Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Binnenlandse competities » PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 48 pagina's: 1 2 3 4 ... 44 45 46 47 48

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 05 augustus 2022 om 22:09:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 05 augustus 2022 om 18:59:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 05 augustus 2022 om 15:36:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 05 augustus 2022 om 15:03:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 05 augustus 2022 om 13:56:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 05 augustus 2022 om 13:16:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 05 augustus 2022 om 11:43:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 05 augustus 2022 om 10:01:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 04 augustus 2022 om 23:54:

open/sluit de onderstaande quote:

John89 schreef op 04 augustus 2022 om 20:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 04 augustus 2022 om 19:11:

open/sluit de onderstaande quote:

John89 schreef op 04 augustus 2022 om 17:17:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 04 augustus 2022 om 15:25:

open/sluit de onderstaande quote:

John89 schreef op 04 augustus 2022 om 14:33:

Trouwens nu ik zit te denken waarom staan thriatlon en ultra lopen er niet bij :)Omdat ze dit lijstje blind hebben overgenomen van andere sites zonder zelf onderzoek te doen.


Wat T-bag ook al aanhaalt het is wat mensen willen zien. Sommigen vinden MMA echt top, ik vond het oude K1 top. Ook over uithouden gesproken,dat was een grote ronde op 1 avond. De winnaar versloeg er 3 bij de finals. Glory is daar een slap aftreksel van geworden.

Maar helemaal eens met je.Ik was ook een groot fan van K1. Ik ken Remy Bonjasky persoonlijk. Hele aardige vent, maar in de ring was hij een beest.


Ik heb 1x Ernesto Hoost ontmoet, ook een aardige vent. Ken hem btw niet persoonlijk.Tja van PSV naar K1. Het lijkt ook allemaal zo op elkaar. ;B

Maar goed, K1 was een mooie tijd. Jammer dat het niet meer word georganiseerd vanuit TokyoOch ja in elk topic dwalen we wel eens af bij gebrek aan opwindend nieuws. In dit geval PSV. Deze club kun je in ieder geval niet vergelijken met een K1 vechter. Ze zouden gelijk knock-out buiten de ring liggen.Precies en waarom ook niet. Er zijn duizenden onderwerpen boeiender dan het nog over PSV te hebben :B

K1 is er zo'n eentje. B) Glory kickboksen is er volgens mij destijds voor teruggekomen maar vind ik persoonlijk minder uitstraling hebben dan K1. Waar ik helemaal niks mee heb is MMA Bellator. Meestal duurt het een paar minuten en dan zap ik door. Vind het vermoeiend om naar te kijken.

Vroeger huurde ik videobanden van Peter Aerts. Hij had toen zo'n periode dat hij vaak zijn rechter handschoen voor het gezicht van de tegenstander plaatste waarna direct dat rechterbeen met een zwaai er overheen kwam vol op het gezicht. De laatste jaren zag je Aerts dat niet meer doen maar vermoedelijk heeft hij daar de naam Lumberjack aan te danken??

Enfin, K1 mis ik nog steeds en soms kijk ik het terug op Youtube. Met Bonjasky, Sam Schilt. Éen van de partij die me altijd zal bijblijven was een partij meer om de show, maar wat hebben we destijds gelachen om Ernesto Hoost VS Bob Sapp.

Als Bob een keer of tien een poging gedaan had om snoeihard uit te halen was hij meestal wel uitgerangeerd. Koste hem nogal wat energie voor dat grote lichaam. Had technisch ook weinig meer met kickboksen te maken. Voor de liefhebber was het een stuk minder om naar te kijken alhoewel.. Hoost was dermate technisch dat het dan wel weer interessant was hoe hij Sapp dacht aan te pakken.

Maar goed. In mijn jeugd hadden de ouderen het vaak over Rob Kaman. Hebben jullie hem nog meegekregen? Het was wat voor mijn tijd maar scheen een pionier op het gebied van kickboksen te zijn destijds.Jazeker hij is ongeveer van mijn leeftijd. De sport waar hij mee begonnen is, Pencak Silat, heb ik in die tijd ook pakweg 10 jaar beoefend. Grootste gedeelte van zijn wedstrijden heeft hij op knock-out gewonnen. Daar moest je geen trap van krijgen ;B. Zoals Spelbos aangeeft, vooral zijn low kick was 'dodelijk'.Hey gaaf. Wist niet dat Kaman ooit met Pencak Silat was begonnen. Ik hoor vaak dat kickboksers veelal een andere vechtsport achtergrond hebben gehad, vervolgens overstappen. Zelf heb ik 2 jaar aan Pencak gedaan tot aan maar liefst de oranje band! :D
Veel kata's gelopen en ken er een paar nog steeds. Eigenlijk had ik vroeger wel
meer sporten willen beoefenen maar voetballen slokte eigenlijk alles op. Dat kon ik niet laten. Was er met de club geen training of wedstrijd dan voetbalde ik wel weer ergens op een plein of zaal.

