Ajax houdt hoop levend met overtuigende zege op Feyenoord

2 april 2017
-
-

Ajax heeft de hoop op de titel levend gehouden via een meer dan verdiende 2-1 zege in de Klassieker op Feyenoord. Ajax had de zege al voor rust min of meer binnen door doelpunten van Schone en Neres. De ploeg verzuimde alleen een grotere zege neer te zetten.

Ajax opende vanaf het beginsignaal sterk aan de wedstrijd. Binnen de minuut was het vervolgens raak. Lasse Schöne zorgde met een prachtige vrije trap van afstand direct voor de openingstreffer. Hij schoot hem via de onderkant lat binnen, Brad Jones had er geen antwoord op. Na tien minuten verloor Feyenoord topscorer Jorgensen met een blessure. Ajax troefde ondertussen Feyenoord op alle fronten af. Ajax zette goed druk en zorgde er daarmee voor dat Feyenoord geen moment in haar spel kwam. Zelf creëerde de ploeg diverse mogelijkheden. Tien minuten voor rust verdubbelde David Neres, hij debuteerde in de basis, de score. Hij kon een assist van Hakim Ziyech zonder problemen binnenwerken.

Op een korte periode na rust was Ajax ook in de tweede helft heer en meester. In de eerste fase probeerden de Rotterdammers het wel, maar ze konden Ajax nauwelijks in de problemen brengen. Ajax zette vervolgens een tandje bij en drukten vervolgens de Rotterdammers weer terug. Het leverde tal van mogelijkheden op Nouri, Schöne, Sánchez en met name Traoré verzuimden echter een grotere score neer te zetten. Daardoor blijft het doelsaldo ruim in het voordeel van de Rotterdammers, die in blessuretijd via Michiel Kramer tegen de verhouding in nog iets terugdeden.

[video] Neres viert treffer bij basisdebuut

Voor derde keer in historie treffer in eerste minuut in Klassieker

[video] Justin is tevreden

[video] Klaassen: 'het was genieten, het kon eigenlijk niet misgaan'

(Gepost door -)

Veltman mist Ajax - AZ door schorsing

Peter Bosz kan aanstaande woensdag voor de midweekse wedstrijd tegen AZ geen beroep doen op Joël Veltman. De rechtsback liep tegen Feyenoord tegen een gele kaart op en is daardoor automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Kenny Tete zal normaal gesproken zijn vervanger zijn woensdag in de Arena.

Bosz: 'vond Ajax geweldig spelen, echt een teamprestatie'

Peter Bosz toonde zich na afloop bij Fox Sports heel tevreden over de prestatie van zijn ploeg. 'Ik vond Ajax echt geweldig spelen. Ik wil daar niemand uitlichten, het was een echte teamprestatie. Met 4-0 of 5-0 had niemand raar opgekeken vanmiddag. In dat opzicht heb ik wel het gevoel dat we een punt hebben laten liggen. Zeker Traore had moeten scoren. Hij heeft zichzelf en ons veel tekort gedaan door niet te scoren. Dat had hij wel verdiend, ik vond hem goed spelen.'

Bosz wilde nog niet teveel vooruit lopen op de gevolgen voor de titelstrijd. 'Feyenoord zal zich maar weer op moeten zien te richten na deze klap. De druk ligt nu weer meer bij hen. Dat gaat nog leuk worden. Ik richt me nu alleen op AZ.'

[video] Kluivert: 'Hadden ook 4-0 of 5-0 kunnen winnen'

[video] Klaassen: 'Van Feyenoord winnen is altijd geweldig'

[video] Viergever: 'Vandaag een Ajax gezien wat we wekelijks willen zien'

Ziyech: 'vandaag was extreem goed'

Hakim Ziyech was een van de uitblinkers aan Ajax-zijde. Na afloop beaamde hij bij Fox Sports dat het heerlijk ging. 'Het voelde wel als mijn beste wedstrijd voor Ajax. Ik heb meer goede wedstrijden gespeeld, maar vandaag was extreem goed. Dat geldt eigenlijk voor het hele team. Ik denk dat we vanaf minuut één er vol op klapten en dat Feyenoord niets te vertellen had. We voelden enorm dat dit onze laatste kans was. We hebben die met beide handen aangegrepen.'

'Je voelt het al heel snel. Het is een combinatie van alles. We voelden ook in de tweede helft alweer snel dat we de baas waren. We creëerden nog meer kansen dan in de eerste, maar vergaten eigenlijk om de wedstrijd op slot te gooien.'

'89 Hamer voor Nieuwkoop

Ajaxlife.nl: Wat er ook gebeurt, Ajax wint in eigen huis de klassieker!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.