Milik zet Ajax op koers voor 3-0 zege

21 februari 2016
-
-

Ajax heeft thuis een simpele zege behaald op Excelsior. Het werd uiteindelijk 3-0 door twee geweldige doelpunten van Arek Milik en één van de jarige aanvoerder Davy Klaassen.

Ajax was in de eerste helft veel sterker in de Arena. Het duurde echter tot vier minuten voor rust voordat Ajax op voorsprong kon komen. Arek Milik draaide weg, speelde zichzelf knap vrij en schoot vervolgens vanuit eeen moeilijke hoek heel knap binnen. Ajax kon ook nog op 0-2 komen, maar Muyters redde uitstekend op een schot van Younes.

Tien minuten na rust besliste Milik de wedstrijd. Vanuit een vergelijkbare positie als de eerste goal schoot hij nu lag in de verre hoek binnen. Excelsior probeerde het daarna wel, maar Ajax was veel gevaarlijker in de ruimte die het kreeg. Tien minuten voor tijd mocht Robert Muric zijn debuut maken na een blessure van El Ghazi. Prompt was het de debutant die Davy Klaassen uitstekend in staat stelde om de derde te maken.

Opstelling Excelsior

Muyters, Karami, Fischer, Drost, Kuipers ('79 Bovenberg), Bruins, Kruys, Auassar, Elbers ('75 Van Mieghem), Van Weert, Kuwas

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 56 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.