Doelpunt Inzaghi nekt Ajax: 1-0 nederlaag

16 september 2003
-
Champions League
-

Ajax is er werderom niet in geslaagd punten weg te halen uit San Siro. In de openingswedstrijd van de Champions League verloor Ajax met 1-0 van de titelhouder. Na 67 minuten maakte Inzaghi het enige doelpunt van de wedstrijd. AC Milan eindigde met 10 man door een rode kaart van Gattuso. Die kwam slechts enkele minuten voor tijd, waardoor Ajax niet meer kon profiteren. In de laatste minuut kreeg Van der Vaart op een paar meter voor de goal de kans op de gelijkmaker, hij miste.

Ajax begon goed en aggressief in het eerste kwartier. Dat leverde onder andere een goede kans van Trabelsi op die door het strafschopgebied slalomde. Zijn inzet bleef onder keeper Dida hangen. Naarmate het duel vorderde werd AC Milan gevaarlijker en kreeg het grote kansen op de openingstreffer. Met name Inzaghi en Pirlo hadden kunnen en wellicht moeten scoren. Bij vlagen bleef Ajax echter druk zetten en goed voetballen. Dat leverde onder andere een uitstekende kopbal op van de uitblinkende Ibrahimovic. Dida kon zijn inzet net uit de goal werken. Aan de andere kant kwam Ajax goed weg toen Milan schreeuwde om een strafschop na een charge van Pasanen op Inzaghi.

AC Milan begon in de tweede helft beter. Toch bleef Ajax ook kansen krijgen via Ibrahimovic en Pienaar. In de 67ste minuut was het dan toch raak. Nadat Lobont een inzet van Sjevstjenko probeerde te stoppen, was Inzaghi alert om de 1-0 binnen te werken.

In de slotfase krege Ajax het nog op de heupen in de hoop een gelijkmaker te forceren. Nadat bij een incident met Ibrahimovic en Gattuso de laatste rood kreeg, vergrootten de Amsterdammers het offensief. Dat leek nog te gaan lukken ook. van der Vaart kreeg vlak voor de goal een grote kans op de gelijkmaker. Hij zat vanavond bij zijn debuut in san Siro niet echt goed in de wedstrijd en miste ook dit buitenkansje.

Met de nederlaag in de moeilijkste wedstrijd van de poule is er nog niets verloren. maar Ajax begint met een achterstand en dat is altijd lastig.

Club Brugge - Celta de Vigo eindigt in gelijkspel; 2x rood Club Brugge

Het andere duel in de poule van Ajax tussen Club Brugge en Celta de Vigo is in een 1-1 gelijkspel geeindigd. Juanfran scoorde na 50 minuten de openingstreffer, S?ternes scoorde zes minuten voor tijd gelijk voor de Belgen. Mendoza en Martens van Club Brugge kregen in dit duel de rode kaart voorgeschoteld, zij zijn er dus niet bij tegen Ajax.

Stand:
1. AC Milan 1 3
2. Celta de Vigo 1 1
3. Club Brugge 1 1
4. Ajax 1 0

De volgende wedstrijd van Ajax is thuis tegen Club Brugge.

Koeman: meer kan ik niet van de spelers vragen

AC Milan coach Carlo Ancelotti was erg blij dat zijn ploeg met een zege wist te startem. Hij droeg de winst op aan Dida, die de zege in de slotseconden veiligstelde na een inzet van Van der Vaart. Ook de Ajax aanvoerder sprak over een fantastische redding van Dida. "Ik telde hem al,maar Dida dook de bal er echt fantastisch uit".

Ajax coach Ronald Koeman sprak over een evenwichtige wedstrijd. "We kregen onze kansen, maar konden ze niet benutten. Dat is de kracht van AC Milan. Zij bewezen vandaag weer de kansen wel te benutten. Achterin zijn ze zeker en voorin hebben ze aanvallers die het beste uit een kans kunnen halen. "Ik kan niet meer vragen van de spelers dan dit want we creerden de kansen wel hier uit tegen een team als AC Milan."

Opstelling AC Milan

Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Costacurta ('33 Laursen), Pirlo, Gattuso, Kaka, Seedorf ('64 Serginho), Sjevtsjenko, Inzaghi ('74 Ambrosini)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 30 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.