Ajax houdt competitie spannend via overtuigende 3-0 zege op PSV

10 december 2017
-
-

Ajax heeft de topper tegen PSV op overtuigende wijze gewonnen van Ajax. Met Frenkie de Jong als bepalende man was Ajax in grote delen van de wedstrijd heer en meester.

Ajax nam vanaf het begin het heft in handen en gaf dat in de eerste helft nauwelijks meer weg. Ajax had een enorm baloverwicht, maar kon daar maar weinig uit creëren tegen een PSV dat ver terugzakte. Ajax kreeg via Kasper Dolberg een goede kans, hij kopte een voorzet van Justin Kluivert over. In het laatste deel van de eerste helft namen de irritaties toe en werd onder meer Hendrix gespaard van een rode kaart.

Na de rust ging Ajax verder waar het gebleven was. Nu wist de ploeg de kansen wel te creëren. Na een uur spelen was daar dan eindelijk de verdiende voorsprong. Het was David Neres die met een afstandsschot die onderweg nog licht werd aangeraakt, Zoet verraste. Vier minuten later was het al 2-0 en was de wedstrijd al beslist. Het was Lasse Schone die van buiten de zestien binnenschoot. Acht minuten later was het feest compleet toen Donny van de Beek uit een assist van Neres via de binnenkant van de paal binnenschoot.

In het vervolg kon Ajax het uitspelen. PSV probeerde het nog wel en kreeg kansen via Luuk de Jong, Jorrit Hendrix en Marco van Ginkel. Andre Onana hield zijn doel echter schoon, onder meer met behulp van de lat. Daardoor kon Ajax de mooie en verdiende 3-0 zege met recht gaan vieren in de sfeervolle Arena.

[video] Ajax bedankt de fans voor hun steun

Frenkie de Jong de grote man van Ajax - PSV

(Gepost door -)

Frenkie de Jong maakte het verschil in de topper tussen Ajax en PSV. Hij nam de ploeg van Ajax onder zijn hoede, zijn inbreng maakte het verschil ook tactisch tegen de Eindhovenaren. Ook zijn statistieken toonden dat aan, zo blijkt uit de data hieronder van OPTA. Hij werd in het stadion dan ook uitgeroepen tot Man of the Match.

Neres nu meest productieve speler van de eredivisie

David Neres is na Ajax - PSV de meest productieve speler van de eredivisie. De Braziliaan tekende voor de eerste treffer tegen PSV en komt daarmee op zeven goals. Daarnaast is hij nu op zeven assists gekomen en dat in dertien duels. Daarmee staat hij bovenaan de gecombineerde ranglijst van doelpunten en assists.

'74 Bergwijn voor Pereiro

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.09. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.