Ajax wint wederom in Klassieker: 2-0 in debuutwedstrijd Ten Hag

21 januari 2018
-
-

Ajax heeft wederom de Klassieker tegen Feyenoord winnend af weten te sluiten. De ploeg van de debuterende Erik ten Hag was met 2-0 te sterk. Nicolás Tagliafico maakte als linksback ook zijn debuut en werd direct uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Na rust waren Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar de doelpuntenmakers.

Direct vanaf de aftrap was Ajax de betere ploeg. Ondanks dat de ploeg van Ten Hag veel vaker de bal had wist de thuisploeg weinig te creëren. Het was zelfs Feyenoord dat voor rust de grootste kans kreeg via Steven Berghuis, maar André Onana redde uitstekend op zijn kopbal. In de blessuretijd kreeg Ajax haar beste kans van de eerste helft toen via de kluts de bal voor de voeten van Justin Kluivert kwam. Zijn schot werd echter van de lijn gehaald door Sven van Beek.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Na een paar minuten kon iedereen in het stadion echter juichend opspringen toen Donny van de Beek de 1-0 in het doel schoot. Nicolás Tagliafico kwam mee op en gaf de bal voor. Omdat de verdediging van Feyenoord de bal niet kreeg weggewerkt kon Van de Beek profiteren en bracht Ajax op voorsprong.

Drie minuten later was het wederom raak toen Joël Veltman aan de andere kant mee op kwam en de bal voorgaf op de vrijstaande Klaas-Jan Huntelaar. De spits kon daardoor vrij eenvoudig binnen koppen en maakte daarmee alweer zijn tiende goal in een Klassieker.

De definitieve beslissing kwam uiteindelijk in de 58e minuut toen Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen een overtreding maakte op Veltman en daarbij zijn tweede gele kaart pakte. Ondanks dat beide ploegen nog een paar kansjes kregen, werd er niet meer gescoord. Aan het eind van de wedstrijd werd Tagliafico nog uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, die hiermee een beloning kreeg voor zijn uitstekende debuut.

Spelers bedanken fans voor hun steun

Van Marwijk: 'Niet Tagliafico, maar Ziyech man van de wedstrijd'

[video] Tevredenheid in Ruk en Pluk na gewonnen Klassieker

Ten Hag: 'Titel is het doel, daar moet alles voor wijken'

Huntelaar: 'Mooi om boven Van Basten en Cruijff te staan, maar ik wil er nog meer'

[video] Veltman: 'Ik ga zometeen nog een zak ijs pakken'

(Gepost door -)

Van de Beek speelde met paracetemol na grieperige nacht

Vanmorgen was er nog even twijfel over het meespelen van Donny van de Beek. De middenvelder had een moeilijk nacht achter de rug door een griepje. Met paracetemol werd besloten dat het wel moest gaan. Hij speelde uiteindelijk een verdienstelijke wedstrijd.

Ranglijst: achterstand Ajax blijft vijf punten

Ajax blijft na de zege in de Klassieker op vijf punten achterstand van de koploper staan. PSV leek af te stevenen op een gelijkspel in Almelo tegen Heracles, maar wist letterlijk in de laatste seconde van de wedstrijd de winnende te maken (1-2). Volgende week moet Ajax naar FC Utrecht en PSV naar FC Twente.

[video] Van de Beek: genieten om te scoren in Klassieker

[video] De Ligt na Klassieker: 'Tegen tien man gaan we teveel voor eigen succes'

[video] Onana: 'Ik was niet onder de indruk van Feyenoord'

Kuipers: 'Geen discussie over een rode kaart voor Ziyech'

Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord ontstond er discussie over Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax zou in de eerste helft hebben nagetrapt richting Karim El Ahmadi. Voor de camera's van Fox Sports was Björn Kuipers erg duidelijk. De scheidsrechter was van mening dat van natrappen geen sprake was. "Ik vind dit geen natrappen. Ik zou misschien kunnen fluiten voor een overtreding, maar wat mij betreft is dit geen natrappen," aldus Kuipers. "Ik gaf ook voordeel. Ik heb het moment ook goed beoordeeld, maar geen discussie over een rode kaart."

'85 Haps voor Malacia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.88. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.