Ajax geen moment in de problemen tegen AZ: 4-1

28 februari 2016
-
-

Ajax heeft een uitstekende wedstrijd in de Arena afgesloten met een klinkende 4-1 zege op AZ. Ajax kwam geen moment in de problemen tegen AZ, terwijl de ploeg toch 35 minuten met tien man moest afwerken na een zwaarbetrafte tweede gele kaart (en dus rood) voor Anwar El Ghazi.

Ajax domineerde vanaf het begin in de Arena. Ajax liet de tegenstander geen moment in haar spel komen. Binnen het half uur stond Ajax op 2-0 en daar was niets op af te dingen. Eerst was het de jarige Milik die met links kon binnenwerken. Vervolgens was het Davy Klaassen die de 2-0 van dichtbij binnentikte na een voorzet van Younes. Met name diezelfde Younes kreeg kansen op meer, maar dat was de buitenspeler vandaag niet gegund.

Na rust leek het duel na zeven minuten gespeeld. Klaassen pikte de bal op de rand van het strafschopgebied op en schoot vervolgens raak. Niet veel later kwam Ajax echter met tien man te staan. Anwar El Ghazi moest na zijn tweede, zwaarbestrafte, gele kaart van het veld.

Tegen tien man wist AZ zich te ontdoen van de druk van Ajax. Prompt tekende Vincent Janssen voor de 3-1. Het bracht Frank de Boer er toe om er een extra verdediger in te gooien om de 3-1 te verdedigen. Ajax kwam daarna nauwelijks meer echt in de problemen. Zelf kon de ploeg op de counter de wedstrijd definitief in het slot gooien. Dat gebeurden in de 90ste minuut toen Milik met zijn tweede zich nog eens liet toezingen op zijn verjaardagsfeestje.

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.