Matige Klassieker eindigt in 1-1 gelijkspel

8 november 2015
-
-

Ajax heeft in een hele matige Klassieker met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Ajax slaagde er niet in revanche te nemen voor de verloren bekerwedstrijd, maar wist de schade wel te beperken. De koppositie blijft daarmee onbedreigd in handen van de Ajacieden.

Ajax had het in de beginfase moeilijk met een fel Feyenoord. De ploeg van Frank de Boer wist de gelederen achterin dicht te houden, maar kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. Naarmate de eerste helft vorderde kon Ajax beter in de wedstrijd komen. Aanvallend kwam het echter tekort met een voorhoede van Schone, Klaassen en Younes. Zeven minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Kuyt legde goed terug, waarna Van Beek de bal kon binnenschuiven.

Na rust kreeg Ajax de overhand. Er waren kansen voor Gudelj (op de lat) en Veltman voordat een inzet van Klaassen via Kongolo in het doel verdween en Ajax op 1-1 kwam. In de aanval die er aan vooraf ging was de bal over de zijlijn geweest. De grensrechter zag het niet, waarna Ajax door kon en op gelijke hoogte kon komen. Ajax leek voor de zege te kunnen gaan. Tien minuten voor tijd ontstond er uit het niets een enorme kans voor Kazim. Cillessen stond opnieuw zijn mannetje. Het gaf wat schrik bij Ajax, waardoor de ploeg uiteindelijk het duel op 1-1 uitspeelde.

(Gepost door -)

Davy Klaassen sprak na afloop bij Fox Sports over een terecht gelijkspel. Hij legde het probleem vooral neer bij de voorhoede, waarin hij zelf verrassend de spitspositie had gekregen van Frank de Boer. 'In de eerste heeft speelden we tot aan het middenveld wel goed. Maar daarna stokte het. We hadden niet echte en voorhoede die veel creëerde,' zo zei de gelegenheidsspits. 'In de tweede helft kwam Milik erin en dan zie je dat het toch beter loopt met een echte spits. Ik had liever gewonnen, maar gezien de wedstrijd moet je concluderen dat de 1-1 terecht is.'

Zelfde tekende de aanvoerder na een uur spelen voor de gelijkmaker, een lucky. 'Ik wilde hem in de korte hoek schieten, via een dwarreltje ging hij er uiteindelijk in.'

Tete: 'met opgeheven hoofd terug'

Kenny Tete was na afloop wel tevreden met het gelijkspel in de Kuip. 'Als je naar de gehele wedstrijd kijkt is dat wel een terechte uitslag. In de eerste helft gingen we teveel mee met het vechtvoetbal van Feyenoord. Dat is lastig, dat ligt ons niet. Die eerste helft was voor Feyenoord. In de rust hebben we daar goed over gesproken. Na rust waren we rustig aan de bal en vonden we steeds de vrije man. Zij konden er geen druk op houden, dat hoorde je ook aan het publiek. Het liefst hadden we natuurlijk gewonnen, maar ik denk dat we uiteindelijk wel met opgeheven hoofd hier weggaan.'

'79 Thulani Serero voor Amin Younes

Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo, Vejinovic, Vilhena, El Ahmadi ('79 Gustafson), Kuyt, Kramer ('67 Kazim), Elia

Ajaxfanzone.nl: feyenoord-AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag Feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.