Boukhari redt Koeman: 1-2 tegen NAC

13 februari 2005
-
-

Nourdin Boukhari heeft de druk die op Ajax en Ronald Koeman lag enigszins weten te verlichten. Door doelpunten in de tweede en de 88ste minuut van zijn voet won Ajax uiteindelijk met 1-2 van NAC. De aanvaller die de laatste weken op de tribune terecht was gekomen, mocht door de vormcrisis van Mitea en de blessure van Babel in de basis starten. Prompt maakte hij tegen zijn oude club het verschil.

Het leek er op dat Ajax in de hoek bleef waar de klappen vallen. Nadat eerder Sneijder, Grygera, Heitinga en Galasek al waren afgehaakt viel in de rust ook Vonk uit met een blessure. Van der Vaart ontbrak tot overmaat van ramp ook nog eens met een schorsing.

Met een geheel nieuw middenveld was Ajax echter de betere ploeg in Breda. Ajax had de wedstrijd onder controle zonder goed te spelen. De vroege 0-1 via een doelpunt na twee minuten door Boukhari bracht Ajax in het zadel.

In de tweede helft ging NAC meer de lange bal spelen. Ajax kreeg het daar moeilijker mee. Het verloor de controle op de wedstrijd al bleven beide ploegen kansen creeren. De 1-0 kwam nog uit de lucht vallen door een vrije trap van grote afstand van Cornelisse. Invaller Stekelenburg zat er nog aan, maar kreeg hem niet uit de goal. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen gaan. Uiteindelijk was dat naar Ajax, opnieuw door Boukhari. Op rand van buitenspel werd hij vrijgespeeld en kon hij alleen voor keeper Schollen de wedstrijd afmaken.

Ajax loopt twee punten in op PSV en AZ

Ajax heeft door de nipte overwinning tegen NAC de grote achterstand op PSV en AZ met twee punten teruggebracht. De achterstand op PSV bedraagt acht punten, op AZ zes punten.

Koeman tevreden over middenveld

Ronald Koeman was na afloop tevreden over zijn compleet nieuwe middenveld dat bestond uit Obodai, Pienaar en Lindgren, zo staat te lezen op Ajax.nl. "Het middenveld stond prima. Ik ben tevreden over het debuut van Lindgren. Hij stond positioneel heel goed. Vandaag heb ik met de punt naar voren gespeeld omdat Pienaar dat prima kan invullen. Hij is ook in de omschakeling naar de verdediging toe goed en we hadden een extra mannetje richting Charisteas. We hadden het geluk van de snelle voorsprong en controleerden redelijk. Toch vind ik dat we de ruimte die aan de rechterkant maar zeker ook aan de linkerkant viel, niet goed benutten."

Ajax: Nigel de Jong

Hans Vonk ('46 Maarten Stekelenburg), Hatem Trabelsi, Nigel de Jong, Julien Escud?, Maxwell, Anthony Obodai, Steven Pienaar, Rasmus Lindgren, Mauro Rosales ('74 Daniel de Ridder), Angelos Charisteas ('65 Ryan Babel), Nourdin Boukhari

Opstelling NAC

Schollen, Mendes da Silva, Penders, Pet?, Gudelj, Collen, Kerstens, Slot, Cornelisse, Boussaboun ('26 Diba), Lurling

F-side.nl: Fotoverslag NAC-Ajax (1-2)Ajax Foto Side: NAC-Ajax sfeerverslag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 49 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.