Ajax laat kans op koppositie liggen: 2-2 tegen NEC

13 maart 2016
-
-

Ajax heeft een unieke kans laten liggen om in aanloop naar de topper tegen PSV op kop te komen in de eredivisie. Na het gelijkspel van PSV zaterdagavond kwam Ajax zelf ook niet verder dan 2-2 thuis tegen NEC.

Ajax kwam na een kwartier spelen op voorsprong in de Arena. Foor ging in de fout Milik wist daar na twee pogingen van te profiteren. De Arena ging er eens lekker voor zitten. Binnen drie minuten stonden de Nijmegenaren echter alweer op gelijke hoogte. Het was diezelfde Foor die voor de gelijkmaker zorgde.

Na rust ging Ajax op zoek naar de voorsprong. In de 51ste minuut zorgde Younes met een uitstekende actie voor een harde pass die door Van Eijden in een poging om te voorkomen dat Milik kon binnenschuiven in eigen doel werd getikt. Het was al de derde eigen treffer van Van Eijden tegen Ajax. In het vervolg liet Ajax diverse mogelijkheden op de 3-1 liggen. Ajax liet NEC daardoor in leven. Dat kwam de ploeg van Frank de Boer heel duur te staan. Bij een knappe counter van NEC acht minuten voor tijd kopte Santos binnen achter Cillessen.

Dijks, Bazoer, Klaassen en Gudelj blijven zonder gele kaart

Ajax - NEC bleef zondag zonder gele kaarten. Dijks, Bazoer, Klaassen en Gudelj stonden allen op scherp en zouden bij een volgende gele kaart geschorst zijn voor de topper tegen PSV.

Milik scoort in vierde duel op rij

Arek Milik is bezig met een mooie reeks. De spits scoorde inmiddels in de vierde wedstrijd op rij. Daarmee komt zijn seizoenstotaal op vijftien. Hij staat nu gedeeld vierde op de topscorerslijst achter Janssen en De Jong (beiden 19) en Kuyt (16).

Ranglijst: Ajax profiteert niet van puntenverlies PSV

Ajax is er niet in geslaagd te profiteren van het puntenverlies van PSV afgelopen zaterdag. Na het gelijkspel thuis tegen NEC blijft Ajax op één punt. Volgende week zondag staat de topper PSV - Ajax op het programma.