Ajax drinkt opnieuw van het medicijn dat winnen heet: 0-2

18 september 2016
-
-

Winnen is volgens Peter Bosz het medicijn richting beter voetbal. Opnieuw wist Ajax in ieder geval te winnen. In een matige wedstrijd bleef Ajax Heracles op het kunstgras van Almelo de baas via doelpunten van Klaassen en Gudelj.

De thuisploeg had in het eerste deel de gevaarlijkste momenten. Voormalig Ajacied Duarte zorgde voor dreiging met een schot en Heracles claimde een penalty nadat een voorzet op de arm van Mitchell Dijks was geschoten. Halverwege de tweede helft kreeg Ajax meer controle. Tot veel uitgespeelde mogelijkheden leidde dat niet op het kunstgras van Almelo.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax met wat hulp van Heracles op voorsprong. Beukers ging bij een voorzet volledig in de fout. Via zijn voet belandde de bal bij Davy Klaassen die dankbaar gebruik maakte van het buitenkansje en de 0-1 binnenschoot. In het vervolg van de wedstrijd kon Ajax het uitspelen. Het was uiteindelijk Nemanja Gudelj die bij een counter succesvol afrondde en de 0-2 binnenschoot.

Klaassen gedeeld topscorer in eredivisie

Davy Klaassen is na zijn treffer tegen Heracles gedeeld topscorer in de eredivisie. De aanvoerder heeft nu vijf treffers in zes competitieduels voor Ajax. Hij staat daarmee op gelijke hoogte met Unal van FC Twente.

Ranglijst: Ajax naar derde plaats

Ajax is door de zege op Heracles en de nederlaag van PSV thuis tegen Feyenoord op gelijke hoogte gekomen met PSV. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt nog altijd vijf punten.

Opstelling Heracles Almelo

Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens ('16 Breukers), Bruns ('67 Van Ooijen), Pelupessy, Duarte, Navratil, Armenteros, Van Mieghem ('75 Kuwas)

Ajaxfanzone.nl: Heracles-AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag Heracles Almelo - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.