Ajax pijnlijk onderuit in eigen huis: 1-3

16 oktober 2004
-
-

Ajax heeft een pijnlijke 1-3 nederlaag geleden in eigen huis tegen Heerenveen. De Friezen, die het gehele duel in een zeer laag tempo speelden, susten Ajax in slaap en profiteerden in de tweede helft optimaal door drie keer te scoren uit vier mogelijkheden. Ajax drukte in de eerste helft niet door en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Ajax kwam in de eerste helft nog logischerwijs op voorsprong door een doelpunt van Anastasiou in de 33ste minuut. Vanwege het lage tempo was er weinig te beleven. In de tweede helft sloeg het plotseling om door de doelpunten van Heerenveen die uit het niets kwamen vallen. Verdedigend ging de ploeg daarbij nog al eens in de fout. Ajax moest toen komen en alles geven om de achterstand te herstellen. Dat lukte uiteindelijk niet meer waarna Ajax in de slotfase ook nog de 1-3 moest slikken.

De reacties en kritieken waren aan het einde van de wedstrijd en direct daarna dan ook niet mals richting de spelers en vooral de technische staf.

Ajax blijft vierde op ranglijst

Ondanks de nederlaag tegen Heerenveen zal Ajax vierde blijven op de ranglijst in de Nederlandse competitie. Nummer vijf AZ heeft evenveel punten als Ajax maar een minder doelsaldo. De achterstand op PSV loopt vooralsnog nog niet op omdat het duel ADO - PSV na 80 minuten bij een 0-2 stand werd gestaakt wegens spreekkoren.

Stand op ranglijst na zaterdagavond:
1. PSV 7 19 23- 5
2. Feyenoord 7 16 22- 8
3. FC Utrecht 7 16 17- 7
4. Ajax 8 15 20-11

Belg Aborah maakt zijn debuut in eerste elftal

De pas 17-jarige middenvelder/aanvaller Aborah maakte in de Arena tegen Heerenveen zijn debuut in het elftal van Ajax. Het jonge talent zal echter zich een beter debuut hebben voorgesteld dan het echec waarin het duel tegen Heerenveen eindigde.

Koeman: niemand in dit elftal die stukje extra rust heeft

Ronald Koeman liet na afloop weten enorm teleurgesteld te zijn in de wijze hoe de ploeg gespeeld heeft. "Ik ben met name teleurgesteld in het voetbal. We hebben ongelofelijk veel balverlies geleden. Dan kom je voor met 1-0 en hoop je op meer rust in het elftal. Dat kwam er niet en daar profiteerde Heerenveen goed van. De ploeg heeft heel slecht gespeeld, zowel individueel als als elftal. In dit elftal is er niemand die een stukje extra rust heeft, ook naar andere toe. Iedereen is op zulke momenten met zichzelf bezig. Dat er dan onderling irritatie onstaat is een logisch gevolg. Dat maakte ik zelf ook mee."

Terugkeer Trabelsi in elftal van Ajax

Hatem Trabelsi maakte zoals verwacht zaterdag tegen Heerenveen zijn rentree in het elftal. Met het oog op de komende Champions League duels en het treffen tegen PSV startte de Tunesier direct in de basis.

Heerenveen: Huntelaar

Bogdan Lobont, Hatem Trabelsi ('77 Anthony Obodai), Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Julien Escud? ('64 Aborah), Steven Pienaar, Wesley Sneijder, Maxwell, Daniel de Ridder, Yannis Anastasiou ('46 Wesley Sonck), Nourdin Boukhari

Opstelling Heerenveen

Vandenbussche, Haarala, Hansson, Seip, Rzasa, Radomski, Bruggink, V?yrynen ('74 Royer), Yildirim ('66 Selakovic), Sikora ('46 Hersi), Huntelaar

Ajax Foto Side: Sfeerverslag Ajax-HeerenveenF-side.nl: Ajax-SC Heerenveen (1-3)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.