Kwetsbaar Ajax laat Roda langszij komen: 2-2

13 augustus 2016
-
-

Een verdedigend kwetsbaar Ajax heeft onnodig punten laten liggen tegen Roda JC. Ajax was veel sterker, maar zag de Limburgers in blessuretijd naar 2-2 langszij komen.

Ajax was in de eerste helft oppermachtig in de Arena. Aja had maar liefst 81% (!) balbezit in de eerste helft. In de beginfase leek Ajax nog wel het een en ander te creëren, maar al met al deed Ajax veel te weinig met het enorme overwicht. Hoewel de ploeg veel druk zette, wist het te weinig te creeren.

Na acht minuten kwam de ploeg op voorsprong toen Davy Klaassen de bal met een boog voorgaf en Kasper Dolberg in staat stelde vanaf twee meter voor het doel simpel binnen te koppen. Tien minuten later stond het uit het niets gelijk. Bij de eerste de beste aanval kwam Auassar in het centrum vrij. Hij werkte daarbij de gelijkmaker binnen. Op slag van rust wist Dolberg als een echte doelpuntenmaker de 2-1 binnen te werken. Hij kwam uitstekend voor zijn man en zorgde met een echte spitsengoal voor de voorsprong.

In de tweede helft duurde het even voor de kansen kwamen. Younes, Gudelj en debutant Traoré waren allen dichtbij de 3-1. Het bevrijdende doelpunt bleef echter uit. Roda jC bleef er daardoor in geloven. De Limburgers namen steeds meer initiatief en Ajax ging in eigen huis achteruit lopen om de 2-1 te verdedigen. In de 91ste minuut leverde dat de pijnlijke gelijkmaker op. Het was Van Hyfte die het puntenverlies van Ajax voor zijn rekening nam door de 2-2 binnen te koppen.

Debuut voor Sanchez en Traoré bij Ajax

(Gepost door -)

Davinson Sanchez en Bertrand Traoré maakten tegen Roda JC hun debuut in het eerste elftal van Ajax. Na zijn goede optreden bij Jong Ajax mocht Sanchez tegen Roda JC starten als vervanger van de geschorste Joel Veltman. Traoré kwam een half uur voor tijd in het veld als vervanger van Kasper Dolberg, die tot dan toe tweemaal had doelgetroffen.

Aanvoerder Davy Klaassen was na afloop te spreken over de debutanten. 'Sanchez deed het gewoon goed. En Traoré was na één training al gevaarlijk. Dat komt helemaal goed.'

Bosz: 'hebben het volledig aan onszelf te wijten'

Voor de camera van Fox Sports was Peter Bosz ontevreden over het spel van zijn ploeg. 'We hebben het geheel aan onszelf te wijten. We hadden gewoon de derde moeten maken. Daar hadden we alle mogelijkheden toe. Maar we creëerden te weinig uit ons overwicht. Dat is niet goed. En verdedigend deden we het als team ook niet goed. Met ons spel weet je dat je met veel ruimte in de rug speelt. Dan moet je bij elke uitval goed voorbereid zijn. We geven twee doelpunten weg en dat is teveel tegen dit Roda.'

Opstelling Roda JC

Van Leer, Milec ('57 Brouwers), Ananou, Kum, Van Peppen, Auassar, Gullón ('66 Noor), Ajagun, Van Hyfte, Boysen ('76 Paulissen), Rosheuvel

15  2 4-1 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.01. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.