Ajax op karakter voorbij Vitesse: 1-3

25 oktober 2015
-
-

Ajax heeft zondag in Arnhem veerkracht en karakter getoond door na de zware uitwedstrijd bij Fenerbahce na een 1-0 achterstand de wedstrijd in de laatste fase alsnog naar zich toe te trekken. Op de zege was uiteindelijk weinig af te dingen in het Gelredome.

Het eerste deel van de eerste helft was voor de thuisploeg. Vitesse ging op zoek naar de openingstreffer, maar wist nauwelijks een open kans te creeren. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax steeds meer controle over de wedstrijd. Dat leverde een goede kans op voor Riechedly Bazoer. Zijn doelpoging werd door doelman Rooms gestopt.

Na rust was Ajax de betere ploeg. Toch was het Vitesse dat op voorsprong kwam. Qazaisjvili wist via Veltman en de paal de 1-0 op het bord te zetten. Vervolgens moest Ajax op zoek naar de doelpunten. Tot dan toe had het weinig gecreëerd. Rondom de 70ste minuut was het tweemaal raak binnen twee minuten tijd. Eerst was het Viktor Fischer die uit de rebound kon binnenschieten. Vervolgens drukte Bazoer door en troefde hij daarmee zijn tegenstander af. Bazoer kon de bal net over de lijn tikken. In de slotfase moest Vitesse komen en kon Ajax het vervolgens simpel uitspelen. Het was Schone, invaller na rust voor Klaassen die de wedstrijd besliste uit een counter.

Opstelling Vitesse

Room, Diks, Kashia, Van der Werff, Leerdam, Baker, Qazaisjvili, Nakamba ('62 Yeini), Rashica ('72 Ibarra), Solanke, Olijnyk

15  5 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.36. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.