand na 9/11 zat ik in de VS....
Luisteren is trouwens niet je sterkste kant.
Waarom zou ik willen luisteren als jij niet begrijpend lezen kunt. Je wilt alleen mensen constant op hun plaats neerzetten. Weet je wel waarom paling niet zo gevangen mag worden? Omdat je dan op een simpele manier veel geld kan verdienen...… Moord je de palingen ermee uit? Nee, dat wordt in de sluizen aan zee al gedaan.... Moet ik alles uitleggen.....

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 66 pagina's: 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Coronavirus