Ajax heeft geen kind aan RKC: 4-0

7 mei 2005
-
-

Ajax won zaterdag in eigen huis overtuigend van RKC Waalwijk. De ploeg had geen kind aan de ploeg uit Waalwijk en won uiteindelijk met 4-0 via doelpunten van achtereenvolgens Ryan Babel, Grygera, Nigel de Jong en Charisteas. Opmerkelijk was dat de Ajax coach geen enkele keer wisselde.

Toch was er niet al teveel te beleven in de Arena. Het tempo was niet al te hoog en omdat RKC eigenlijk alleen naar Amsterdam was gekomen om geen al te grote nederlaag te leiden was er geen moment sprake van een echte wedstrijd. Een opleving na ruim een half uur spelen zorgde voor twee doelpunten in drie minuten tijd via Babel en Grygera.

In de tweede helft waren het De Jong en Charisteas die in het laatste kwartier scoorden, de laatste zelfs in blessuretijd. Daarmee gingen de Ajax fans toch nog met een aardig slot naar huis.

[later meer]

Ajax heeft nog drie punten nodig uit twee duels

Ajax heeft door de overwinning tegen RKC Waalwijk nog slechts drie punten nodig uit de resterende twee duels om de tweede plaats zeker te stellen en daarmee kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Mogelijk is dat zondag al een feit als AZ onderuit zou gaan tegen ADO Den Haag.

Honderdste duel voor Wesley Sneijder

Voor Wesley Sneijder had het duel tegen RKC zaterdagavond een extra feestelijk tintje. Het was zijn honderdste officiele wedstrijd in dienst van Ajax.

Blind wel tevreden met spel Ajax

Op een aantal zaken na was Danny Blind wel tevreden met het spel van zijn elftal. Hij vond dat zijn ploeg toch nog teveel kansen had weggegeven aan RKC. Daarnaast kwam de ploeg in de tweede helft niet scherp genoeg uit de startblokken waardoor RKC enigzons in de wedstrijd kon komen. Daarna herstelde de ploeg zich echter goed.

RKC: Molhoek

Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Julien Escud?, Nigel de Jong, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Steven Pienaar, Angelos Charisteas, Ryan Babel

Opstelling RKC

Sinouh, Greene, Vermaelen, Van Diemen, Van Hintum ('75 Fung a Wing), Krohn-Dehli, Fuchs, Schreuder ('46 Molhoek), Oost, Hoogendorp, Elmas ('66 Martens)

Ajax Foto Side: sfeerfoto's Ajax-RKCF-side.nl: Foto's Ajax-RKC Waalwijk (4-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.