Ajax verzuimt zichzelf te belonen: 1-1 tegen Rostov

16 augustus 2016
-
Champions League
-

Een goedspelend Ajax is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijk. De ploeg kon een fout van Jasper Cillessen vroeg in de wedstrijd slechts half goedmaken. Ondanks een enorm overwicht en een reeks kansen kwam het niet verder dan 1-1. Het goede spel leverde daarmee een Europees gezien moeilijke uitslag op.

Ajax begon uitstekend, maar stond na een kwartier uit het niets op achterstand. Jasper Cillessen ging in de fout bij een vrije trap van Noboa. Hij liet zich door de Russen in de muur verleiden een stap uit zijn hoek te zetten en zag de bal vervolgens in zijn hoek verdwijnen.

In het vervolg van de eerste helft zette Ajax uitstekend en hoog druk. Het leidde dit ker wel tot diverse goede kansen. Er was uiteindelijk een penalty voor nodig, na een handsbal, om op gelijke hoogte te komen. Davy Klaassen schoot het buitenkansje hoog in het doel binnen.

Het enorme overwicht van Ajax kreeg ook in de tweede helft een vervolg. Ajax wist minder te creëren, maar was via Gudelj en Traore toch dichtbij de tweede treffer. De gevreesde counter van Rostov kwam geen moment tot stand. Ajax had er uitstekend zich op en voorkwam de counter steeds al vroegtijdig. Met het vertrek van Younes verloor het ook de speler die een-op-een het verschil kon maken en daarmee voor gevaar kon zorgen. Het zou daarom bij 1-1 blijven.

'67 Ezzatollahi voor Jerochin

Ajaxfanzone.nl: Ajax-FC RostovAjaxlife.nl: Ajax is tegen Rostov halverwege het PAOK-scenario

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.