Wat je over Kaman schrijft zal best. Ik vernam destijds al dat het een vechtmachine was. Mag ik vragen tot welke band jij Pencak Silat heb beoefend? en/of heb je daarnaast ook nog aan andere vechtsporten gedaan?Dat mag je zeker vragen, maar dat is heel moeilijk te beantwoorden. Dat is namelijk in de loop van de tijd veranderd en er zijn sowieso verschillende stijlen. De traditionele en de Westerse. Eigenlijk heeft elke school ook zijn eigen identiteit en aangepaste stijl.
Ik heb les gehad van traditionele Indonesische leraren, waarvan eentje de allerhoogste graduatie had. Maar om te vergelijken had ik de eerste graad in het zwart. Door ernstige blessures aan twee vingers ben ik helaas moeten stoppen met deze vorm.
Ik heb verder aan judo (zwart), Taekwondo (bruin) gedaan. En zie je het aan me af? Nee ;B

Ik heb ook gevoetbald op zeg maar hoofdklasse niveau. Nu nog steeds coach.Mooi verhaal Tackle;-) Duidelijk dat jij geleerd heb om met beide voeten geaard op de grond te staat. Al leerde je met pencak (tijdens sparren) meen ik dat het gewicht na het achterste been moest worden verplaatst. Heb in mijn korte pencak tijd ook nog een examen mogen bijwonnen in de wat hogere gradaties, blauw bruine band. Kan me nog herinneren dat er mensen van andere sportscholen uit het land overkwamen om tegen de personen die konden promoveren te sparren. Een persoon die overkwam was gespecialiseerd in de kraanvogel style, een ander slang. Die laatste was indrukwekkend om te zien. Liep met gespitste vingers voor zijn lichaam langzaam op de examenkandidaat af die zich geen houding wist aan te meten. Die was effe van slag. Moest door de trainer er op worden geattendeerd dat het wel de bedoeling was om aan te vallen en niet er van weg te lopen :D

Enfin, les krijgen van traditionele Indonesische leraren heb ik nooit gehad. Kan me wel herinneren dat ze vertelden dat in Indonesisch met trainingen het vaak harder er aan toe gaat.Ik zal je zeggen. Ik was eigenlijk maar een groentje tegenover die Indonesiërs. Ik heb in ieder geval wel alle hoeken van de zaal gezien en niet altijd vrijwillig kan ik je zeggen. En af en toe een emmer water over mijn hoofd om bij te komen, kwam ook goed van pas.
Heb wel wat technieken geleerd waarbij je met één tik iemand makkelijk kunt uitschakelen.
Jij noemt de slang. Nou dat waren echt net slangenmensen. Mij noemde ze in het begin de hark :DHa ja, vanwege de hark style zeker! :denk

De emmer water kan ik me voorstellen. Ik heb menigeen knock-out zien gaan. Ik trainde destijds 2x per weer en ze namen ook altijd ruimschoots de tijd voor een hardingstest. Stoten op de borst, buikspieren, bovenbenen etc. Ook met de bamboestok. Nu ben ik met pencak gestopt bij oranje. Op dat niveau word je qua klappen enigszins nog ontzien.Vanwege mijn stijfheid ten opzichte van die slangenmensen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 05 augustus 2022 om 22:28:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 05 augustus 2022 om 22:11:

Was je met wielrennen bij een club aangesloten Fier Koen? Of ben je voor jezelf, hetzij met een stel vrienden afstanden gaan fietsen?Dat laatste. Niets in club- of verenigingsverband.Mooi. Net als ik. Ben ooit op aanraden van vrienden gaan fietsen na een zware voetbalblessure. Lag er toen 8 maanden uit. Fietsen mocht ik van de fysio maar vond het nooit wat aan. Heb het toch maar geprobeerd omdat mijn conditie moest worden bij gehouden. Zodoende ben ik paar keer per week afstanden gaan fietsen en sindsdien nog steeds.

Ik wilde overigens vorig jaar een nieuwe fiets aanschaffen maar die ik voor ogen had werd de levering telkens van uitgesteld. Vervolgens werd het 2022 en hoor ik later dat model 2021 nooit op de markt is gekomen. Schijnt dat door de corona lock downs ook in deze sector enorme vertragingen zijn ontstaan. Mede door te kort aan grondstoffen, onderdelen, etc..

Ben inmiddels gegaan voor model 2022. Zou eerst in het voorjaar binnen komen maar alweer verplaats naar september. Ik wacht het af en anders maar plan b.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 48 pagina's: 1 2 3 4 ... 44 45 46 47 48

Ajax Forum » Binnenlandse competities » PSV