Eerste puntenverlies voor Ajax in Enschede: 2-2

12 september 2015
-
-

Ajax heeft na vier zeges op rij bij de start van de competitie het eerste puntenverlies geleden. In Enschede speelde Ajax met 2-2 gelijk na een 2-0 achterstand na 50 minuten.

He ontslag van coach Alfred Schreuder zorgde voor een heus schokeffect bij de thuisclub. FC Twente speelde met veel passie en maakte het Ajax daarmee lastig. Ajax begon veel te slap aan de wedstrijd en kon daardoor het duel in de eerste helft niet onder controle krijgen. Op inzet wist FC Twente op voorsprong te komen. Het was Gutiérrez die hard kon binnenschieten van een meter of 10 na een corner van Ziyech. Het was de eerste tegentreffer van Ajax deze competitie.

In het verloop van de eerste helft kreeg Ajax iets meer controle over de wedstrijd. Vlak na rust ging het echter opnieuw mis. Scheidsrechter Pol van Boekel bestrafte een ongelukkige handsbal van Nemanja Gudelj met een penalty. Ziyech stiftte zijn strafschop door het midden voor de 2-0.

Ajax zette daarna echt aan. Dat leverde een enorm overwicht op en mogelijkheden. Het was invaller Viktor Fischer die een knappe pass van Bazoer uitstekend in een keer in de verre hoek schoof. In het vervolg vocht Ajax zich langs FC Twente. De ploeg kreeg een penalty nadat Sanogo makkelijk onderuit was gegaan tegen de jonge keeper Drommel. Gudelj benutte het buitenkansje op de gelijkmaker. Ajax kreeg zelfs nog een kans op de 2-3, maar daar bleek het uiteindelijk te laat voor.

Ranglijst: Ajax blijft koploper

Ajax blijft na de 2-2 tegen FC Twente koploper in de eredivisie. Heracles en Feyenoord kunnen zondag maximaal op e e n punt komen van de Amsterdammers. PSV en PEC Zwolle volgen op twee punten.

De Boer wijt 'dom' puntenverlies aan gebrek aan scherpte, tevreden met getoonde veerkracht

(Gepost door -)

Frank de Boer vond na afloop voor de camera van Fox Sports dat zijn ploeg 'dom' puntenverlies had geleden in Enschede. De Ajax coach zag het gebrek aan scherpte in de eerste 24 minuten als de oorzaak van de nederlaag. 'Na de 24ste minuut zijn we wel gaan spelen. Dan zie je dat ze nauwelijks meer van hun eigen helft komen. In de tweede helft staan we dan een moment te slapen bij die penalty. Ik weet niet of het er een was, dat mogen jullie beoordelen. Daarna hebben we wel de veerkracht getoond om het recht te zetten. Daar ben ik wel tevreden over. Maar ik zie dit als onnodig puntenverlies.'

Cillessen: 'ben wel een beetje klaar met discussie over penalties'

Jasper Cillessen stond na afloop van het gelijkspel teleurgesteld Fox Sports te woord.'Het gelijkspel was heel onnodig. We geven vandaag gewoon twee doelpunten weg. En we beginnen zelf gewoon heel slap. Waar dat aan ligt moeten we morgen bekijken. Maar dat mag niet meer gebeuren. Of De Boer tekeer ging in de rust? Natuurlijk en dat gaat hij morgen ook weer doen.' De Ajax keeper beaamde de veerkracht van zijn elftal. 'Ik denk dat we zelfs de 3-2 kunnen maken. Dat gebeurt alleen niet en dat is extreem zuur.'

De Ajax keeper kreeg na afloop veel vragen over de zoveelste penalty die erin ging. 'Ik vind het een beetje makkelijk om een keeper af te rekenen op een penalty. Natuurlijk baal ik er verschrikkelijk van dat hij erin gaat. We kunnen daar over door blijven zeuren. Maar ik ben er een beetje klaar mee.'

Ajaxlife.nl: Fotoverslag FC Twente - AjaxAjaxfanzone.nl: Twente-AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-2 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.53. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.