Ajax plaatst zich voor 3e ronde KNVB beker: 2-0

23 september 2015
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. In de tweede ronde was de ploeg met 2-0 te sterk voor De Graafschap. In een duel waarin beide coaches diverse reserves hadden opgesteld wist Ajax uiteindelijk simpel te winnen. De ploeg verzuimde alleen een ruimere score neer te zetten.

Met een 3-4-3 systeem en een compleet andere verdediging van Van Rhijn, Van der Hoorn en Viergever wist Ajax in de openingsfase weinig indruk te maken. Naarmate de eerste helft vorderde ging Ajax directer en met meer diepgang spelen. Het leverde diverse gevaarlijke momenten en mogelijkheden op. Het zou bij rust uiteindelijk bij 1-0 blijven. Viktor Fischer kon vier minuten voor rust geheel vrijstaand binnentikken na een goede aanval via de linkerkant.

Tegen een verdedigend De Graafschap gaf Ajax nauwelijks iets weg. Aanvallend kon de ploeg in de beginfase van de tweede helft geen potten breken. Toen de ploeg doorschakelde naar mee opportunistisch spel kwam er meer snelheid en diepte in de ploeg. Het leverde meer mogelijkheden op tegen een De Graafschap dat er steeds minder uit kon komen. Hoogtepunt van het duel was de invalbeurt voor John Heitinga acht minuten voor tijd. De fans vroegen voor 'alle ballen op Johnny'. Binnen drie minuten leverde dat succes op. Hij kon in de 86ste minuut met wat geluk de beslissende 2-0 binnenkoppen. Het maakte de avond compleet voor Heitinga en zorgde voor een mooi slot van de wedstrijd voor de fans.

Donderdagavond loting derde ronde KNVB beker

Ajax gaat door de zege op De Graafschap in de balletjes voor de derde ronde van de KNVB beker. De loting zal donderdagavond plaatsvinden, naar verwachting rond 23.30 uur in De Kuip bij Feyenoord - PEC Zwolle.

Opstelling De Graafschap

Jurjus, Straalman, Lammers, Pröpper, Cicek ('81 Tesselaar), Vida, Smeets, Menting, Bannink, Vermeij, Quekel ('72 Jebli)

Ajaxfanzone.nl: AJAX-De GraafschapAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - De Graafschap

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.