Ajax wint op gedenkwaardige dag 3-0 tegen PEC Zwolle

3 april 2016
-
-

Op een heel gedenkwaardige dag heeft Ajax met 3-0 weten te winnen van PEC Zwolle. Daar waar voor Barcelona de tribute aan Cruijff in een nederlaag eindigde, wist Ajax uiteindelijk vrij simpel met 3-0 te winnen van PEC Zwolle.

PEC Zwolle probeerde vanaf het begin naar voren te voetballen. Ajax gaf de gasten daarvoor ook de mogelijkheid, waardoor het ruimte voor zichzelf creëerde. De ploeg was daarbij uiterst effectief. Al na 1,5 minuut kwam Ajax op voorsprong toen Lasse Schone een voorzet binnenkopte. Vervolgens besliste Arek Milik de wedstrijd na een half uur spelen. Vlak voor het rustsignaal maakte hij ook zijn tweede en Ajax derde nog.

In de tweede helft kon Ajax het makkelijk uitspelen. De ploeg hoefde niet meer voluit te gaan en Zwolle had ook niet meer de kracht en het geloof om nog echt iets te proberen. Het zou daardoor bij 3-0 blijven op een bijzondere dag.

Milik scoort in laatste zes duels op rij, evenaart Suarez

Arek Milik scoorde twee keer tegen PEC Zwolle en heeft daarmee al voor het zesde duel op rij weten te scoren. Hij scoorde maar liefst negen keer in die zes duels. Daarmee evenaart hij Luis Suarez die dat huzarenstukje voor het laatst bij Ajax voor hem deed.

Met achttien treffers meldt Milik zich in de top van de topscorersranglijst, slechts twee doelpunten achter Vincent Janssen en één achter Luuk de Jong.

Ranglijst: Ajax blijft koploper met ruim beter doelsaldo

Ajax blijft na de zege op PEC Zwolle koploper met twee punten voorsprong op PSV. Het doelsaldo daarbij is +10 ten opzichte van de Eindhovenaren. In de resterende vijf duels kan Ajax zich dus nog een gelijkspel veroorloven.

Ajaxlife.nl: Ajax wint en de Arena brengt Cruijff een laatste groet

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.