Kleine overwinning Ajax thuis tegen Excelsior: 1-0

29 oktober 2016
-
-

Ajax heeft in eigen huis een magere zege behaald op Excelsior. In de Arena werd het door een doelpunt van Hakim Ziyech direct na rust 1-0. De ploeg speelde in een te laag tempo, maar kreeg desondanks voldoende kansen om het duel vroegtijdig te beslissen.

In de eerste helft werd er volop gecombineerd, maar gebeurde dat in een veel te laag baltempo. Excelsior kon daardoor vrij eenvoudig overeind blijven. De beste kansen waren voor Kasper Dolberg. De Deense topscorer kwam dit keer niet aan scoren toe.

Vlak na rust kwam Ajax eindelijk op voorsprong. Het was Hakim Ziyech die na eerdere zwakke schoten dit keer wel doeltreffend uithaalde. Na een uur spelen kreeg Ajax een unieke kans om het duel te beslissen. Nadat Dolberg onnodig op de rand van het strafschopgebied onderuit werd getrokken, mocht Lasse Schone aanleggen voor een penalty. De goedkeepende Muyters kon de matige inzet van de Deen echter vrij simpel stoppen. Twintig minuten voor tijd zorgde Bosz voor extra vuur in het stadion met het inbrengen van Nouri en Cerny. Beiden waren dichtbij de 2-0. Omdat het tweede doelpunt uitbleef, bleef Excelsior hoop houden. De kans op de gelijkmaker kwam er ook nog in de slotfase via Pantic. Het zou echter 1-0 blijven.

[video] Zo'n schot dat een beter lot verdiend had

Ranglijst: Ajax houdt druk op Feyenoord

Met de zege heeft Ajax de druk op Feyenoord gehouden. Ajax heeft de achterstand verkleind tot twee punten. Morgen moet Feyenoord echter nog aan de bak. Ze komen dan thuis in actie tegen de nummer vier, het tot nu toe zo goed presterende Heerenveen.

Strafschop Schone gestopt door Muyters

Na twee benutte penalties werd de derde penalty van Lasse Schone gestopt. Muyters kon vrij makkelijk redden op de zwak ingeschoten strafschop.

Makkelie gaf Ajax de strafschop nadat Dolberg op de rand van het strafschopgebied werd vastgehouden.

Opstelling Excelsior

Muyters, Karami, Mattheij, Droste, Owusu, Koolwijk ('75 Vermeulen), Fortes, Faik ('75 Hasselbaink), Fredy ('70 Elbers), Van Duinen, Pantic

Ajaxlife.nl: Ajax kan het een keertje niet leuker makenAjaxfanzone.nl: AJAX-Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.