Ajax in eigen huis onderuit tegen Vitesse: 1-2

24 september 2017
-
-

In een hele matige wedstrijd is Ajax thuis met 1-2 onderuit gegaan tegen Vitesse. Na een dramatische eerste helft stond Ajax al met 0-2 achter. De aansluitingstreffer van Viergever in de 83ste minuut kwam te laat voor Ajax.

Zware hersenschudding voor De Ligt [update]

(Gepost door -)

Matthijs de Ligt heeft een zware hersenschudding opgelopen, zo wijst althans de eerste diagnose uit. Na een botsing met Tim Matavz moest hij er met een brancard vanaf.

[Update] De Ligt zal ter observatie zondagnacht in het ziekenhuis moeten blijven.

[video] Huntelaar: 'Het belangrijkste is naar de goede kleur spelen en simpele ballen goed doen'

[video] Klaassen neemt afscheid bij Ajax: 'afgelopen 13 jaar waren zo mooi'

Het applaus in de Johan Cruijff Arena was zondagmiddag niet voor Ajax, maar voor Davy Klaassen. De voormalig aanvoerder nam in de rust afscheid van de fans en kreeg de handen massaal op elkaar. 'De afgelopen dertien jaar waren zo mooi,' zo sprak Klaassen, die steun vroeg voor het huidige elftal van Ajax.

Keizer: 'niemand zat lekker in de wedstrijd'

In gesprek met de NOS kon Marcel Keizer alleen maar beamen dat zijn ploeg een hele slechte wedstrijd had gespeeld. 'We hebben heel matig gespeeld. Ik denk dat niemand echt lekker in de wedstrijd zat. In de beginfase kregen we de vrije man niet lekker aan de bal. We spelen elkaar geen lekkere ballen in. Dan maak je de tegenstander ook sterker. Dan krijg je nog een standaardsituatie tegen. Dat helpt dan allemaal niet mee.'

'Ik ben hier wel verbaasd over. Ik had echt wel het idee dat we hier een goede wedstrijd neer zouden zetten. Of het een structureel probleem is? Dat denk ik niet. In de vorige wedstrijden waren er wel fases waarin we goed speelden. Vandaag hebben we gewoon heel slordig gespeeld. Na rust was er iets meer grip, maar hebben we ook niet overdreven veel kansen gehad. Dit is een enorme domper. Of het nu crisis is? Dat mag je zo noemen als je dat wilt.'

Bekijk het interview: NOS.nl

[video] Schöne: 'Slap, over de hele linie was het matig'

Keizer: 'ik moet meer uit deze groep halen'

Tegenover het Algemeen Dagblad nam Marcel Keizer de verantwoordelijkheid voor de prestatie van zijn elftal op zich. De coach wilde zich niet verschuilen. "Ik ga het niet zoeken in excuses. Deze selectie is beter dan we vandaag hebben laten zien. Ik moet meer uit deze groep halen. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Vandaag was het zwaar ondermaats. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Maar op basis van de wedstrijden hiervoor, waarin we gedeeltes vrij aardig hebben gespeeld, zie ik nog toekomst."

Meer: Algemeen Dagblad

Ajax zakt naar zevende plaats op de ranglijst

Na zes duels staat Ajax zevende op de ranglijst. Met tien punten uit zes duels kent Ajax een heel moeizame start. Volgende week zal Ajax zich moeten revancheren in de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveen.

Ajax: Klaas Jan Huntelaar

André Onana, Joël Veltman, Matthijs De Ligt ('34 Kasper Dolberg), Nick Viergever, Mitchell Dijks, Donny Van de Beek ('46 Lasse Schöne), Frenkie De Jong, Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes

Opstelling Vitesse

Pasveer, Dabo, Kashia, Miazga, Faye, Bruns, Serero ('59 Ali), Foor, Rashica ('81 Van der Werff), Matavz, Linssen ('63 Castaignos)

15  1 3-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.39. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.