Gewijzigde basiself Ajax naar makkelijke zege op degradant GA Eagles: 4-0

7 mei 2017
-
-

In een opmerkelijke voetbalmiddag won een flink gewijzigde basiself van Ajax in de Arena simpel van Go Ahead Eagles. Ajax stuurde de club uit Deventer daarmee terug naar de Jupiler League. Een 3-0 nederlaag van Feyenoord bij Excelsior zorgde echter voor een onverwacht feestje in de Arena. De titelstrijd wordt daardoor pas op de laatste dag beslist. Hoewel Ajax het niet in eigen hand heeft, blijft de hoop levend.

De flink gewijzigde basis, Bosz had maar liefst zeven wijzigingen in petto, had weinig moeite met de ploeg van Maaskant die voor lijfsbehoud streed. Binnen het half uur stond het al 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Eerst was het Justin Kluivert die een afvallende bal na een corner met een schuiver binnenwerkte. Vervolgens veranderde Kasper Dolberg een schot van richting voor de 2-0.

Frenkie de Jong bekroonde zijn invalbeurt direct na rust door binnen drie minuten voor de 3-0 te zorgen. Hij liep slim door en kopte uitstekend binnen. Ajax kreeg daarna nog genoeg kansen op meer. Het zou uiteindelijk op 4-0 eindigen. Het was invaller Mateo Cassierra die voor het slotakkoord zorgde.

Opstelling Go Ahead Eagles

Zwarthoed, Suk, Fischer, Schenk, Locigno, Antonia, Chirivella, Crowley, Ritzmaier, Hendriks ('58 Duits), Manu

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Go Ahead Eagles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 43 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.