Ajax wint met 1-3 bij Willem II en wordt tweede

14 mei 2017
-
-

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een 1-3 zege bij Willem II. Omdat Feyenoord geen fout maakte, moet Ajax desondanks genoegen nemen met een tweede plaats op de ranglijst.

Omdat Feyenoord al vroeg op voorsprong kwam, bleef het geloof op een stunt uit in Tilburg. het duurde lang voordat het duel echt loskwam. Pas zeven minuten voor tijd kon Kasper Dolberg een bal van de zijkant binnenlopen voor de 0-1.

Na rust was er meer te genieten. Drie minuten na rust al kwam Ajax op 0-2 via een kopbal van Davinson Sánchez. Na kansen voor beide doelen was het uiteindelijk aanvoerder Davy Klaassen die de wedstrijd met 0-3 echt in het slot gooide. Jari Schuurman deed namens de thuisclub nog wat terug voor de statistieken en zette de 1-3 eindstand op het scorebord in het Koning Willem II stadion.

Opstelling Willem II

Lamprou, Koch, Lachman, Peters, Van Anholt, Abubakar ('51 Oulare), Kali, Schuurman, Ojo, Haye ('52 Croux), Sol

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Willem II - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.