Ajax laat fans genieten: 5-0 tegen NEC

20 november 2016
-
-

Ajax heeft de fans weer laten genieten in de Arena. Ajax won met 5-0 van NEC. Kasper Dolberg zette Ajax op het goede spoor met een glaszuivere hattrick.

Ajax begon niet groots, maar na een kwartier spelen kwam de ploeg los. Een aantrekkelijk spelend elftal speelde de tegenstander bij tijd en wijle weg. Het was Kasper Dolberg die steeds aan het eindstation stond. De eerste was direct ook de mooiste. Na een kaats met Schone nam hij de harde bal uitstekend aan met zijn lichaam, waardoor hij direct doorkon en de 1-0 binnenjoeg. NEC kreeg nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Dolberg besliste het duel echter al vroeg. Hij kreeg een bal goed teruggelegd en schoof hem vervolgens zuiver binnen. De 3-0 tekende hij vervolgens met zijn achterhoofd.

In de tweede helft had Ajax geen enkele moeite meer met NEC. Eerst was het Traore die de 4-0 binnenschoot. Vervolgens legde Schone een bal met een fantastisch afstandsschot in de bovenhoek. Ajax ging vervolgens wisselen en nam gas terug. Daardoor bleef NEC een forse afstraffing bespaard.

Ranglijst: Ajax loopt twee punten uit op PSV

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het nieuwe puntenverlies van PSV. De ploeg uit Eindhoven kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de nummer voorlaatst Willem II. Ajax heeft nu een voorsprong van vier punten op PSV.

Ajax is na de zege in ieder geval voor de komende 2 uur koploper. Feyenoord speelt vanaf 16.45 uur thuis tegen PEC Zwolle en komt bij winst weer op twee punten voor. Bij een gelijkspel is Feyenoord op slechts één doelpunt koploper.

Eredivisie-debuut voor Pelle Clement

Pelle Clement mocht tegen NEC zijn eredivisiedebuut maken. Na zijn succesvolle invalbeurt in de beker kreeg hij nu ook zijn eerste minuten in de competitie. Halverwege de tweede helft mocht hij Vaclav Cerny komen vervangen. Hij deed dat op een moment dat Ajax gas terug nam, waardoor er voor hem niet al te veel mogelijkheden meer waren.

Opstelling NEC

Delle, Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel ('87 Heinloth), Von Haacke ('46 Ofosu), Breinburg, Kadioglu ('63 Buwalda), May, Rahyi

Ajaxlife.nl: Ajacieden trakteren op mooie doelpunten en goed spelAjaxfanzone.nl: AJAX-NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.