Eindelijk weer zege Ajax in Utrecht: 0-1

22 januari 2017
-
-

Voor het eerst sinds 2009 heeft Ajax in competitieverband weer eens weten te winnen in Utrecht. Nadat Lasse Schöne eerst nog een penalty overschoot, haalde hij zeven minuten voor tijd met een fantastisch schot de zwaarbevochten zege binnen.

Ajax domineerde in het eerste half uur in Utrecht. De ploeg gaf FC Utrecht geen moment de kans om in het eigen spel te komen, maar kon aanvallend maar weinig creëren. Alleen Anwar El Ghazi kon een echte kans noteren. In het laatste kwartier werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Het leverde een uitstekende kans op voor de verhuurde Zivkovic, die van dichtbij op de lat schoot. Ook Barazite was dichtbij de openingstreffer. In de slotfase trof ook Ziyech aan de andere kant de lat.

Na rust pakte FC Utrecht het initiatief. Het was echter Ajax dat mocht aanleggen voor de 0-1. Ajax kreeg een penalty na hands van Barazite. Schone schoot de strafschop echter hoog over. Na de penalty wist Ajax het duel weer in handen te krijgen. Hoewel invaller nog een kans kreeg, was het Schöne die zich met een fantastisch schot op de rand van de zestien wist te revancheren en Ajax zeven minuten voor tijd op voorsprong zette. Het leverde Ajax de eerste zege op in Utrecht sinds 2009.

[video] Voorafgaand aan zijn weergaloze goal schoot Schöne eerst penalty over

[Foto] Ontlading bij Ajax na wereldgoal

Eerste zege Ajax in Utrecht sinds 2009, eerste keer 2x winst tegen Utrecht sinds 2007/2008

Met de zeges dit seizoen thuis en uit tegen FC Utrecht rekent Ajax af met een lange moeilijke reeks tegen de ploeg uit de Domstad. het is voor het eerst sinds 2009 dat Ajax in competitieverband tegen FC Utrecht weet te winnen. Bovendien is het voor het eerst sinds 2007/2008 dat Ajax in één seizoen beide duels tegen FC Utrecht weet te winnen.

Ajaxlife.nl: Fotoverslag FC Utrecht - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.