Zeperd Ajax bij competitiestart: 2-1 nederlaag bij Heracles

12 augustus 2017
-
-

Ajax heeft een enorme zeperd te verwerken gekregen bij de competitiestart. Heracles won op het kunstgras in Almelo met 2-1 na een voorsprong van Ajax door een treffer van Hakim Ziyech. Na de onnodige gelijkmaker ging Ajax vol op de aanval spelen. Dat kostte de ploeg uiteindelijk de wedstrijd.

Ajax had een enorm overwicht, maar wist daar niet al te veel uit te creëren in de eerste helft. Tien minuten na rust brak Ziyech eindelijk de ban. Amin Younes ging goed om zijn tegenstander heen en legde de bal vervolgens uitstekend terug. Ziyech haalde vervolgens verwoestend uit.

Tien minuten later was het echter alweer gelijk. Vanuit een counter zorgde Gladon voor de 1-1. Ajax ging naarmate het duel vorderde steeds meer op de aanval spelen. Eerst bracht Keizer Frenkie de Jong voor Mitchell Dijks. Vervolgens kwam ook Klaas-Jan Huntelaar er nog in voor Lasse Schone. Ajax ging op zoek naar de zege, maar gaf daardoor ook heel veel ruimte weg. Uit een van die mogelijkheden wist Kuwas voor de 2-1 te zorgen. Ajax probeerde het nog met man en macht en kreeg onder meer twee kansen voor Huntelaar. Die wist echter niet voor de gelijkmaker te zorgen, waardoor de eerste nederlaag een feit werd.