Ajax nog steeds niet in goede doen: 2-1 nederlaag in Israel

3 november 2004
-
Champions League
-

Ajax is de crisis waarin het verkeerd nog niet te boven. De ploeg verloor opnieuw, nu met 2-1 in Israel tegen Maccabi Tel Aviv. De nederlaag was allerminst fataal in de strijd om de derde plaats, maar zal de rust zeker niet ten goede komen. Na een matige eerste helft die met 0-0 eindigde, scoorde Dego twee keer in acht minuten tijd. De eerste was een uitstekend doelpunt, bij de tweede profiteerde hij van een slechte terugspeelbal van Heitinga. Daarna moest Ajax met een slotoffensief proberen iets terug te doen. Dat lukte uiteindelijk pas in de 88ste minuut via De Ridder. Dat bleek uiteindelijk te laat om de gelijkmaker nog te forceren.

[later meer]

Ajax blijft Maccabi op onderling resultaat voor

De omlaag bijgestelde doelstelling van het bereiken van de UEFA Cup is nog niet bereikt. Wel blijft Ajax op onderling resultaat Maccabi Tel Aviv voor. Na de 3-0 in Amsterdam is wat dat betreft de 2-1 nederlaag in Israel voldoende. Indien Ajax in de twee resterende duels tegen Juventus en Bayern Munchen evenveel punten haalt als Maccabi Tel Aviv dan is de ploeg verzekerd van de derde plek en daarmee kwalificatie voor de UEFA Cup.

Juventus wint; kans op 2e plaats blijft heel erg klein

Het gewenste resultaat in het duel tussen Bayern Munchen en Juventus kwam uiteraard in de laatste minuut. Toen besliste Del Piero het duel in Munchen voor de Italianen met de enigste goal van de wedstrijd (0-1). Door de nederlaag van Ajax blijft de kans op de tweede plaats echter heel erg klein. Als Ajax zelf van Bayern wint, dan komen de Duitsers door de 4-0 nederlaag op onderling resultaat nog boven Ajax. Dan komt het dus aan op het duel tegen Juventus en de Duitsers tegen Maccabi.

De stand in poule C:
1. Juventus 4- 12 ( 4- 0)
2. Bayern M?nchen 4- 6 ( 5- 2)
3. AJAX 4- 3 ( 4- 7)
4. Maccabi Tel Aviv 4- 3 ( 2- 6)

Kranten halen uit naar Ajax

De commentaren in de Nederlandse dagbladen waren hard de dag na Maccabi - Ajax. Alleen de koppen zeggen al genoeg.

Spel Ajax heeft veel weg van werkweigering (Volkskrant), Ajax / Een onheilspellend dieptepunt (Trouw), Ajax belachelijk (De Telegraaf), Ajax gaat af (Telegraaf), Ajax zakt op alle fronten (AD)

Ajax: Steven Pienaar

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Zdenek Grygera, Steven Pienaar ('70 Daniel de Ridder), Anthony Obodai ('58 Wesley Sonck), Wesley Sneijder, Mauro Rosales, Rafael van der Vaart, Nicolae Mitea ('54 Nourdin Boukhari)

Opstelling Maccabi Tel-Aviv

Strauber, Moosa, Giovanini, Strool ('71 Reis), Abo-Siam, Mishaelhof, T.Cohen, L.Cohen ('77 Pantsin), Dego, Mesika, Addo ('86 Zitoni)

Ajax Foto Side: Foto's Maccabi - AjaxF-side.nl: Maccabi Tel Aviv-Ajax (2-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.