Ajax speelt gelijk bij Celta de Vigo: 2-2

20 oktober 2016
-
Europa League
-

Ajax heeft uit bij Celta de Vigo met 2-2 gelijkgespeeld. Hoewel er duidelijk meer inzat, is de 2-2 Europees gezien en gezien de stand een uitstekend resultaat. Ziyech en Younes zetten Ajax tot twee keer toe op voorsprong.

Ajax had in de beginfase wat moeite met de dreiging van de thuisclub. Ajax overleefde echter de opening en kwam vervolgens zelf op voorsprong. Kasper Dolberg stuurde Hakim Ziyech uitstekend weg. Die passeerde zijn tegenstander en rondde goed af. Ajax kon echter maar kort genieten van de voorsprong. Zeven minuten later stond de thuisploeg alweer langszij. Uit een vrije trap van Lemos kon Fontas met een hakje de bal in het doel werken.

In de tweede helft had Ajax de controle. Het was Amin Younes die van links op karakteristieke wijze naar binnen trok en de bal in de verre hoek binnenschoot. Ajax leek daarmee af te stevenen op de zege. Tien minuten voor tijd was het echter Orellana die via een geweldig afstandschot Onana verraste en de eindstand op 2-2 bracht.

Opstelling Celta de Vigo

Blanco, Planas, Gomez, Fontas, Roncaglia, Sene, Hernandez ('76 Wass), Radoja, Lemos ('63 Orellana), Guidetti ('73 Rossi), Sisto

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.