Leuke tweede helft leidt naar 0-5 zege

20 november 2004
-
-

Via een leuke en doelpuntrijke tweede helft wist Ajax in Doetinchem met 0-5 te winnen tegen degradatiekandidaat De Graafschap. Daarmee zette Ajax de opgaande lijn voorzichtig voort.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Ajax was duidelijk de sterkere ploeg, maar speelde in een veel te laag tempo. De ploeg kon daardoor geen afstand nemen van De Graafschap. Tegen het hardwerkende De Graafschap werden echter ook nauwelijks kansen weggegeven op een slecht verdedigde corner na.

In de tweede helft was Ajax speelser en aggressiever. Dat leidde direct tot een reeks van doelpunten van achtereenvolgens Escude, Rosales, nogmaals Escude, invaller Babel en van Galasek. De organisatie van de ploeg stond goed en in de tweede helft bleef de ploeg ook bij een voorsprong de resterende tijd zoeken naar meer doelpunten.

Daarmee tankt de ploeg enig vertrouwen dat zo broodnodig is met het oog op het Champions League duel tegen Juventus.

Leo bedankt !

Door de goals in de tweede helft zat de sfeer er uiteraard goed in in het uitvak. naarmate het einde van het duel naderde klonk het 'Leo bedankt' dan ook, refererend naar Leo Beenhakker die sinds een week adviseur is van De Graafschap.

Rosales: 4 goals in laatste 3 duels

De Argentijnse rechtsbuiten Rosales was opnieuw trefzeker voor Ajax. Hij scoorde het tweede doelpuntm een intikkertje bij de tweede paal. Daarmee bewijst de Argentijn behoorlijk scorend vermogen te hebben. De goal was alweer zijn vierde in de laatste drie duels. En de goals waren alle nog op belangrijek momenten ook.

Babel 26ste speler van Koeman en scoort eerste goal

De jonge spits Ryan Babel kreeg voor het eerst dit seizoen speeltijd van Ajax coach Ronald Koeman. Daarmee is hij al de 26ste speler dit seizoen waar Ronald Koeman gebruik van heeft gemaakt voor het eerste elftal. En dat nu we pas in november zijn. Babel bekroonde zijn eerste speelminuten dit seizoen direct met een doelpunt. Via een verwoestend schot zorgde hij voor de vierde van de avond.

Ajax kijkt weer omhoog

Ajax lijkt na de 0-5 tegen De Graafschap weer omhoog te kunnen kijken. De vierde plaats is voor nu veilig gesteld en de ploeg moet nu gaan hopen dat een of meerdere van de ploegen op de eerste drie plaatsen nu punten gaan verliezen zodat Ajax dichterbij kan komen. Het doelsaldo komt inmiddels weer in de buurt van AZ en feyenoord.

Kaarten: -

Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Julien Escud?, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Tom?s Gal?sek, Maxwell, Mauro Rosales ('68 Daniel de Ridder), Yannis Anastasiou ('64 Ryan Babel), Nourdin Boukhari ('78 Nicolae Mitea)

Opstelling De Graafschap

v.Dijk, Bot, Kalezic, Bus, De Graef, Kooijman, Berck Beelenkamp ('60 v.Leerdam), Haklander, Zongo ('52 Valejev), v.Beukering, Magno ('69 v.d.Kruis)

Ajax Foto Side: Fotoverslag De Graafschap - AjaxF-side.nl: Fotoverslag De Grafschaap-Ajax
OFA.nl: De Graafschap - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.