Ajax wint met 0-3 bij Go Ahead Eagles

28 augustus 2016
-
-

In de vierde competitiewedstrijd heeft Ajax de tweede zege van het seizoen behaald. Na een gestopte penalty tegen liep Ajax uiteindelijk uit naar een vrije eenvoudige 0-3 zege.

Ajax wist in het eerste deel van de eerste helft nog geen controle te krijgen over de wedstrijd. Het was de thuisclub dat de kans kreeg op voorsprong te komen toen Van Boekel Go Ahead Eagles een penalty gaf nadat Davinson Sanchez zijn tegenstander in de loop raakte. Andre Onana maakte echter zijn faam waar en stopte de penalty.

Na die wake-up call zette Ajax aan en liep het nog voor rust naar 0-2 uit. Het was tot twee keer toe Davy Klaassen die zijn ploeg op sleeptouw nam. Eerst zorgde hij met een schot voor de 0-1. Vervolgens mocht ook hij aanleggen voor een penalty. Hij schoot hoog en hard binnen.

In de tweede helft kwam Ajax niet meer in de problemen. Nadat Kasper Dolberg en Bertrand Traoré was het Nemanja Gudelj die met een vrije trap voor de 3-0 zorgde. Ajax kon het daarna simpelweg uitspelen. De ploeg kreeg nog diverse kansen, maar het zou bij 3-0 blijven.

[video] Onana laat zich gelden en stopt penalty

(Gepost door -)

Andre Onana heeft zich nadrukkelijk laten gelden bij Ajax De jonge doelman stond na het vertrek van Jasper Cillessen opnieuw op doel. Daar waar Jasper Cillessen in zijn jaren bij Ajax geen enkele penalty wist te stoppen, deed Onana dat bij de eerste de beste gelegenheid.

Onana stopte bij 0-0 een penalty van De Kogel. Datzelfde deed hij vorig jaar ook al bij diezelfde De Kogel in de Jupiler League, toen nog bij Jong Ajax.

Ranglijst: Ajax klimt naar vierde plaats

Ajax is door de zege op Go Ahead Eagles geklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. De ploeg profiteerde daarbij optimaal van het onverwachte puntenverlies van concurrent PSV thuis tegen FC Groningen.

Opstelling Go Ahead Eagles

Zwarthoed, Lambooij ('46 Groenbast), Fischer, Nieveld, Teijsse, Ritzmaier, Brands, Duits, Maatsen, De Kogel ('46 Hendriks), Wolters

Ajaxfanzone.nl: Go Ahead - AJAXAjaxlife.nl: Ajacieden hebben in Deventer weer reden tot lachen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.