-
Europa League
-

(Gepost door -)

Ajax is in de heenwedstrijd met 2-1 onderuit gegaan in Kopenhagen. Na de eerste helft kwam Ajax met 1-1 goed weg toen Dolberg nipt in buitenspel de gelijkmaker kon maken. In de tweede helft speelde Ajax veel beter. In de slotfase werd de 2-2 van opnieuw Dolberg om onbegrijpelijke reden afgekeurd.

Direct van de aftrap ging het mis voor Ajax. Na 28 seconden stond de ploeg van Peter Bosz al op achterstand. Falk werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en schoof de bal vervolgens in de verre hoek naast Onana binnen. In het eerste half uur bleef de thuisclub erg gevaarlijk. Ajax zette daar aanvankelijk weinig tegenover. De ploeg had wel veel balbezit, maar werd weinig gevaarlijk. Pas in het laatste deel van de eerste helft kreeg Ajax het duel echt onder controle. De gelijkmaker kwam voor Ajax na een half uur. Dolberg, uitblinker bij Ajax, kwam goed voor zijn man en werkte de 1-1 uitstekend binnen. De treffer werd ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie gemaakt.

In de eerste fase na rust speelde Ajax sterk, de beste fase van de wedstrijd. Het was Kopenhagen echter dat tegen de verhouding in toeslag. Cornelius troefde in de lucht De Licht af en kopte de 2-1 binnen. Ajax kreeg alsnog de kansen op de gelijkmaker. Aanvoerder Davy Klaassen was met een schot dichtbij. Twee minuten voor tijd wist Dolberg opnieuw doel te treffen. Het doelpunt werd echter om onbegrijpelijke reden afgekeurd wegens duwen. Klaassen kreeg vervolgens nog geel voor protesteren, een kaart die hem een schorsing oplevert voor de return.

Opstelling FC Kopenhagen

Olsen, Ankersen, Jörgensen, Johansson, Augustinsson, Jensen, Kvist, Matic, Toutouh, Santander ('63 Pavlovic), Cornelius

Ajaxlife.nl: Fotoverslag FC Kopenhagen - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.