Eindelijk weer winst voor Ajax in Utrecht: 0-2

23 januari 2005
-
-

Ajax heeft na vijf nederlagen op rij eindelijk weer eens in competitieverband van FC Utrecht weten te winnen. Na een sterke tweede helft won Ajax verdiend met 0-2. De Griek Charisteas maakte zijn officiele debuut voor Ajax. De doelpunten kwamen op naam van Sneijder en invaller Babel.

Ajax had het in de eerste helft lastig met een strijdlustig Utrecht. De ploeg hield echter goed stand. In de tweede helft ging Ajax iets slimmer spelen. Terwijl de krachten bij FC Utrecht wegvloeiden pakte Ajax het duel stevig in handen en gaf het weinig meer weg. De overwinning was dan ook meer dan verdiend te noemen.

[later meer]

Ajax profiteert bij herstart van puntverlies AZ

Ajax heeft bij de herstart van de competitie optimaal geprofiteert van het puntverlies van AZ. De Alkmaarders kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Ajax loopt daardoor twee punten in en staat nog slechts drie punten achter op de ploeg van Co Adriaanse. De achterstand op PSV blijft vijf punten.

Sneijder valt geblesseerd uit

Vlak na zijn doelpunt waarmee hij de wedstrijd voor Ajax openbrak, moest Wesley Sneijder geblesseerd uitvallen. De ernst van de blessure is nog onbekend.

Debuut voor Charisteas bij Ajax

De Griek Charisteas maakte zondagmiddag zijn officiele debuut bij Ajax. De aanvaller liet zien dat hij ondanks zijn ervaring met het tweespitsensysteem, ook wel aanleg heeft om in het Ajax systeem te functioneren. Qua doelgerichtheid dient hij nog scherper te worden, maar hij viel absoluut niet uit de toon in het spel van Ajax en bezorgde de Utrecht verdediging handenvol werk.

Opstelling FC Utrecht

Terol, Cornelisse, Keller, Di Tommaso ('76 Rajcomar), Shew-Atjon, Kruys, Tanghe, Broerse, Douglas ('30 El Gaaouiri ('73 Tiendalli)), v.d.Haar, v.d.Bergh

Ajax Foto Side: Utrecht-Ajax sfeerverslagF-side.nl: Foto's FC Utrecht-Ajax (0-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 39 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.