8 december 2004
-
Champions League
-

Ajax is er in geslaagd de derde plaats binnen te halen. In Amsterdam bleek na een zenuwslopende avond een 2-2 gelijkspel tegen Bayern Munchen voldoende.

Ajax begon slecht aan de wedstrijd. Al na negen minuten moest Ajax tegen een achterstand aankijken.Een voorzet van rechts kwam bij de verre paal bij Makaay. Met een prachtig schot schoot hij vevrolgens onhoudbaar voor Vonk in de verre hoek. Daarmee liet Makaay weer zijn klasse zien en vreesde iedereen bij Ajax voor een nieuw echec.

Het duurde heel even voordat Ajax over de schrik heen was. Maar toen kwam de ploeg ook echt in zijn spel. Door wat tactische omzettingen herpakte de ploeg zich, die wat verrast was door het verdedigende spel van Ballack.

Ajax kreeg naarmate het duel vorderde steeds meer grip en balbezit. dat leverde ook diverse kansen op. Met een gelukje kwamen ze in de eerste helft gelijk. Een schot van Galas?k werd aangeraakt door Demichelis en daardoor onhoudbaar voor Kahn.

In de tweede helft ging Ajax door. Het was Mitea die de 2-1 binnenschoot na een een-twee die hij zelf opzette en die hem vrijzette voor de keeper. Tot dan toe was de onrust in de Arena groot richting de scheidsrechter die in de ogen van de fans veel fout deed. Uiteindelijk zaten hij en zijn grensrechters slechts een keer mis. een kopgoal van De Jong (in twee keer) werd ten onrechte buitenspel gegeven). Buiten die situatie floot de Portugees goed. Maar dat incident had Ajax wel heel duur komen te staan.

Want Bayern Munchen kwam nog terug tot 2-2 via een kopgoal van Ballack. En daardoor bleef het spannend tot het eind.

Ajax 3e in de poule op onderling resultaat en gaat door naar UEFA Cup

Terwijl Ajax met 2-2 gelijkspeelde tegen Bayern speelde Maccabi met 1-1 gelijk tegen Juventus. Daardoor bleef de spanning tot de laatste minuut aanwezig. Ajax is op onderling resultaat uiteindelijk Maccabi voor gebleven, doordta het thuis een grotere overwinning behaalde op de Israeliers dan het uit verloor.

Eindstand poule C:
1. Juventus 6-16 ( 6- 1)
2. Bayern M?nchen 6-10 (12- 5)
3. AJAX 6- 4 ( 6-10)
4. Maccabi Tel Aviv 6- 4 ( 4-12)

Spanning bleef er lang in de Arena

De spanning was er heel lang in de Arena. Doordat Ajax snel op achterstand kwam en Maccabi juist op voorsprong kwam leek zich een dramatisch scenario te ontwikkelen. Ajax moest op zoek naar de gelijkmaker en meer. Na de 2-1 eek het gelopen koers, zeker omdat Juventus op gelijke hoogte was gekomen tegen Maccabi. Bayern scoorde echter de 2-2 en in Israel bleef het spannend. Vijf minuten voor tijd kreeg Maccabi nog een enorme kans op de winnende treffer. Een wereldredding voor de keeper voorkwam dat en voorkwam dat Ajax in de laatste minuten alsnog een zege zou moeten afdwingen.

Koeman: we verdienden overwinning

Ronald Koeman was na afloop uiteraard blij dat de ploeg er in geslaagd was zich te kwalificeren voor de UEFA Cup. In zijn ogen verdiende Ajax de overwinning en was het daarom vooral jammer dat het nog gelijk werd. "Na die hele goede goal van Makaay in de openingsfase ben je wel even bang dat het weer misgaat. We hadden verwacht dat ballack meer naar voren zou spelen. Toen we wat omgezet hadden, kwam er meer rust in het spel. Vanaf dat moment zijn we beter gaan spelen en werd het een goede wedstrijd van Ajax."

Opstelling Bayern M?nchen

Kahn, Kuffour, R.Kovac, Demichelis, Rau, Deisler, Ballack, Frings ('46 Z? Roberto), Hargreaves ('75 Schweinsteiger), Makaay, Pizarro ('46 Guerrero)

Ajax Foto Side: Ajax-Munchen sfeerverslagF-side.nl: Fotoverslag Ajax-Bayern Munchen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.