Younes en Dolberg helpen Ajax aan 3-0 zege op FC Twente

12 maart 2017
-
-

Na de zware wedstrijd van afgelopen donderdag heeft Ajax zondagmiddag in de Arena in de tweede helft afgerekend met FC Twente. Via een doelpunt en een assist van Amin Younes en twee treffers van Dolberg werd het uiteindelijk een verdienstelijke 3-0.

Ajax had in de eerste helft een overwicht, zonder dat dat veel kansen opleverde. Ajax speelde statisch, waardoor het nauwelijks enig gevaar wist te stichten. FC Twente bleef op kansen van Dolberg en Traore na makkelijk overeind. Zelf kregen de gasten via Unal één kans om de wedstrijd open te breken.

na rust kwam Ajax anders uit de kleedkamer. De donderspeech van Peter Bosz sorteerde het gewenste effect. Ajax zette druk en duwde FC Twente ver terug. Het was Amin Younes die uit een pass van Davy Klaassen de wedstrijd openbrak. Hij verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Diezelfde assist stelde vervolgens Kasper Dolberg in staat om de marge op een veilige twee te brengen. Fc Twente probeerde het vervolgens nog wel, maar kon Ajax niet meer in gevaar brengen. Dolberg zorgde met zijn tweede van de middag voor het slotakkoord.

Ziyech: 'heb een redelijke wedstrijd gespeeld'

(Gepost door -)

Na afloop gingen de vragen aan Hakim Ziyech vooral nog over de vermoeidheid van de middenvelder de afgelopen week. 'Je merkt dat je minder hersteld en daar had ik het met de speler over. De trainer heeft daarna beslissing genomen me niet te laten starten. Ik vind het professioneel en de trainer ook dat ik dat aangeef. Dat anderen daar allerlei meningen over hebben, hoor je mee te leven. Die willen graag aandacht.'

De middenvelder loopt bij Ajax bijna 12 kilometer per wedstrijd, tegen 8,5 bij FC Twente. 'Ik doe gewoon mijn taak. Het is natuurlijk anders dan vorig jaar. Het is zoals het is. Op de positie waar ik nu speel hoor je gewoon te werken. Vorig jaar had ik een vrije rol, dat is anders en dat is aanpassen. In het begin gaat het wel omdat je heel veel energie hebt. Maar naarmate het seizoen vordert begin je dat wel te voelen. Vandaag ging het wel weer lekker. Heb een redelijke wedstrijd gespeeld.'

Meer:
Bekijk de Fox Sports-video: Ziyech: "Ik heb een redelijke wedstrijd gespeeld"

Bosz: 'in de rust duidelijk gemaakt dat ik dat stilstaande spel niet accepteer'

Na een hele matige eerste helft kwam Ajax in de tweede helft los en liep het uiteindelijk gemakkelijk uit naar een 3-0 zege. Peter Bosz liet tegenover Fox Sports weten in de rust tekeer was gegaan. 'Alles waar wij als voor Ajax willen staan heb ik niet gezien in de eerste helft. Het was stilstaand voetbal, er zat totaal geen diepgang in. We speelden slordig in de passing wat ook te maken heeft met het gebrek aan beweging voorin. Dat is niet het voetbal wat ik graag zie. Dit is voetbal waar ik een hekel aan heb om naar te kijken. Van mijn eigen ploeg accepteer ik dat niet, want op deze manier ga je niet winnen.'

'Ik heb ze dat in de rust wel verteld. Dat doe ik niet vaak, normaal ben ik heel rustig. Er moest iets veranderen. Dat kun je doen door wissels door te voeren, maar ook door ze op een hardere toon een en ander duidelijk te maken. In de tweede helft ging het tempo omhoog, krijgen we mensen die lopen zonder bal en dan is er geen houden aan.'

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC TwenteAjaxfanzone.nl: AJAX-Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.